Kvällens filmer: Walk the line, Road to perdition, Poliss…

Walk the line, Road to perdition, Polisskolan, Dinner for Schmucks, Stealth – Det osynliga hotet, Death Defying Acts, Fullt hus 2, Evan den allsmäktige, I samlarens spår, Shutter Island, Elf, Bröllopsprovet, Wag the Dog, Försoning, Havanna, Kill Bill – Volume 1, America, We own the night, Gone, Rock Monster

Walk the line

20:00 – 22:50

Walk the LineAmerikanskt drama från 2005. Musikern Johnny Cash träffar sångerskan June Carter under en turné. Eftersom Johnny redan är gift och har missbruksproblem lämnar June till slut turnén. När de flera år senare åker på turné tillsammans blossar känslorna mellan dem upp. Men Johnny är fortfarande gift och slåss med sitt drogmissbruk. Medverkande: Johnny Cash, June Carter (n)

Road to perdition

22:50 – 01:05

Road to PerditionAmerikanskt kriminaldrama från 2002. Michael Sullivan försörjer sig som yrkesmördare åt en maffiaboss. En kväll ser hans son hur Michael och maffiabossens son, Connor, dödar tre män. Connor upptäcker vad som hänt och mördar Michaels fru och hans andra son. Michael bestämmer sig för att göra allt för att hämnas (n)

Polisskolan

18:00 – 20:00

Polisskolan

Dinner for Schmucks

21:30 – 23:50

Dinner for SchmucksTim är mitt i karriären. Bara en sak hindrar honom från att klättra ännu högre inom företaget. Han måste hitta den perfekta gästen att ta med till sin chefs middagsbjudning där kvällens vinnare är den som har tagit med sig den största pajasen. Som tur är träffar Tim Barry, som återskapar kända konstverk med hjälp av uppstoppade möss. När duon dyker upp till middagen börjar galenskaperna verkligen ta fart.

Stealth – Det osynliga hotet

23:50 – 02:15

Henry, Ben och Kara är världens i särklass främsta stridspiloter. Men nu har de fått konkurrens i luftrummet: ett toppmodernt, helautomatiskt, självstyrt och osynligt stridsflygplan – omänskligt och osårbart.

Death Defying Acts

00:25 – 02:25

Death Defying ActsUnder en turné i Storbritannien 1926 inleder Harry Houdini en passionerad kärleksaffär med en sierska.

Fullt hus 2

17:05 – 18:55

Tom Baker och hans fru Kate hoppas kunna samla familjen för en minnesvärd sommarsemester, och tar med sina 12 barn till det natursköna Lake Winnetka. Men semestern förvandlas snart till allvar när de ställer upp i en tävling mot Toms ärkerival Jimmy Murtaugh.

Evan den allsmäktige

21:30 – 23:30

Evan den AllsmäktigeEvan Baxter är en populär kongressledamot med en ljus framtid framför sig och ett mål att ”förändra världen”. Gud hör hans budskap och bestämmer sig för att ge honom en hjälpande hand. Gud ger Evan materialet och djuren han behöver för att bygga en ark. Efter att förgäves ha försökt ignorera Gud ger sig Evan tillslut och börjar jobba med planen – trots att de andra kongressledamöterna och hans familj tror han förlorat förståndet.

I samlarens spår

23:30 – 01:50

En serie mord inträffar i New York där en taxichaufför kidnappar och mördar människor samt lämnar en serie kryptiska ledtrådar efter sig. Kriminalteknikern Lincoln Rhyme (Denzel Washington), specialiserad på rättsmedicin, är den enda som anses kunna tyda dessa spår. Tidigare ansågs han vara landets bästa brottsplatsutredare, men en olycka i tjänsten där Rhyme blev förlamad förändrade situationen. Trots sin livssituation försöker han lösa mordgåtorna med hjälp av den unga polisassistenen Amelia Donaghy (Angelina Jolie). Samtidigt hotar den bestialiske och extremt brutale seriemördaren att slå till igen… ZTV Text s. 690.

Shutter Island

21:35 – 21:55

Shutter IslandAmerikansk dramathriller från 2010. När en patient försvinner från det ensligt belägna mentalsjukhuset Ashecliffe på ön Shutter Island får kriminalkommissarie Teddy Daniels i uppdrag att undersöka försvinnandet. Tillsammans med sin partner beger han sig till ön och det dröjer inte länge förrän de inser att allt inte är som det ska.

Elf

17:10 – 19:00

ElfNär Buddy var liten och bodde på barnhem, hamnade han av misstag i tomtens säck och förflyttades till Nordpolen. Där växer han upp med tomtenissar. Som vuxen låter Jultomten honom följa med till New York för att träffa sin riktiga pappa, Walter Hobbs. Hobbs, som blivit svartlistad av Jultomten på grund av sitt oborstade beteende, har ingen aning om att han har en son. Buddy får uppleva New Yorks fröjder och träffa människor för första gången i sitt liv.

Bröllopsprovet

21:30 – 23:15

BröllopsprovetRobin Williams, Mandy Moore och John Krasinski har huvudrollerna i denna sorglöst romantiska komedi om ett ungt par som vill träda fram till altaret, och om en präst som vill sänka skilsmässofrekvensen genom att gallra ut par som inte har en chans att lyckas innan det är dags att kasta risgrynen. Franks giftermålskurs sätter de unga tu på svåra prov, med galna lektioner, enorma hemlexor och en del ren och skär integritetskränkning.

Wag the Dog

23:15 – 01:15

Wag the DogTvå veckor innan presidentvalet anklagas den sittande presidenten för att ha antastat en minderårig tjej i Vita Huset. För att hämma mediedrevet hyrs en spin doctor in. Med hjälp av en Hollywoodproducent piskar han upp en patriotisk hetskampanj som kröns av ett uppdiktat krig mot Albanien.

Försoning

20:00 – 22:15

FörsoningKeira Knightley och James McAvoy spelar huvudrollerna i denna storslagna film från regissören av Stolthet och fördom. Världen står på tröskeln av ett andra världskrig och Briony Tallis och hennes familj bestämmer sig för att spendera några lata dagar i lyx i deras enorma hus. Kombinationen av den kvävande hettan och sedan länge undertryckta känslor skapar en stämning av hot och fara på godset. Efter en serie katastrofala missförstånd, anklagas Robbie Turner (McAvoy) för ett brott han inte begått. Dessa anklagelser ödelägger Robbies och Cecilias (Knightley) nyfunna kärlek och förändrar deras liv dramatiskt.

Havanna

00:20 – 03:00

Cuba 1958 innan revolutionen. Den professionelle spelhajen Jack Weil besöker Havanna för att organisera en stor pokerturnering. På båten möter han glamourösa Bobby från Sverige och blir kär. Strax efter ankomsten till Kuba skjuts hennes man, revoulutionären Arturo, ner på gatan av miltären och Bobby blir arresterad och torterad. Jack lyckas befria henne, men han kan inte hindra henne från att fortsätta stödja revolutionen.

Kill Bill – Volume 1

02:15 – 04:10

När den tidigare professionella yrkesmördaren Black Mamba vaknar upp efter fyra års koma, har hon bara en sak i tankarna: HÄMND! Hon har blivit förrådd av sina tidigare kollegor och chefen för ”The Deadly Viper Assassination Squad” som på hennes bröllopsdag lät mörda alla närvarande, inklusive den höggravida bruden. Men vad mördarna inte visste var att de inte hade avslutat jobbet ordentligt.

America

02:20 – 03:50

AmericaDoktor Maureen Brennan (Rosie O’Donnel) är en psykiater på ett ungdomscenter, som får en ny patient – den 16 år gamle America (Philip Johnson). Doktor Brennan hjälper America att klara upp sitt förflutna, han togs från sin drogmissbrukande mor och hamnade i ett fosterhem som barn. Efter att ha återförenats med sin mor övergivs han på nytt, och hamnar åter på ett fosterhem. Han drar sig längre och längre bort från samhället som en följd av flera års sexuella övergrepp. Efter att ha försökt begå självmord blir han inlagd på ett ungdomscenter där dr Brennan hjälper honom att hitta det mod och den kraft han behöver för att komma på rätt spår igen.

We own the night

02:20 – 04:35

We Own the NightAmerikansk thriller från 2007. I Brooklyn pågår ett krig mellan New Yorkpolisen och den ryska maffian. De två bröderna Joe och Bobby har valt olika vägar, Joe är polis medan Bobby driver en nattklubb. När Joe, tillsammans med polisen, stormar Bobbys klubb för att få fast maffian trappas kriget upp och han blir själv måltavla.

Gone

01:15 – 03:00

GoneEtt ungt brittiskt par reser genom den australiska vildmarken. Mitt ute i ingenstans möter de en karismatisk amerikan. Men ju bättre de lär känna honom, desto mer växer deras misstänksamhet kring hans baktankar.

Rock Monster

03:00 – 04:40

Rock MonsterNär en grupp av skolkompisar resor till Europa över sommaren, hittar de ett gammalt mosstäckt svärd nerstucket i en stor sten. Förbryllade beslutar de sig för försöka dra svärdet ur stenen. Senare, i en närliggande by med svärdet i hand, upptäcker de att de av misstag har utlöst ett rockmonster och att svärdet var det enda som hindrade varelsen från att komma till liv, och det enda som kan stoppa den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *