Kvällens rekomenderade filmer: fredag 02/12

 • Cocktail
 • Hanging up
 • Miss Marple
 • Robin Hood: Prince of thieves
 • Bean – den totala katastroffilmen
 • Bröllopsprovet
 • Möt Joe Black
 • We were soldiers
 • En sen kväll på McCool’s
 • The Covenant
 • Andarnas hus
 • American gigolo
 • Dead Silence
 • Lost in translation
 • Flight 93

Cocktail

22:00 – 00:00

CocktailBrian Flanagan drömmer om framgång som börsmäklare. Men snart inser Brian att det ligger mer pengar i att servera drinkar än i aktier. Brian dras in i en värld av sex och lättförtjänta pengar. Karusellen snurrar allt snabbare och utan att kunna hejda det går han mot katastrofen.

Hanging up

20:00 – 22:00

Hanging UpAmerikansk dramakomedi från 2000. Systrarna Georgia, Eve och Maddy lever totalt olika liv men kommer varandra närmare när deras galna far Lou hamnar på sjukhus. Den äldsta systern Georgia är en framgångsrik chefredaktör på en tidning uppkallad efter henne själv. Mellansystern Eve lever ett tryggt familjeliv i Los Angeles och Maddy, som är yngst, strävar efter att bli en tv-kändis men utan större framgång. Nu måste de tillsammans försöka ta hand om pappan som gång på gång rymmer från sjukhuset och hotar med att dö. Barntillåten.

Miss Marple

00:10 – 03:05

Brittskt kriminaldrama från 1984. När en mystisk blondin hittas död i familjen Bantrys bibliotek tar Dolly Bantry kontakt med miss Marple för att få hjälp med att rentvå sin make. När det kommer fram att den döda kvinnan skulle få ärva en stor förmögenhet tar utredningen en oväntad vändning.

Robin Hood: Prince of thieves

22:00 – 00:20

Robin Hood: Prince of ThievesAmerikansk långfilm från 1991. Efter att ha blivit tillfångatagen under korstågen rymmer Robin med vännen Azzem och återvänder hem till England. Under tiden Robin suttit fången har hans far mördats av sheriffen av Nottingham och Robin bestämmer sig för att hämnas. Han beger sig mot Sherwoodskogen där han träffar ett gäng som alla har ett gemensamt – de avskyr sheriffen. Robin blir deras ledare och tillsammans ger de sig i kast med att en gång för alla göra sig av med den ondska som härjar i landet.

Bean – den totala katastroffilmen

20:00 – 21:50

Hysteriskt rolig överföring av tv-succén Mr Bean till långfilmsformat, i vilken huvudpersonen reser till Los Angeles där han ställer till med kaos i såväl konstvärlden som hos den familj som inhyser honom.

Bröllopsprovet

21:50 – 23:45

BröllopsprovetRobin Williams, Mandy Moore och John Krasinski har huvudrollerna i denna sorglöst romantiska komedi om ett ungt par som vill träda fram till altaret, och om en präst som vill sänka skilsmässofrekvensen genom att gallra ut par som inte har en chans att lyckas innan det är dags att kasta risgrynen. Franks giftermålskurs sätter de unga tu på svåra prov, med galna lektioner, enorma hemlexor och en del ren och skär integritetskränkning.

Möt Joe Black

23:45 – 03:15

William Parrish är en mäktig man som badar i pengar och äger ett internationellt multimediaimperium. Trots förlusten av sin älskade fru är William nöjd med livet, och står mycket nära sina döttrar Allison och Susan. En natt börjar William visa symtom på en allvarlig hjärtattack, och besöks av en mystisk främling, Joe Black. Joe, som är dödens ängel, har kommit för att besöka William och tala om för honom att hans tid på jorden snart är slut. Men William vill inte följa med. Joe är nyfiken på livet i människornas värld, och de två männen sluter ett avtal. William får tid på sig att ordna upp sina affärer medan Joe väntar och ser hur det är att vara människa. Joe tycker om upplevelsen, och blir förälskad i Susan. Att förhandla om kärleken är dock inte lättare för Joe än för någon annan man.

We were soldiers

00:05 – 02:40

We Were SoldiersAmerikanskt krigsdrama från 2002. Den 14 november 1965 kommer överstelöjtnant Hal Moore och hans soldater med helikopter till Ia Drang-dalen i Vietnam kallad dödens dal. Men Moore och hans 450 mannar är snart omringade av drygt 2 000 nordvietnamesiska soldater. De kommande tre dagarna utkämpar Moore och hans män en oavbruten strid mot fienden. Åldersgräns 15 år.

En sen kväll på McCool’s

21:00 – 22:50

En charmig svart komedi om tre män och deras förhållande till den farligt vackra Jewel. De troskyldiga männen vet inte vad som väntar när de ger sig in i Jewels värld…

The Covenant

23:50 – 01:45

The CovenantFem familjer slöt en pakt om tystnad 1692. Många år har förflutit sedan dess, men familjerna är fortfarande bundna av sitt ursprung och dess speciella krafter. En av familjerna tros ha dött ut, men fyra unga ättlingar får reda på att den femte familjen fortfarande existerar. Snart avslöjas hemligheter som hotar att bryta pakten som skyddat familjerna i hundratals år.

Andarnas hus

01:55 – 04:20

Bygger på Isabel Allendes bok. Den fattige Esteban anhåller om Rosa del Valles hand. Hennes far går med på det om Esteban kan låta henne leva ett fortsatt liv i lyx. Esteban ger sig iväg för att leta guld och blir rik. Men när han kommer för att äkta Rosa är hon död.

American gigolo

03:05 – 05:25

American GigoloAmerikanskt romantiskt drama från 1979. Julian Kaye talar fem-sex olika språk, är pojkaktigt charmig och sensuell. Han kan bistå med chaufförstjänster, översättningar och sällskap åt rika ensamma damer. Han är en amerikansk gigolo. När en kvinna hittas mördad och hennes juveler återfinns i Julians bil blir han huvudmisstänkt, och ingen av hans klienter vill ställa upp och ge honom alibi. Åldersgräns 15 år.

Dead Silence

03:15 – 04:40

Dead SilenceDet unga paret Lisa och Jamie Ashen tar emot ett mystiskt paket som innehåller en obehaglig buktalardocka. Kort därefter blir Lisa brutalt mördad och Jamie är huvudmisstänkt i utredningen. I ett försök att bevisa sin oskuld reser Jamie till sin hemstad där han undersöker en gammal spökhistoria. Enligt legenden hemsöker Mary Shaw staden och dess invånare med hjälp av sina buktalardockor, som hämnd för vad som hände henne för många år sedan.

Lost in translation

02:40 – 05:05

Lost in TranslationAmerikanskt drama från 2003. Bob är en amerikansk skådespelare som är i Tokyo för att spela in en lukrativ reklamfilm för ett whiskymärke. På hotellet blir han bekant med Charlotte, en ung kvinna som just slutat universitetet och inte vet vad hon ska göra av sitt liv. Hon är i Japan med sin fotograferande pojkvän och medan han är ute på uppdrag utvecklas en allt starkare vänskap mellan den medelålderskrisande Bob och den vilsna Charlotte. Barntillåten.

Flight 93

01:45 – 03:25

Flight 93Den 11 september 2001 blev fyra inrikesflyg kapade av terrorister i USA. Tre av dessa krockade med utvalda måltavlor. I den fjärde kämpade passagerarna och besättningen av United Airlines Flight 93 mot fyra terrorister om kontrollen över flygplanet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *