Kvällens filmer: Varg Veum: Fallna änglar, Awake, Gacy, J…

Varg Veum: Fallna änglar, Awake, Gacy, Jordens undergång – Eve of Destruction, Outbreak – i farozonen, S.W.A.T., Flickvänner från förr, Sunshine, Scorpion King, Den siste actionhjälten, The Paper, The Frighteners, America, Illegal Tender

Varg Veum: Fallna änglar

21:30 – 23:35

Norskt kriminaldrama från 2007. Privatdetektiv Varg Veum får i uppdrag att skugga sin före detta flickvän, Rebecca, eftersom hennes nuvarande pojkvän misstänker att hon är otrogen. Men det hela utvecklas till ett mordfall när Rebecca hittas död. Vargs teori om mordet raseras när en åttaårig flicka hittas avrättad på samma sätt (n)

Awake

01:05 – 02:45

AwakeAmerikansk thriller från 2007. Clay Beresford lider av hjärtproblem och behöver ett nytt hjärta. När läkarna till slut hittar en donator verkar hans liv äntligen hamna på rätt köl. Men under operationen förvandlas den till en mardröm när han vaknar fullt medveten, men oförmögen att tala eller röra sig (n)

Gacy

02:45 – 04:35

GacyAmerikansk thriller från 2003. John Wayne Gacy var en exemplarisk medborgare och arbetade även som volontär på det lokala sjukhuset, där han underhöll barn som clown. Vad ingen visste var att han dolde en mörk hemlighet som avslöjades när spåren efter ett antal saknade unga pojkar ledde till Gacys hem i en förort till Chicago. Baserad på en sann historia skildrar filmen en av USA:s värsta seriemördare (n)

Jordens undergång – Eve of Destruction

20:00 – 22:35

Två forskare försöker upptäcka en källa till obegränsad energi för att säkra jordens ständigt ökande behov. De tror att nyckeln till oändlig energi finns i universum. Men deras experiment kapas och saboteras av ekoterrorister.

Outbreak – i farozonen

00:40 – 03:15

Överste Sam Daniels upptäcker att ett virus, motabaviruset, sprider död omkring sig. Men ingen vill tro på Daniels varningar, inte ens hans exfru. Översten blir avstängd från fallet utan vidare förklaringar.

S.W.A.T.

22:45 – 01:00

S.W.A.T.Jim Street tillhör Los Angeles poliskår och drömmer om att bli befordrad till enhetens insatsstyrka. Hans stora chans uppenbarar sig när polisinspektör Dan ”Hondo” Harrelson får i uppdrag att sätta ihop ett helt nytt förband. Tillsammans med fyra andra genomgår Jim flera veckor av intensiv specialträning innan han och hans nya kollegor är redo för sitt första uppdrag. Det blir en prövning de sent ska glömma… Baserad på 70-talsserien med samma namn. Text-TV. s 690.

Flickvänner från förr

21:30 – 22:00

Flickvänner från förrAmerikansk romantisk komedi från 2009. Connor Mead är världsberömd modefotograf och äkta playboy. När hans bror ska gifta sig återvänder han till sitt föräldrahem och det förflutna gör sig påmint. Samtidigt får han besök av tre spöken som visar honom hur hans liv kommer att bli om han inte ändrar sin livsstil.

Sunshine

23:50 – 02:05

SunshineBrittisk science fiction från 2007. Solen håller på att slockna och en rymdexpedition skickas iväg för att försöka förhindra katastrofen. Men på färden drabbas de av flera olyckor och förutsättningarna att lyckas minskar. De upptäcker också lämningar från en tidigare expedition som misslyckats och får en mystisk fripassagerare.

Scorpion King

21:30 – 23:20

För länge, länge sedan, innan pyramidernas tid, använde den onde kung Memnon sina siare Cassandras psykiska krafter för att se in i framtiden. I en sista ansträngning att hindra Memnon från att ta makten i världen lejde ledarna för de fria stammarna Mathayus att döda Cassandra.

Den siste actionhjälten

23:20 – 01:50

Den siste actionhjältenDanny älskar actionhjälten Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) och av en vän får han en magisk biobiljett till den senaste Slater-rullen. I salongen dras Danny helt plötsligt in i filmduken. Han hamnar i en låtsasvärld där de goda alltid segrar.

The Paper

00:10 – 02:25

The PaperHandlingen utspelar sig under ett dygn och i centrum står redaktören Henry Hackett. Klockan 7 på morgonen vaknar han upp på kontoret och får se att de andra dagstidningarna slagit Sun med förstasidesnyheten om ett föregivet rasmord av två vita affärsmän i Brooklyn. Henry är gift med f d journalisten Martha. Tillsammans väntar de barn. Han slits mellan tidningen och att leva upp till rollen som äkta man. Men han har också tankarna på annat håll: Han har blivit kallad till en jobbintervju på Sentinel, en av stans mest respekterade tidningar. Snart lär han sig att det viktigaste för en sann journalist är att få fram snabba och uppseendeväckande nyheter – till varje pris och utan skrupler.

The Frighteners

01:30 – 03:20

The FrightenersI den lilla staden Fairwater livnär sig Frank Bannister på att jaga ut spöken ur hus där de inte är välkomna. Men när en ohämmad ond kraft drabbar staden tror invånarna att det är Frank som ligger bakom. För att finna den egentliga sanningen tar Frank hjälp av sina vänner – vålnaderna. Text-TV 690.

America

03:20 – 04:50

AmericaDoktor Maureen Brennan (Rosie O’Donnel) är en psykiater på ett ungdomscenter, som får en ny patient – den 16 år gamle America (Philip Johnson). Doktor Brennan hjälper America att klara upp sitt förflutna, han togs från sin drogmissbrukande mor och hamnade i ett fosterhem som barn. Efter att ha återförenats med sin mor övergivs han på nytt, och hamnar åter på ett fosterhem. Han drar sig längre och längre bort från samhället som en följd av flera års sexuella övergrepp. Efter att ha försökt begå självmord blir han inlagd på ett ungdomscenter där dr Brennan hjälper honom att hitta det mod och den kraft han behöver för att komma på rätt spår igen.

Illegal Tender

01:50 – 03:45

Illegal TenderGangstrarna som en gång i tiden mördade Wilsons pappa har hittat honom. Nu ska de ha ihjäl honom också. Men studenten Wilson med en omtänksam tjej och med ljusa framtidsutsikter tänker inte fly. Den här gången ska han ge dem vad de tål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *