Kvällens rekomenderade filmer: fredag 09/12

 • Klappjakten
 • I taket lyser stjärnorna
 • Step Brothers
 • Black Hawk Down
 • A Perfect World
 • Dirty dancing 2
 • Even money
 • Alien 3
 • D-tox
 • Othello
 • Lake Placid 3
 • Liftarens guide till galaxen
 • Second in Command

Klappjakten

20:00 – 22:00

Amerikansk familjekomedi från 1996. Howard är en framgångsrik affärsman som inte har tid för sin familj. Julen nalkas och för att kompensera sin frånvaro tänker Howard köpa actiondockan Turbo Man, den mest önskade leksaken, till sin son. Men dockorna är på väg att ta slut i affärerna och Howard får ge sig ut på jakt. I sitt sökande möter han upprepade gånger på en tokig brevbärare som gjort det till sitt livs mål att hitta den sista Turbo Man. Inte i sin vildaste fantasi hade Howard kunnat föreställa sig att det skulle innebära så mycket problem och äventyr att köpa den perfekta julklappen.

I taket lyser stjärnorna

21:00 – 22:30

I taket lyser stjärnornaSvensk långfilm från 2009. Jenna är fjorton år och borde bara behöva oroa sig för brösten som aldrig växer, varför hon inte är lika populär som Ullis-Knullis och hur hon ska få Sakke snygg snygg att bli kär i henne, eller åtminstone upptäcka att hon finns. Men hemma hos Jenna finns en jobbig mormor och en älskad cancersjuk mamma. Och i Jennas ficka ligger en bortglömd dikt: ”Om du dör mamma, då tar jag livet av mig”. Textat sid. 199.

Step Brothers

20:00 – 22:00

Step BrothersBrennan Huff och Dale Doback är två män i 40-årsåldern som blir styvbröder då deras föräldrar gifter sig. De bor dock fortfarande hemma vilket ställer till problem eftersom dem nu måste dela sovrum. Det hotar friden i hushållet och till viss del även föräldrarnas äktenskap.

Black Hawk Down

22:00 – 00:50

Black Hawk DownDetta är den sanna historien om slaget i Mogadishu – ett kapitel amerikansk militärhistoria man helst av allt vill glömma. Det är den 3 oktober 1993 och en elitstyrka bestående av 120 amerikanska soldater släpps ned i Mogadishu. Meningen är att de ska tillfångata och föra bort två av den somaliske krigsherren Farrah Aidids löjtnanter. Men istället skjuts två UH-60 Black Hawk-helikoptrar ned och en operation som från början skulle ta en timme att genomföra, varar istället i 15 timmar. Resultatet blir att hundratals somalier och 18 amerikanska soldater dödas och 73 skadas. Text-TV s. 690.

A Perfect World

00:50 – 03:25

A Perfect WorldÅret är 1963. Butch Haynes rymmer från fängelset. Som en säkerhetsåtgärd tar han åttaårige Philip som gisslan, som mer än gärna gör honom sällskap. På rymmen från polisen sätter de tillsammans kurs mot motorvägen i Texas.

Dirty dancing 2

16:00 – 17:55

Amerikansk romantisk komedi från 2004. Katey Miller flyttar till Havanna med sina föräldrar och sin yngre syster. Familjen bor på ett tjusigt hotell där Katey möter kyparen Javier och de två blir vänner. När man på hotellet upptäcker att Katey och Javier umgås får Javier sparken. För att hjälpa Javier att få ihop pengar bjuder Katey in honom att delta i en danstävling och de två börjar träna tillsammans. Det dröjer inte länge förrän de blivit förälskade men den kommande revolutionen kan sätta käppar i hjulen för paret. Barntillåten.

Even money

00:25 – 02:45

Even MoneyAmerikanskt kriminaldrama från 2006. Om kärlek, makt, pengar och spel. Av en slump möts tre personer som alla är beroende av spel och på jakt efter snabba pengar. Men snart har det gått så långt att de alla spelar med livet som insats. Ett spel där det inte finns några vinnare bara förlorare med konsekvenser som hotar att förgöra dem.

Alien 3

21:00 – 23:15

Alien 3Ripley, Newt och Bishop flyr från planeten med rymdvarelserna och nödlandar på Fiorina 161, en planet för brottslingar. Ripley är den enda som överlever nödlandningen, förutom en oväntad gäst som smygit sig med på rymdfarkosten. Alla slags vapen är förbjudna på fängelseön, och utan hjälp inom räckhåll måste fångarna nu kämpa på alla tänkbara sätt mot de oinbjudna inkräktarna… När hjälp slutligen anländer avslöjas intensionerna med fängelseön.

D-tox

00:15 – 02:05

D-ToxDen alkoholiserade FBI-agenten Jake Malloy checkar in på rehab efter att ha bevittnat ett brutalt mord. Det dröjer inte länge förrän han inser att något är på gång, när patienterna på rehab-kliniken en efter en blir mördade.

Othello

01:55 – 04:10

OthelloAdelsdottern Desdemona rymmer med den stolte moren Othello, en av Venedigs generaler.

Lake Placid 3

03:25 – 04:55

Lake Placid 3Förbered dig på en blodtörstig mardröm när en flock gigantiska krokodiler börjar att terrorisera en avskild sjö. Det lokala djurlivet blir brutalt tilltygat samtidigt som campare reduceras till slaktkroppar, och biologen Nathan Bickerman (Colin Ferguson) anar nu att ett omättligt rovdjur går löst. En kvinnlig jägare (Yancy Butler) beger sig på samma gång ut för att skaffa sig en ny trofé. Medan dödssiffrorna stiger försöker den lokala sheriffen att sopa saken under mattan för att turister ska fortsätta komma till staden. Men när den fruktansvärda sanningen kommer fram måste de försöka stoppa de kallblodiga mördarna.

Liftarens guide till galaxen

02:45 – 05:05

Brittisk komedi från 2005. Alla har dåliga dagar men för Arthur Dent blir den här dagen den värsta i hans liv och hans sista på jorden. Han får plötsligt veta av sin vän, Ford, som visar sig vara en utomjording, att planeten är på väg att förgöras. De ger sig av från jorden strax innan den exploderar till en annan galax. Tillsammans med galaxens president Beeblebrox, den vackra Trillian och den depressiva roboten Marvin ger de sig ut på jakt efter meningen med livet. Åldersgräns 11 år.

Second in Command

02:05 – 03:45

Second in CommandSam Keenan, en tjänsteman har precis utnämnts till militärattaché för den amerikanska ambassadören vid en amerikansk ambassad i en liten orolig nation i östeuropa. Kort efter försöker lokala upprorsmän göra en statskupp och nationens president tar skydd i ambassaden. Ambassaden belägras emellertid av kraftigt beväpnade upprorsmän och när den amerikanska ambassadören dödas i följdaktionen är det upp till Sam och ambassadens lilla styrka av amerikanska marinsoldater att avvärja angriparna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *