Kvällens filmer: Waterboy, Martha Marcy May Marlene, Char…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Waterboy, Martha Marcy May Marlene, Charlies änglar, The thing, Matrix, Pathfinder, Måndag hela veckan

Waterboy

Bobby Boucher är ”Vattenpojken” för fotbollslaget i college. Han är ganska trögtänkt och blir illa behandlad. Men coachen upptäcker hans enorma talang att tackla spelare som är mycket större än han själv. Bobby blir snart den nya stjärnspelaren i laget. Något som hans överbeskyddande mamma inte gillar.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 23:45

Martha Marcy May Marlene

Martha Marcy May MarleneAmerikansk thriller från 2011. Martha flyr till skogarna i New York state, där hon försöker starta ett nytt liv. Men hon förföljs av tragiska minnen från det förflutna. Genom tillbakablickar återupplever den unga kvinnan en traumatisk tid då hon bodde i ett sektliknande samhälle. Skådespelare: Julia Garner, John Hawkes, Brady Corbet, Elizabeth Olsen, Christopher Abbott.

Trailer för Martha Marcy May Marlene

Filmen visas på SVT2 klockan 21:45 – 23:25

Charlies änglar

Amerikansk actionkomedi från 2000. Datageniet Eric Knox har blivit kidnappad vilket kan få katastrofala följder för hans multinationella företag. De tre ”änglarna” Alex, Nat och Dylan kallas in för att genomföra en riskfylld och vågad räddningsaktion. Det står snart klart för dem alla att kidnappningen av Knox bara är början. Skådespelare: Lucy Liu, Bill Murray, Tim Curry, Cameron Diaz, Drew Barrymore.

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:30

The thing

The ThingAmerikansk science fiction-thriller från 2011. På en forskningsstation i Antarktis leder en utomjordisk farkost till en dispyt mellan studenten Kate Lloyd och vetenskapsmannen Sander Halvorson. Medan doktor Halvorson håller sig till sin forskning slår sig Kate samman med Sam Carter, en helikopterpilot, för att leta upp den främmande livsformen. Skådespelare: Ulrich Thomsen, Eric Christian Olsen, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton.

Trailer för The thing

Filmen visas på TV3 klockan 23:30 – 01:35

Matrix

MatrixNeo söker efter sanningen bakom Matrix, ett namn och en värld som figurerar i hans drömmar. Han är övertygad om att Morpheus, som sägs vara en av världens farligaste män, vet allt om Matrix. När Neo ställs öga mot öga med Morpheus måste han fatta ett livsavgörande beslut.

Trailer för Matrix

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:35

Pathfinder

PathfinderFör 1000 år sedan blir en nordisk pojke kvarlämnad när hans klan lider skeppsbrott på en strand i öst. Trots sin härkomst tas pojken omhand av de indianer hans landsmän kommit för att förinta. Men snart återvänder vikingarna för ytterligare en barbarisk räd mot hans by, och den nu 25-åriga krigaren tvingas in i en personlig kamp för att stoppa de grymma vikingar som invaderar, dödar och förstör allt i sin väg. Det leder till en våldsam sammandrabbning, stenhårda kraftmätningar och ett episkt hjälteäventyr.

Trailer för Pathfinder

Filmen visas på TV6 klockan 22:00 – 00:00

Måndag hela veckan

Se Bill Murray i högform i denna galna romantiska komedi om en sarkastisk meteorolog som fångas i en tidsförvrängning av den värsta dagen i sitt liv. Tillsammans med en obevekligt gladlynt producent (Andie MacDowell) och en stroppig kameraman (Chris Elliott) skickas tv-meteorologen Phil Connors (Bill Murray) till Punxsutawney i Pennsylvania för att bevaka det årliga firandet av vårens ankomst. Men på väg ut från staden fastnar Phil i en kraftig snöstorm – som inte ens han själv lyckats förutse – och blir strandsatt i småstaden. Och när saker och ting inte verkar kunna bli värre, så blir de just det. Phil vaknar nästa morgon och upptäcker att han upplever gårdagen om igen… och igen… och igen…

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:05