Kvällens filmer: Will Hunting, Hard to kill, Italian job,…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Will Hunting, Hard to kill, Italian job, Kenny begins, Mannen på taket, My best friend’s girl, Year one, The thing, Min bäste väns bröllop

Will Hunting

Will HuntingAmerikanskt drama från 1997. Stökige Will är bara intresserad av att umgås med sina polare, men en professor upptäcker att han är rena mattegeniet. I stället för att dömas till ett fängelsestraff får Will chansen att göra något vettigt av sitt liv.

Trailer för Will Hunting

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:35

Hard to kill

Hard to KillAmerikansk action från 1990. Polisdetektiv Mason skjuts ner efter att ha avslöjat politisk korruption. När han vaknar efter sju år i koma är han ute efter hämnd.

Trailer för Hard to kill

Filmen visas på Kanal 9 klockan 23:55 – 01:45

Italian job

Amerikansk action från 2003. Planen var perfekt, jobbet var exakt utfört och flykten gick som smort. Det enda mästertjuven Charlie Croker inte räknat med var hans egna män. Efter att ha stulit en makalös guldtacka från ett välbevakat palats i Venedig kan Charlie och hans gäng inte tro sina ögon när en av dem visar sig vara dubbelspelare och försvinner med bytet. Charlie gänget beger sig till Kalifornien där de planerar att återta guldtackan genom att skapa det största trafikkaoset i Los Angeles historia.

Filmen visas på Sjuan klockan 19:45 – 22:00

Kenny begins

Kenny BeginsSvensk science fiction-komedi från 2009. Kenny Starfighter är troligtvis den mest hopplösa elev Galaxhjälteakademien någonsin har haft. Kennys föräldrar ställer ett ultimatum: Ta examen eller bli frisör i familjens salong! I en förtvivlad jakt på examenspoäng kraschlandar Kenny av misstag på jorden. Där stöter han på nörden Pontus som är mobbad i skolan. Av en ren tillfällighet har Pontus fått tag på den mest eftersökta kristallen i universum.

Filmen visas på SVT1 klockan 16:30 – 17:55

Mannen på taket

Svenskt kriminaldrama från 1976. En patient mördas med en bajonett på Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm. Kriminalarna Beck och Rönn får hand om fallet. Offret var poliskommissarie och en synnerligen otrevlig person. Genom kårandan inom polisen har han flera gånger räddats från prickningar för övergrepp.

Filmen visas på SVT2 klockan 21:30 – 23:20

My best friend’s girl

Amerikansk komedi från 2008. Tank livnär sig på att hjälpa dumpade pojkvänner att få sin före detta tjej tillbaka. När Tanks kusin Dustin blir avvisad av sin drömtjej Alexis vänder han sig till Tank för hjälp. Tank sätter i gång med sin vanliga taktik, men mot alla odds blir han förälskad i Alexis.

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:20

Year one

Year OneAmerikansk actionkomedi från 2009. Efter att ha ätit ett äpple från kunskapens träd börjar Zed, en förhistorisk latmask till jägare, att ifrågasätta meningen med livet. Han hamnar på kant med invånarna i sin by och tvingas att fly med sin slöe vän Oh för att hitta svaren på sina frågor – men det utmynnar i stället i en episk resa genom historien. De är med om äventyr de aldrig kunnat drömma om. Kan den klumpige jägaren och den blygsamme samlaren lyckas bli till hjältar?.

Trailer för Year one

Filmen visas på TV3 klockan 23:20 – 01:25

The thing

The ThingAmerikansk science fiction-thriller från 2011. På en forskningsstation i Antarktis leder en utomjordisk farkost till en dispyt mellan studenten Kate Lloyd och vetenskapsmannen Sander Halvorson. Medan doktor Halvorson håller sig till sin forskning slår sig Kate samman med Sam Carter, en helikopterpilot, för att leta upp den främmande livsformen.

Trailer för The thing

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15

Min bäste väns bröllop

Amerikansk komedi från 1997. När Juliannes bästa vän, Michael, berättar att han ska gifta sig inom fyra dagar inser Julianne att Michael är hennes stora kärlek i livet. Hon tar första bästa flyg till Chicago för att hjälpa Michael med bröllopet men hon har en baktanke, att se till att det aldrig blir något bröllop. Men det hela visar sig vara mycket svårare än vad Julianne kunnat föreställa sig när det visar sig att den blivande bruden är helt perfekt. Barntillåten.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:10