Kvällens filmer: Världen räcker inte till, Die another da…

Världen räcker inte till, Die another day, Bee Movie, A Beautiful Mind, Tid att älska, Galaxy Quest, Den engelske patienten, The Invasion, Någonstans i tiden, Sömnlös i Seattle, Ett päron till farsa på semester i Europa, Livsverket, Grabben i graven bredvid, Wild wild west, Bodyguard, Cry-Baby, The Aviator

Världen räcker inte till

22:30 – 01:05

Amerikansk action från 1999. Agent James Bond får i uppdrag att skydda oljearvtagerskan Elektra. Elektra har bestämt sig för att fortsätta med sin avlidne fars verk, bygget av en pipeline från Ryssland till Istanbul. Bond kastas in i ett äventyr där han möter en av sina värsta motståndare, den hänsynslöse terroristen Renard (n)

Die another day

01:05 – 03:50

Brittisk action från 2002. När agent James Bond är ute på ett uppdrag hamnar han i fängelse. Efter att han blivit frisläppt återkallar hans chef Bonds licens att döda eftersom hon misstänker att Bond avslöjat hemligheter under fångenskapen. Bond bestämmer sig för att bevisa att han är värdig sin titel och licens (n)

Bee Movie

18:20 – 20:00

Bee MovieAmerikansk animerad komedifilm från 2007.

A Beautiful Mind

21:00 – 23:40

A Beautiful MindDen sanna historien om nobelpristagaren i ekonomi, John Forbes Nash Jr. Filmen utspelar sig mestadels under 50-talet då Forbes Nash Jr. formulerade sin matematiska teori, den så kallade Game Theory, som han 40 år senare skulle tilldelas Nobelpriset för.

Tid att älska

23:40 – 02:05

En ung ambitiös kvinna vill göra sig en karriär som tv-reporter och ber sin chef om råd.

Galaxy Quest

18:00 – 20:00

Galaxy Quest

Den engelske patienten

21:00 – 00:15

Andra världskriget rasar i Nordafrika. En svårt skadad pilot räddas ur ett flygplansvrak i Sahara. Hans ansikte är bränt till oigenkännlighet och hans minne är borta. Han väntar bara på att dö och en ung sjuksköterska delar väntetiden med honom.

The Invasion

00:15 – 02:15

The InvasionEn mystisk epidemi som förändrar människors beteende visar sig vara av utomjordisk härkomst. När en psykiater i Washington DC utreder epidemin och upptäcker att hennes egen son kan vara nyckeln till att stoppa spridningen, hänger plötsligt hela mänsklighetens framtid på att hon lyckas rädda sin son.

Någonstans i tiden

16:20 – 18:00

Amerikanskt fantasydrama från 1980. Den olycklige pjäsförfattaren Richard blir kär i ett 70 år gammalt porträtt av en skådespelerska. Med viljans hjälp reser han bakåt i tiden för att träffa henne.

Sömnlös i Seattle

20:00 – 22:10

Sam har blivit änkling vet inte hur han ska orka komma vidare i livet. Hans son Jonah tror att det skulle vara bra för pappan att träffa en kvinna. Jonah lyckas få Sam att prata i radio, vilket leder till att Sam får hundratals brev från kvinnor i hela USA som blev fascinerade av honom när han talade från hjärtat på radion om sin bortgångna fru. En av de som skriver till Sam är Annie, som är förlovad med den torre Walter. Hon blir allt mer förtrollad av tanken på att träffa Sam… Text-TV s. 690.

Ett päron till farsa på semester i Europa

22:10 – 00:10

Ett Päron Till Farsa På Semester i EuropaClark Griswold åker på semester med sin fru Ellen och deras barn Rusty och Audrey. Denna gång går resan till Europa, och familjen besöker bland annat London, paris, Italien och Tyskland. Således är det upplagt för nya äventyr och överraskningar under resans gång, eftersom familjen Griswold har problem med språket. Frågan är vad som kommer att hända denna gång.

Livsverket

16:15 – 19:00

Amerikanskt drama från 2002. George Monroe bor i ett fallfärdigt hus som han i flera år planerat att renovera. Han känner sig otillfredsställd med sitt liv och vantrivs på sitt jobb. Men hans liv förändras drastiskt när han först får sparken från sitt jobb och därefter får besked om att han har en dödlig sjukdom.

Grabben i graven bredvid

22:15 – 00:05

Svensk romantisk komedi från 2002. Desirée och Benny är varandras raka motsaster. Av en slump korsas deras vägar på en kyrkogård. De två börjar träffas och deras skilda bakgrunder och liv leder till en hel del konflikter, men samtidigt växer kärleken. När Desirée får ett jobb i Stockholm äventyrar det deras relation.

Wild wild west

22:00 – 00:10

Wild Wild WestVilda västern på 1860-talet, med Will Smith i huvudrollen. De båda agenterna James West och Artemus Gordon är utsända för att skydda president Grant och spåra den ondsinte Dr. Arliss Loveless som hotar presidentens liv. Loveless har tidigare haft en framträdande position inom armén och som uppfinnare, men har drabbats av en olycka som gjort honom förlamad från midjan och nedåt. Han uppfinner en ny underkropp i form av en stålställning med ben. Hans genialitet har övergått till galenskap och han vill hämnas på Förenta Staterna med hjälp av en jättelik spindelformad ståltank och robotmänniskor. En grupp vackra kvinnor som finns i hans krets hjälper till att attackera West och Gordon. Men de båda agenterna använder list, vapen och till och med ett specialkonstruerat tåg och diverse utklädnader för att lura Loveless och för att försöka rädda presidenten. Text-TV s. 690.

Bodyguard

21:00 – 23:35

BodyguardNär popstjärnan Rachel Morron bombarderas av hotfulla brev från en okänd galning får livvakten Frank Farmer i uppdrag att skydda henne. Men Franks säkerhetsåtgärder inkräktar på stjärnans privatliv, vilket leder till stora komplikationer. Vad ingen räknat med är att Rachel och Frank ska bli kära i varandra…

Cry-Baby

02:35 – 03:55

Cry-BabyBaltimore 1954. Cry-Baby är en glamorös gängledare för the Drapes. Han har förmågan att pressa fram en tår på ett sätt som får tjejer att falla som käglor för honom. Han faller dock för den rika flickan Alison som tillhör ”fel” gäng, the Squares, och deras romans leder till en del bråk och intriger.

The Aviator

02:00 – 05:20

The AviatorAmerikanskt drama från 2004. Howard Hughes kommer till Hollywood 1927, och trots att han bara är 21 år är han redan en förmögen man. Han bestämmer sig för att satsa på filmindustrin och investerar pengar i en film som han även regisserar. Hughes lyckas bygga upp ett helt imperium och charma dåtidens stora kvinnliga filmstjärnor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *