Kvällens rekomenderade filmer: fredag 30/12

 • Rent
 • Con Air
 • Guldkompassen
 • Snygg
 • sexig & singel
 • The running man
 • Catch and Release
 • Austin Powers In Goldmember
 • Blodspår
 • Braveheart
 • De omutbara
 • Superman Returns
 • Ready to rumble
 • Jakten på lycka
 • Passagerare 57
 • Toxic Skies
 • Andarnas hus
 • Loverboy
 • Mañana
 • United 93
 • The Detonator

Rent

17:20 – 20:00

RentBygger på Puccinis klassiska opera La Boheme, och är en berättelse om en grupp bohemer som kämpar för att överleva och betala hyran där de bor i ett slitet kvarter i East Village i New York.

Con Air

22:00 – 00:15

Con AirNär USAs farligaste fångar ska föras till ett nytt supersäkert fängelse med det specialbyggda transportflyget Con Air finns den villkorligt frigivna Cameron Poe ombord. Han dras in i ett hänsynslöst kapardrama då en grupp fångar under ledning av Cyrus ”The Virus” tar vakterna som gisslan. På marken kämpar polisen Vince Larkin för att beveka kaparna och samtidigt avstyra sina överordnade från att spränga planet i luften.

Guldkompassen

19:30 – 22:00

Brittiskt äventyrsdrama från 2007. Lyra är föräldralös och lever i en magisk värld. När hon får en gyllene kompass som kan besvara alla frågor blir hon en viktig person i kampen mellan det goda och onda. Åldersgräns 11 år.

Snygg, sexig & singel

22:00 – 23:50

Amerikansk romantisk komedi från 2002. Christina Walters har en gyllene regel när hon dejtar, undvik att leta efter den rätte och ta den som är rätt för stunden. Men en kväll träffar hon Peter som hon inte kan sluta tänka på efter att han gett sig av. Det enda Christina vet om Peter är att han var på väg till ett bröllop och bestämmer sig för att hitta honom. Vad hon inte vet är att det är sitt eget bröllop han är på väg till.

The running man

23:50 – 01:55

Amerikansk actionfilm från 1987. Året är 2017. Världen styrs av en polisstat med tv som ett kraftigt censurerat och lydigt redskap i makthavarnas händer. Ben, som är helikopterförare, sätts i fängelse när han vägrar skjuta på obeväpnade hungerdemonstranter. Åldersgräns 15 år.

Catch and Release

20:00 – 22:15

Catch and ReleaseDå den unga kvinnan Gray Wheelers fästman plötsligt går bort under tragiska omständigheter blir hon bedövad av sorg. Saken blir inte bättre av att hon kort efter hans död får veta att han dolt en massa hemligheter för henne. Chockad söker hon tröst hos deras gemensamma vänner som gör sitt bästa för att muntra upp henne. Sakta men säkert börjar Gray att komma över det som hänt och finner en ny och minst sagt oväntad kärlek.

Austin Powers In Goldmember

22:15 – 00:10

Austin Powers in GoldmemberDr. Evil och Mini-Me har lyckats rymma från fängelset och slår sina påsar ihop med Goldmember. Tillsammans smider de planer på hur de ska ta över världen. Planen kräver en hel del resande I tiden och en kidnappning av Austin Powers pappa, Englands främste spion, Nigel Powers. Under jakten på Dr. Evil, Mini-Me och Goldmember stannar Austin till I 1975 för att träffa en gammal flickvän, detektiven Foxxy Cleopatra, och för att be henne hjälpa honom att spåra upp skurkarna och rädda hans pappa.

Blodspår

00:10 – 02:20

Clint Eastwood syns i rollen som den före detta FBI-agenten Terrell McCaleb som överger sitt stilla pensionärsliv för att ta upp jakten på en kallblodig seriemördare. Terrell har personlig anknytning till fallet så han är minst sagt angelägen om att fånga den mordiske gärningsmannen. Frågan är dock om han fortfarande har vad som krävs för att lyckas. Baserad på Michael Connellys succédeckare ”Blodspår”.

Braveheart

21:00 – 22:00

BraveheartAmerikansk actionfilm från 1995. Skottland i slutet på 1200-talet. Kung Edward I tar med våld över den skotska kronan och landet. I striderna blir den lille William Wallace föräldralös och flyr med sin farbror. Som vuxen återvänder Wallace till Skottland för att se sitt land i Englands våld. Efter att Wallace förlorar sin barndomskärlek och dräper några engelska soldater blir han symbolen för motståndet för ett oberoende Skottland. I strider och svek, med hat och förakt driver han kampen om frihet. Åldersgräns 15 år.

De omutbara

00:50 – 03:20

Amerikanskt actiondrama från 1987. Al Capone styrde Chicago med järnhand. Ingen kunde komma åt honom och hans skumraskaffärer och ingen kunde stoppa honom. Det gällde tills Elliot Ness och några utvalda och omutbara män beslutar sig för att få honom på fall. Åldersgräns 15 år.

Superman Returns

20:00 – 23:05

Superman ReturnsStålmannen, som föddes på Krypton, en numera död planet, har uppfostrats av adoptivföräldrar på en bondgård i Kansas. Pojken döps om till Clark Kent och trots att han växer upp bland människor är han inte en av dem. Han kan göra saker som vanliga människor bara kan drömma om, men för att kunna leva med dem måste han leva som den mesige och naiva Clark Kent. Vad ingen vet är att han i hemlighet förvandlas till Stålmannen när någon behöver hans hjälp.

Ready to rumble

23:05 – 01:15

Ready to RumbleVännerna Gordie Boggs och Sean Dawkins har mycket gemensamt. Båda bor hos sina mammor, arbetar på skitjobb och har stora svårigheter att skaffa tjejer. Dessutom har de en gemensam idol – brottaren Jimmy King. Varje fredag åker de för att se honom brottas på den lokala brottningsarenan. Men en vacker dag ser den opålitlige chefen för arenan till att King förlorar sin ärofyllda titel och det ser ut som stjärnans karriär är slut för gott. Gordie och Sean vill inte finna sig i detta. De bestämmer sig för att söka sanningen och hjälpa sin idol att återerövra titel och ära. Text-TV s. 690.

Jakten på lycka

21:00 – 23:15

Chris Gardner har stora planer för sig och sin familj. Steget från dröm till verklighet ter sig dock milslångt och han får slita hårt för att få ekonomin att gå ihop. Hans situation förvärras ytterligare då hans fru lämnar honom och deras lille pojke precis innan de blir vräkta från sin bostad. Plötsligt ter sig framtiden nattsvart och han tvingas söka skydd för natten tillsammans med sin son på en offentlig toalett. Då han får chansen att visa vad han går för på ett prestigefyllt fondbolag ser dock hans lycka ut att vända. Baserad på en sann historia.

Passagerare 57

01:15 – 02:55

John Cutter är en av världens främsta terroristbekämpare. Charles Rane är en av världens mest fruktade flygkapare. De möts 10.000 meter ovanför marken.

Toxic Skies

02:55 – 04:30

Toxic SkiesEn läkare och hans team åker till en liten by som har drabbats av en epidemi.

Andarnas hus

02:15 – 04:40

Bygger på Isabel Allendes bok. Den fattige Esteban anhåller om Rosa del Valles hand. Hennes far går med på det om Esteban kan låta henne leva ett fortsatt liv i lyx. Esteban ger sig iväg för att leta guld och blir rik. Men när han kommer för att äkta Rosa är hon död.

Loverboy

01:55 – 03:50

LoverboyAmerikanskt drama från 2005. Om en kvinnas sjuka begär efter ett barn. Emily är singel och är besatt av att få det perfekta barnet. När hon äntligen lyckas bli gravid och föder sonen Paul blir det starskottet för ett bisarrt beteende som får oanade konsekvenser.

Mañana

03:50 – 05:25

Svenskt drama från 2009. Marco är runt 20 år och arbetar på ett ålderdomshem och har aldrig haft någon flickvän. När Eva blir ny chef på ålderdomshemmet inleder hon ett förhållande med Marco trots att hon är betydligt äldre. Samtidigt har Marcos bäste vän Mattias problem på kärleksfronten. Han har varit tillsammans med Petra i sex år och börjar känna sig instängd och vill avsluta förhållandet men vet inte hur kan ska bära sig åt och bestämmer sig för att göra allt för att Petra ska dumpa honom i stället.

United 93

02:20 – 04:10

United 93Den 11 september 2001 kapas fyra amerikanska passagerarflygplan av terrorister. Efter att tre av planen kolliderar med World Trade Center och Pentagon bestämmer sig passagerare och besättning i det fjärde för att kämpa emot terroristerna och ta tillbaka kontrollen över planet.

The Detonator

01:15 – 03:05

The DetonatorAgenten Sonni Griffith avslöjar under täckmantel ett internationellt gäng vapenhandlare i Bukarest. Nästa uppdrag är att skydda änkan till en kamrer som arbetat för rumänska maffian. Men brottslingarna bryter sig in det säkra hus som CIA förfogar över och Sonni inser att informationen läckt från någon inom CIA. Sonni som bara litar på sin vän Michael Shepard, kämpar ensam för att överleva och skydda Nadia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *