Kvällens filmer: Varning för Jönssonligan, The A-Team, Bu…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Varning för Jönssonligan, The A-Team, Bucky Larson Born to be a Star, Transformers: De besegrades hämnd, Spun, The good guy, Hellboy, Lake Placid: The Final Chapter, For Love of the Game, The Paper

Varning för Jönssonligan

Svensk komedi från 1981. Charles-Ingvar Jönsson, mer känd som Sickan, försöker bryta sig in i ett äkta Franz Jäger-kassaskåp. Men planen går snett och Sickan hamnar i fängelse. När han släpps ut igen vill finanskungen Morgan Wall-Enberg att Sickan ska åka till Schweiz där det finns ett mycket speciellt kassaskåp.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

The A-Team

De är beväpnade, farliga, extremt charmiga… och helt vansinniga! Häng med på ett adrenalinstint, actionladdat äventyr. Det modiga teamet med veteransoldater har av militärdomstolen dömts för ett brott de inte begått. Nu måste de använda sina unika talanger för att bryta sig ut ur fängelset och tackla sitt hittills tuffaste uppdrag. Teamet består av B.A. Baracus, en flygrädd vapenexpert med en svaghet för allt som glimmar, Templeton ”Face man” Peck, som kan snacka omkull vem som helst, samt Howlin ”Mad” Murdock – en knäppgök och lysande pilot. Det kommer att krävas mod, knivstark tajming och en arsenal av sprängvapen. Baserad på succéserien från 1980-talet. I rollerna ser vi Bradley Cooper, Liam Neeson och Jessica Biel. Håll hårt i popcornen!

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:45

Bucky Larson Born to be a Star

Historien kretsar kring en nördig kille som upptäcker att hans pryda, tillknäppta föräldrar var världsberömda porrstjärnor på 70-talet. Detta får honom att lämna småstaden i Iowa för Hollywood, där han hoppas följa i sina föräldrars fotspår och bli den största porrstjärnan någonsin. Komedi med Nick Swardson som Bucky. Även med Christina Ricci, Don Johnson och Stephen Dorff i huvudrollerna.

Filmen visas på TV3 klockan 23:45 – 01:40

Transformers: De besegrades hämnd

Amerikanskt actionäventyr från 2009. På Cybertron härskar Starscream, vars kall är att återvända till jorden och besegra människorna och Autobots. Nu är det upp till Autobots att göra allt de kan för att stoppa dem.

Filmen visas på TV4 klockan 21:30 – 22:00

Spun

Amerikanskt drama från 2002. De drogberoende ungdomarna Spider, Frisbee, Nikki och Cookie är helt olika varandra, det enda de har gemensamt är missbruket. Ross, som är ny i gänget, har blivit lämnad av sin flickvän och dövar sorgen med droger.

Filmen visas på TV4 klockan 00:40 – 02:45

The good guy

Amerikanskt romantiskt drama från 2009. Beth är en ambitiös ung kvinna som bor på Manhattan och vill ha allt livet kan erbjuda. Men att hitta den rätta killen visar sig inte var så lätt. Beth faller för Tommy som är framgångsrik på Wall Street. När allt verkar falla på plats uppstår komplikationer i form av Tommys kollega, Daniel.

Filmen visas på TV4 klockan 02:45 – 04:45

Hellboy

Mike ”Hellboy” Mignola, en av världens mest kultförklarade superhjältar, tar klivet från serietidning till filmduk i den här filmen. Under de sista dagarna av 2:a världskriget ger sig nazisterna på svart magi i ett sista desperat försök att återta kontrollen över Europa. Under en ceremoni stormar de allierade. Men för sent, Hellboy har redan sett dagens ljus. De allierande tar sig an Hellboy och han växer upp i USA. Där blir Hellboy FBI:s hemliga vapen mot andra demoner och monster. Han bekämpar det onda när vanliga dödliga inte räcker till. I ”Hellboy” får vi följa den övernaturliga figuren när han kämpar mot ondskans makter tillsammans med FBI-agenten John Myers och den sköna Liz Sherman.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:30

Lake Placid: The Final Chapter

Efter upptäckten att det finns gigantiska krokodiler i Clear Lake-sjön, samarbetar en före detta jägare med stadens sheriff för att hålla bestarna i schack. Problem uppstår dock när både en hänsynslös tjuvskytt och en grupp tonåringar hamnar mitt i krokodilernas näste.

Filmen visas på TV6 klockan 23:30 – 01:25

For Love of the Game

Åldrande baseballspelaren Billy Chapel har kommit till ett vägskäl i livet, både professionellt och privat. Han får veta att de nya ägarna tänker byta ut honom i slutet av säsongen och att hans flickvän Jane tänker lämna honom. Han har en chans kvar att visa vad han går för och vinna tillbaka sin flickvän.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:45

The Paper

Handlingen utspelar sig under ett dygn och i centrum står redaktören Henry Hackett. Klockan 7 på morgonen vaknar han upp på kontoret och får se att de andra dagstidningarna slagit Sun med förstasidesnyheten om ett föregivet rasmord av två vita affärsmän i Brooklyn. Henry är gift med f d journalisten Martha. Tillsammans väntar de barn. Han slits mellan tidningen och att leva upp till rollen som äkta man. Men han har också tankarna på annat håll: Han har blivit kallad till en jobbintervju på Sentinel, en av stans mest respekterade tidningar. Snart lär han sig att det viktigaste för en sann journalist är att få fram snabba och uppseendeväckande nyheter – till varje pris och utan skrupler.

Filmen visas på TV8 klockan 23:45 – 01:55