Kvällens rekomenderade filmer: fredag 23/12

 • Surviving Christmas
 • Berättelsen om Narnia
 • Julkonsert 2011
 • America’s Sweethearts
 • Showtime
 • Scarface
 • 15 minutes
 • The Librarian
 • Sagan om konungens återkomst
 • Alla älskar Alice
 • Den sista färden
 • Vägen till Betlehem
 • Saving Sarah Cain
 • Fargo
 • Ett päron till farsa i Las Vegas

Surviving Christmas

22:00 – 23:45

Surviving ChristmasDet blir både galet och förödande när den rika företagsledaren Drew Latham beslutar sig för att hyra en familj över julhelgen. Drew har tröttnat på att fira jul ensam och ger familjen Valcos ett erbjudande de borde ha sagt nej till. Amerikansk romantisk komedifilm från 2004.

Berättelsen om Narnia

18:00 – 21:00

Amerikanskt äventyrsdrama från 2005. När de fyra syskonen Penvensie: Lucy, Edmund, Peter och Susan, evakueras under andra världskriget för att undgå blitzen skickas de till professor Kirkes som bor på landet. Under en kurragömmalek hittar Lucy en garderob som visar sig vara en portal till det magiska landet Narnia. Landet är täckt av snö och befolkat av djur och andra mystiska väsen. De upptäcker att Narnia styrs av den elaka häxan Jadis och barnen Penvensie är utvalda att bekämpa Jadis. Åldersgräns 11 år.

Julkonsert 2011

19:00 – 20:00

TV3 vakar in julen med en stämningsfull och varm julkonsert tillsammans med bland andra Sveriges största rockband Takida, Thomas Di Leva, Melodifestivalsensationen Loreen, Jill Johnson, Christer St. Hill, Erik Hassle och amerikanska listettan Chris Medina. Värd för konsertkvällen är programledaren Sofia Rågenklint och på plats i Eric Ericsonhallen (Skeppsholms Kyrka) i Stockholm bjuds vi även på sång av barnkören ”Du kan sjunga gospel Kids” och mycket mer. Alla biljettintäkter från TV3:s julkonsert 2011 går oavkortat till välgörenhetsorganisationen Playing for Change som stödjer sociala entreprenörer som gör livet bättre för barn och unga.

America’s Sweethearts

20:00 – 22:00

America's SweetheartsMed skådespelare som Julia Roberts, Catherine Zeta Jones, John Cusack och Billy Crystal är ”America’s Sweethearts” en rejält stjärnspäckad romantisk komedi. Gwen Harrison (Zeta Jones) och Eddie Thomas (Cusack) har länge varit ett av filmvärldens mest populära kärlekspar – både på vita duken och i verkliga livet men sedan Gwen träffat en ny man kan det forna kärleksparet knappt vistas i samma rum. Nu ska deras nya film ha stor galapremiär vilket ger studiochefen panik då han inser att han måste göra något drastiskt för att få biopubliken att köa till biograferna och för att han ska få behålla sitt jobb. PR-agenten Lee Phillips (Crystal) anlitas som i sin tur ringer Gwens syster och personliga assistent Kiki (Roberts). Målet är att de tillsammans ska fixa ihop Gwen och Eddie och att hela pressen ska vara på plats med blixtrande kameror. Problemet är bara att Kiki alltid varit svag för Eddie. Han är dock fortfarande besatt av den självgoda Gwen som i sin tur egentligen bara älskar sig själv. Julia Roberts (”Pretty Woman”, ”Erin Brockovich”) och Catherine Zeta Jones (”Traffic”, ”Chicago”) är två av Hollywoods mest eftertraktade skådespelerskor. I rollen som Eddie ser vi John Cusack från filmer som ”High Fidelity” och ”I huvudet på John Malkovich”, Christopher Walken spelar den mentalt instabile filmregissören Hal Weidmann och studiochefen Dave Kingsman, vars karriär hänger på Gwen och Eddies kärlek, spelas av Stanley Tucci. Rollen som Gwens nye pojkvän, den eldige spanjoren Hector, gestaltas strålande av Hank Azaria.

Showtime

22:00 – 00:00

ShowtimeNär poliskommissarie Mitch Preston (Robert De Niro) filmas under en razzia mot ett knarknäste skapar händelsen stora rubriker. TV-producenten Chase Renzi noterar uppståndelsen med stort intresse och inser snart att Preston skulle göra sig utmärkt som hjältemodig huvudperson i en actionpackad dokusåpa. Problemet är att Preston inte är ett dugg intresserad av att bli TV-stjärna. Hans kollega, den medelmåttige konstapel Trey Sellars (Eddie Murphy), är dock desto mer angelägen om att stå i rampljuset…

Scarface

00:00 – 03:20

ScarfaceRedan i uppsamlingslägret i Miami lär sig den unge kubanen den brutala sanningen. Det är bara brott som lönar sig för en fattig flykting. Den blomstrande kokainsmugglingen blir hans språngbräda till framgång. Tony Montana (Al Pacino) är smartare, hänsynslösare och hungrigare än sina konkurrenter.

15 minutes

00:00 – 02:20

15 MinutesAmerikansk action från 2001. När de kriminella kollegorna Oleg och Emil från Östeuropa kommer till New York för att hämta upp sin del i en stöld stjäl Oleg en videokamera. När Emil begår ett mord ser Oleg till att filma hela händelsen. Snart upptäcker de att man i amerikansk media kan bli berömd och tjäna stora pengar på sina filmer och de beslutar sig därför för att sälja sina filmer till en tv-kanal. Men polisen Eddie Flemming och brandmannen Jordy Warsaw är dem på spåren.

The Librarian

19:00 – 21:00

När en magisk konstskatt försvinner från ett bibliotek, måste den beskedliga bibliotekarien genast se till så att den kommer på plats igen. Men för att kunna göra det behöver han förstärkning och tar hjälp från en kvinna som är otroligt skicklig i kampsport.

Sagan om konungens återkomst

21:00 – 01:05

Sagan om konungens återkomstGondor har invaderats av orcer från Mordor, och Gandalf rider till Minas Tirath för att hjälpa människorna i det stundande kriget. Aragorn tvingas inse sin verkliga identitet och agera kung åt människorna, samt resa med Gimli och Legolas för att samla de dödas armé för att kunna vinna slaget mot ondskan. Under tiden spirar paranoian och misstänksamheten mellan Frodo, Sam och Gollum på deras farliga resa mot Mount Dooms mörker – den enda plats där ringen en gång för alla kan förstöras.

Alla älskar Alice

21:00 – 23:25

Johan, äkta man och tvåbarnsfar, lever ett bekvämt medelklassliv tills han börjar vänstra med grannkvinnan och hans familj går i bitar. Johans tolvåriga dotter Alice upplever ett myller av känslor inför sina föräldrars separation. Medan Alice tävlar om sin fars uppmärksamhet med hans nya kvinna och hennes son upptäcker hon dock att hon är förvånansvärt öppen för sin nya familjesituation.

Den sista färden

02:20 – 04:20

Fyra vanliga medelålders män ger sig ut på en kanottur och ska paddla nerför en flod genom vildmarken.

Vägen till Betlehem

02:55 – 05:00

Amerikanskt historiskt drama från 2006. Maria och Josef från Nasaret väntar ett barn som de genom uppenbarelser fått veta är Guds son. Precis innan Maria ska föda blir de tvungna att bege sig till Betlehem för att skattskriva sig. De anländer när det är dags att föda och söker skydd i en grotta där barnet föds. Samtidigt ser tre vise män en stjärna lysa och inser att en frälsare är född och börjar gå mot stjärnan. Men Maria och Josef blir tvungna att fly eftersom kung Herodes vill förhindra att Guds son tar hans plats. Tillåten från 7 år.

Saving Sarah Cain

03:20 – 05:05

Saving Sarah CainSarah Cain är en attraktiv, dynamisk tidningskolumnist som inte längre tillhör de bästa, men gärna vill tillbaka till toppen. När Sarahs enda syster, Ivy, dör ”ärver” Sarah hennes fem barn, som fått en mycket gammaldags uppfostran. De olyckliga barnen reser för att bo med Sarah i storstaden och, på sin redaktörs begäran, utnyttjar Sarah sin nya familjesituation i sin krönika. Men när barnen får veta att de utnyttjats för att hjälpa Sarahs karriär, blir de sårade och kräver att få flytta till en ny fostermor.

Fargo

02:20 – 04:10

FargoAmerikanskt drama från 1996. Filmen är baserad på en sann historia. Bilförsäljaren Jerry Lundegaard har skulder upp över öronen och för att inte gå i konkurs kommer han upp med en plan. Han kontaktar Carl Showalter och Gaear Grimsrud, två kriminella, och ger dem i uppdrag att kidnappa hans fru. Jerry räknar med att hans svärfar kommer betala lösensumman för sin dotter. Allt går till en början enligt planen men snart har det hela spårat ur och polischefen Marge Gunderson tar upp jakten på förövarna. Åldersgräns 15 år.

Ett päron till farsa i Las Vegas

01:05 – 02:50

Ingen kan planera en semester som Clark Griswold. Som den lojala make och hänsynsfulle far han är gör han allt i sin makt för att se till att varje semester familjen gör ska bli den bästa någonsin. Han förutser allt – utom olyckor. Tyvärr är han den förmodligen mest olycksförföljda mannen i Amerika och familjesemestrarna brukar vanligtvis sluta i katastrof. Den här gången tror han sig dock ha hittat en semestervariant där risken för fiasko är minimal. Ett ställe där hela familjen kan underhållas 24 timmar om dygnet utan att själva behöva lägga så mycket som två fingrar i kors: nöjesmetropolen Las Vegas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *