Kvällens rekomenderade filmer: fredag 21/10

 • The Game
 • Hämnden är ljuv
 • Den sista färden
 • Brokeback mountain
 • Like Minds
 • Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby
 • Freedomland
 • Mothman
 • Soldier
 • Stargate: Ark of Truth
 • Rent
 • Birthday girl

The Game

22:00 – 00:30

The GamePå sin födelsedag får finansmannen Nicolas ett erbjudande om att bli deltagare i ”The Game”.

Hämnden är ljuv

01:55 – 03:45

Sam överges av Linda när hon träffar en fransman och hans värld rasar samman. Den svartsjuke Sam hyr en lägenhet mittemot fransmannens för att kunna följa deras minsta steg.

Den sista färden

23:10 – 01:20

Fyra vanliga medelålders män ger sig ut på en kanottur och ska paddla nerför en flod genom vildmarken.

Brokeback mountain

19:00 – 22:00

Brokeback MountainAmerikanskt drama från 2005. Sommaren 1963 får Jack och Ennis jobb att bevaka boskap på ett ödsligt berg i Wyoming. Utlämnade åt varandra utvecklas ett vänskapsband som övergår till kärlek och de inleder en relation. När sommaren är slut skils de två och båda möter kärleken på annat håll och bildar familj. Men trots det kan de inte hålla sig ifrån varandra och de inleder en affär som pågår år efter år tills katastrofen är ett faktum. Åldersgräns 7 år.

Like Minds

22:00 – 23:45

Like MindsAustralisk-engelsk långfilm från 2006. (Like Minds) En psykolog som arbetar hos polisen, Sally Rowe, får i uppdrag att bestämma om de har bevis nog för att anklaga 17-årige Alex för mord på hans skolkamrat, Nigel. Utan självklara bevis pressas utredande detektiv av Alex far att lägga ner fallet. Read.

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby

22:00 – 00:10

Talladega Nights: The Ballad of Ricky BobbyDen våghalsige och korkade Ricky Bobby är NASCAR-seriens okrönte konung. Hans plats på tronen hotas dock då den franske formel 1-stjärnan Jean Girard intar förarsätet för att börja tävla. Ricky Bobby pallar inte stå emot trycket för sin nye konkurrents upptåg på racerbanan och kvaddar sin bil i en minst sagt spektakulär krasch. Kan Ricky Bobby gasa sig tillbaka till toppen eller är hans karriär inom Amerikas mest populära bilsport över för gott?

Freedomland

00:10 – 02:25

FreedomlandDå en ensamstående mamma beskyller en svart man för att ha rövat bort hennes son blir det upptakten till rasmotsättningar. En svart polis och en vit socialarbetare samarbetar för att lösa försvinnandet. Fallet visar sig dock vara mer komplicerat än de någonsin kunnat ana.

Mothman

00:05 – 02:30

MothmanAmerikansk thriller från 2002. När journalisten John Kleins fru omkommer i en bilolycka hittar John en anteckningsbok fylld med teckningar föreställande ett monster med lädervingar. John misstänker att Mary sett varelsen innan hon dog. Två år senare hamnar John i den lilla staden Point Pleasant. Där kämpar polisen Connie mot underliga saker som skett i grannskapet. John börjar forska kring händelserna med hopp om att finna klarhet i sin frus öde. Åldersgräns 11 år.

Soldier

23:10 – 01:00

SoldierI framtiden utkämpas alla krig av soldater som från födseln tränats till att bli hårdhudade krigare. Sergeant Todd ingår i denna militära skara och han har kämpat tappert i otaliga konflikter. När han blir allvarligt skadad och lämnas att dö på slagfältet får han dock ett helt nytt perspektiv på livet. Text-TV s. 690.

Stargate: Ark of Truth

01:00 – 03:00

I ”Stargate: The Ark of Truth” får vi se den ultimata konflikten mellan Stargate SG-1 team och deras nemesis i en sista försök att rädda jorden. Handlingen, som inleddes i säsong nio, visar våra hjältar i strid mot hotfulla Oris, en varelse med ofattbar makt som, med hjälp av sin religion och ursprung, systematiskt tvingar hundratals civilisationer i hela universum till att dyrka dem som gudar eller ställas inför förintelse.

Rent

02:25 – 04:50

RentI New Yorks East Village, kämpar en grupp bohem med att uttrycka sig själva genom sina konstverk. I deras strävan efter framgång och berömmelse måste de hantera fattigdom, sjukdom och hotet från AIDS-epidemin som sprider sig. Roger är en av dem. Han strävar efter att bli en berömd låtskrivare, men har det jobbigt efter att hans flickvän begått självmord. Medan Mimi Marquez, en exotisk dansare, kämpar med egna problem. Rogers rumskamrat Mark är en filmskapare som försöker balansera konst och affärsverksamhet. Hans flickvän Maureen, en självisk föreställningsartist som nyligen lämnat honom för en jurist med namnet Joanne. Tom Collins, en filosofiprofessor ingår också i denna sammansvetsade grupp. Benny tillhörde gruppen tills han gifte sig med hyresvärdens dotter. Han som en gång var en nära vän anses nu vara en fiende som hotar dem med vräkning. Baseras på Puccinis ’La Boheme’.

Birthday girl

02:30 – 04:30

Birthday GirlBrittiskt-amerikanskt drama från 2001. John, en vänlig och försynt engelsk bankman, bestämmer sig för att få ett slut på sin otur i kärlek och beställer en rysk fru på nätet. Nadia kan ingen engelska men John känner sig snabbt knuten till den vackra och mystiska kvinnan. Allt verkar perfekt tills Nadias kusiner dyker upp för att fira hennes födelsedag och drar in John i en omtumlande historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *