Kvällens filmer: Varning för Jönssonligan, Absolut gissla…

Varning för Jönssonligan, Absolut gisslan, Handen som gungar vaggan, Wimbledon, Störtkär, 40 Year Old Virgin, Arizona Junior, Borat, Ghost, Lake Placid 3, Serenity, One Missed Call, Jean-Philippe

Varning för Jönssonligan

20:00 – 22:00

Varning för JönssonliganSvensk komedi från 1981. Charles-Ingvar Jönsson, mer känd som Sickan, har en genialisk plan, att bryta sig in i ett äkta Franz Jäger-kassaskåp. Sickan har två trogna kumpaner, fege Rocky och den snygge Vanheden. Men av en outgrundlig anledning går någonting snett och polisen dyker upp. Sickan hamnar i fängelse, men bara för en kort tid, och hans vapendragare står troget utanför fängelsemuren och väntar på honom. Där finns också finanskungen Wall-Enberg som har ett uppdrag till Sickan. Han vill att Sickan åker till Schweiz där det finns ett mycket speciellt kassaskåp (n)

Absolut gisslan

01:45 – 03:30

Han tvingas därför ta ett gift par som gisslan. Vad han inte räknat med är att paret inte direkt är de perfekta personerna att ta som gisslan, utan har fullt upp med sina egna problem.

Handen som gungar vaggan

00:55 – 03:10

Utåt sett är Peyton den perfekta barnflickan – älskvärd, duktig och söt. Men hennes dolda talanger är betydligt mindre trevliga…

Wimbledon

22:30 – 00:05

WimbledonEngelsk långfilm från 2004. Amerikanska Lizzie Bradbury är tennisvärldens nya stjärnskott. Nu hårdlanseras hon som självklar vinnare av Wimbledon, trots att hon aldrig tidigare ställt upp i den anrika turneringen. Det har däremot britten Peter Colt som en gång var rankad som elva i världen. Årets Wimbledon är Colts sista tennisturnering, sedan planerar han att försörja sig som tennisinstruktör. Men efter ett kort passionerat möte mellan Lizzie och Peter är ingenting som förut. Peter börjar plötsligt vinna sina matcher, medan Lizzie däremot uppvisar blottor i sin förut så kaxiga fasad.

Störtkär

20:00 – 21:50

Amanda har inte någon vidare tur med män. Nyligen överraskade hon sin pojkvän i säng med en annan kvinna. Amanda flyttar då in med fyra festglada fotomodeller, och upptäcker snabbt sin attraktive granne, Jim ,vars fönster hon har utsikt över från sitt rum. Hon funderar över om hon ska fråga ut honom, men är rädd för att bli dumpad för någon bättre. Jim hinner dock före, och hon tackar ja. En kväll när hon spionerar från sitt fönster ser hon Jim döda någon. Polisen kan inte göra något, och hon bestämmer sig för att ta saken i egna händer.

40 Year Old Virgin

21:50 – 00:10

40-årige Andy Stitzer har hunnit med mycket under sitt liv. Han har ett bekvämt jobb på ett elektronikvaruhus, en trevlig lägenhet och goda vänner. Men det finns en sak som han inte gjort ännu. Andy har aldrig haft sex – inte ens av misstag. Andys arbetskamrater ser det som sin mission att hjälpa honom att bli av med oskulden, och de gör nästan vad som helst för att lyckas. Ingenting verkar dock hjälpa, tills Andy träffar Trish, en 40-årig trebarnsmamma.

Arizona Junior

00:45 – 02:40

Arizona JuniorDen före detta förbrytaren H.I McDonnough gifter sig med en poliskvinna, men upptäcker snart att de inte kan få barn. Desperata efter ett barn, bestämmer sig paret för att kidnappa en av möbelmagnaten Nathan Arizonas femlingar. De försöker att hemlighålla sitt brott, medan vänner, kollegor och en galen prisjägare föröker utnyttja Nathan Jr. för sin egen vinning.

Borat

21:30 – 22:00

Amerikansk komedi från 2006. Journalisten och programledaren Borat Sagdiyev är Kazakstans sjätte mest kända person. Tillsammans med ett kamerateam skickas han till USA av sin regering för att rapportera från det fantastiska landet i väst. När Borat ser skådespelerskan Pamela Anderson på tv, förälskar han sig i henne och bestämmer sig för att ge sig ut på en resa tvärs över kontinenten för att hitta henne, fria och ta med henne hem till sitt land. Längs vägen möter han det amerikanska folket och kulturkrockar och konflikter uppstår. Barntillåten.

Ghost

23:25 – 01:55

GhostAmerikanskt drama från 1990. Sam och Molly är lyckliga och djupt förälskade men deras lycka får ett abrupt slut. En kväll på väg hem blir Sam mördad av en rånare. Han upptäcker att han är fast på jorden i form av ett spöke och inser att hans död inte var någon olycka. Men som spöke kan ingen levande se eller höra honom och för att kunna varna Molly tar han hjälp av ett medium, Oda Mae Brown. Åldersgräns 15 år.

Lake Placid 3

21:00 – 23:00

Lake Placid 3Förbered dig på en blodtörstig mardröm när en flock gigantiska krokodiler börjar att terrorisera en avskild sjö. Det lokala djurlivet blir brutalt tilltygat samtidigt som campare reduceras till slaktkroppar, och biologen Nathan Bickerman (Colin Ferguson) anar nu att ett omättligt rovdjur går löst. En kvinnlig jägare (Yancy Butler) beger sig på samma gång ut för att skaffa sig en ny trofé. Medan dödssiffrorna stiger försöker den lokala sheriffen att sopa saken under mattan för att turister ska fortsätta komma till staden. Men när den fruktansvärda sanningen kommer fram måste de försöka stoppa de kallblodiga mördarna.

Serenity

23:00 – 01:20

SerenityGalaxen är splittrad på grund av inbördeskrig. Kapten Malcolm Reynolds tjänar sitt leverbröd med hjälp av sitt skepp Serenity genom en inte helt hederlig transportservice. Men saker och ting tar en helt ny vändning när Malcolms nya passagerare visar sig vara eftersökta rymlingar och han hamnar mitt i ett intergalaxiskt krig. Detta är den prisbelönte regissören Joss Whedons långfilmsdebut, Whedon som ligger bakom Tv-succéer som ”Angel” och ”Buffy – vampyrdödaren”.

One Missed Call

02:40 – 04:05

One Missed CallAlla de olika dödsfallen som hänt de senaste veckorna visar sig ha något gemensamt: innan de dog så fick varje offer ett meddelande där deras framtida själv berättade tiden och platsen för den stundande döden. Ganska många av Beths kompisar har dött på det sättet. Plötsligt får hon meddelandet. Och slås av panik. Vad ska hon göra? Detta är en re-make av den japanska skräckfilmen ”Chakushin Ari” (2003).

Jean-Philippe

04:05 – 05:35

Jean-PhilippeFabrice är världens största Johnny Hallyday-fan. För honom vore en värld utan Frankrikes största rocklegend alldeles meningslös. När han till sin fasa vaknar en morgon i en värld där ingen någonsin har hört namnet Johnny Hallyday visar det sig att hans medvetande befinner sig i ett parallellt universum, där sångaren inte har lyckats göra en karriär. Fabrice spårar sin idol och upptäcker att han heter Jean-Philippe Smet och i denna alternativa verklighet är ägare till en bowlinghall. Det visar sig att en serie omständigheter har stått ivägen för Jean-Philippes framgång. Nu är det upp till Fabrice att övertala honom att göra ett andra försök i musikbranschen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *