Kvällens rekomenderade filmer: lördag 10/12

 • En lysande jul
 • Kärlek på menyn
 • Funny Games U.S.
 • Hamlet
 • Rush hour 2
 • Pearl harbor
 • Yours Mine And Ours
 • Dante’s Peak
 • Schakalen
 • Borta bäst
 • hemma värst
 • Striking distance
 • Häng dom högt
 • Cops and Robbersons
 • Harsh times
 • The Craiglist Killer
 • The groomsmen
 • The Believer
 • Conspiracy Of Silence

En lysande jul

18:10 – 20:00

Buddy täcker varje millimeter av sitt hus med så mycket julbelysning att det ska vara synligt från rymden. Men grannen Steve är fast besluten att ta över Buddys titel som ”Julens Konung”. När deras fruar och barn blir vänner eskalerar de två männens rivalitet och deras dekorationer likaså. Amerikansk komedifilm från 2006.

Kärlek på menyn

21:30 – 23:35

Mästerkocken Kate Armstrong lever sitt liv precis som hon styr över den trendiga Manhattan-restaurangens kök, det vill säga med en osentimental intensitet som både fängslar och skrämmer hennes omgivning. Kates perfektionism sätts på hårda prov när hon”ärver”sin 9-åriga syskondotter Zoe samtidigt som hon tvingas ta itu med en stökig nyanställd kökschef. Nick Palmer är temperamentsfull och en frisk fläkt, men Kates raka motsats. Amerikansk romantisk komedifilm från 2007.

Funny Games U.S.

23:35 – 01:45

Funny Games U.S.En familj njuter av tillvaron i sitt lyxiga sommarhus. Det knackar på dörren. Grannen vill låna några ägg. Men grannen tänker inte gå sin väg. Klädda i vitt från topp till tå och med vita handskar inleder två unga män ett våldsamt, psykopatiskt nervkrig.

Hamlet

00:35 – 03:05

HamletPrins Hamlet är son till den avlidna kungen och får höra av en vålnad att den nuvarande kungen, Claudius, har mördat fadern. Hamlet beslutar sig för att hämnas.

Rush hour 2

20:00 – 22:00

Rush Hour 2Amerikansk actionkomedi från 2001. Polisen James Carter har åkt på semester till Hongkong tillsammans med polisen Lee. Men de två har olika uppfattning om hur de ska tillbringa tiden. Carter vill festa och träffa tjejer men Lee är en hängiven polis och har svårt att släppa jobbet. Det dröjer inte länge förrän de två är inblandade i det största fallet i sina karriärer. En bomb exploderar på den amerikanska ambassaden och två tulltjänstemän dödas. Hongkong-polisen misstänker att mannen bakom bombningen är Ricky Tan, den mäktigaste gangstern i Kina. Lee får i uppdrag att lösa fallet tillsammans med en motvillig Carter som ser sina semesterplaner gå upp i rök. Tillåten från 11 år.

Pearl harbor

22:00 – 01:50

Pearl HarborAmerikanskt drama från 2001. Rafe och Danny har varit vänner sedan barnsben. De har följt varandra genom livet och båda har tagit värvning i armen och är nu officerare i flygvapnet. Det är mitt under andra världskriget och Rafe blir förälskad i den vackra sjuksköterskan Evelyn. När Rafe försvinner under ett farligt uppdrag tror alla att han är död. Danny och Evelyn blir båda förflyttade till Hawaii och Danny försöker trösta Evelyn. Snart upptäcker de att de har känslor för varandra. Men när det visar sig att Rafe inte är död och återvänder blir de två vännerna bittra fiender och Evelyn måste ta reda på vem av de båda männen hon verkligen älskar. Åldersgräns 11 år.

Yours Mine And Ours

19:00 – 20:45

High school-paret Frank Beardsley och Helen North återförenas när Frank och hans familj flyttar tillbaka till hemstaden. Attraktionen är omedelbar och de bestämmer sig snabbt för att gifta sig. Frank har redan åtta barn från sitt första äktenskap, och Helen har tio. Frank är en strikt Amiral med bestämda åsikter, medan Helen är en kreativ designer. Deras barn, som delar föräldrarnas respektive åsikter, avskyr varandra och går samman för att försöka ta sig ur den nya situationen.

Dante’s Peak

21:30 – 23:40

Dante's PeakI den lugna lilla staden Dante’s Peak lägger ingen av invånarna någon större vikt vid den närliggande vulkanen. Att den skulle kunna få ett utbrott kan ingen tänka sig. När vetenskapsmannen Harry Dalton (Pierce Brosnan) kommer på besök till staden märker han dock av en händelse att något är fel. Helt fel! Kommunen vägrar lyssna på honom och menar att en räddningsaktion kostar för mycket. Ingen tar Harry Dalton på allvar, förutom så småningom den kvinnliga borgmästaren (Linda Hamilton). Invånarna i Dante’s Peak får snart ångra sin nonchalans – när ljudet av exploderande lava är det enda som hörs i staden…

Schakalen

23:40 – 02:10

Schakalen (Bruce Willis) är världens mest fruktade och beryktade mördare – med uppdrag att likvidera en högt uppsatt amerikansk regeringsman. Declan Mulqueen (Richard Gere), en fängslad IRA-terrorist, är den ende som kan stoppa honom. Vice FBI-chefen (Sidney Poiter) tar därför ett stort ansvar och en stor risk när han beslutar att släppa en brottsling för att stoppa en annan… TV3 Text s. 690.

Borta bäst, hemma värst

21:30 – 21:55

Amerikansk romantisk komedi från 2008. Brad och Kate har bestämt sig för att inte besöka sina familjer under julen och bokar en resa till Fiji. Men när deras flight blir inställd hamnar de i sin värsta mardröm. De tvingas till att fira fyra jular på en dag med sina frånskilda mammor, pappor, syskon och syskonbarn. Alla träffar slutar med katastrof och Brad och Kate börjar tvivla på om de har en framtid tillsammans och tvingas omvärdera sina liv totalt. Barntillåten.

Striking distance

21:00 – 23:05

Striking DistanceTom Hardy (Bruce Willis), hans far och hans kusin Jimmy är poliser. När Tom vittnar mot Jimmy vänder sig släkt och vänner mot honom och när fadern dödas av en mördare som härjar i staden förlorar Tom kontrollen över sitt liv. Det går så långt att han blir förflyttad till båtpatrullering på floden. Två år senare börjar det dyka upp lik efter döda kvinnor igen – kvinnor som Tom kände… Text-TV s. 690.

Häng dom högt

00:30 – 02:45

Ett gäng tar fast fel man och lynchar honom. De tror att han dör men har fel. Snart är han dem hack i häl och vill ha hämnd…

Cops and Robbersons

00:10 – 02:00

Cops and RobbersonsFamiljen Robberson är en helt vanlig amerikansk familj – nästan i alla fall. Pappa Norman är mer än lovligt frälst av polisserier på TV. En dag hamnar hela familjen Robberson i ett riktigt polisdrama. Polisen har nämligen fått veta att en känd maffiaboss har flyttat in i Robbersons grannhus och två poliser flyttar in hos familjen för att kunna bevaka gangsterns minsta rörelse. Men de två polisernas uppdrag blir inte lätt – förutom maffiabossen får de ju hela familjen Robberson på halsen… Text-TV s. 690.

Harsh times

01:50 – 04:10

Harsh TimesAmerikanskt drama från 2006. Jim Davis har avskedats från det militära och lider av posttraumatisk stress efter svåra upplevelser under sin krigstjänstgöring. Han hoppas få jobb hos Los Angelespolisen för att kunna gifta sig med sin mexikanska flickvän Marta och ta henne till USA. Under tiden umgås han med sin bäste vän Mike. Hans flickvän Sylvia har gett honom två val, skaffa ett jobb eller flytta ut. Jim och Mike flyr verkligheten och glider in i ett liv fyllt av droger, våld och brottslighet, precis som när de var unga.

The Craiglist Killer

02:10 – 03:40

Philip Markoff går en lovande framtid till mötes som läkare. Han bor med sin fästmö Megan, men lever ett hemligt och mörkt liv på natten. Den 14 april 2009 mördar Philip Markoff en massös som har annonserat sina tjänster på Craigslist – en välkänd amerikansk hemsida. Direkt efter mordet hittar polisen ett flertal mördade kvinnor som anmälts försvunna. De upptäcker snart att alla dessa kvinor har annonserat på internet, och utredningarna leder dem slutligen till Markoff.

The groomsmen

03:15 – 05:00

The GroomsmenAmerikansk komedi från 2002. Scott ska gifta sig och hans vänner Jay, Dewey och Phil ser fram emot en vild bröllopshelg. Tjejtjusaren Dewey slår vad om att han kan hålla sig från att ragga under tillställningen, medan den återhållsamme Jay lovar att genomföra sitt livs första one night stand. Phil som har svårt att få tjejer presenteras som en känd underklädesmodell för att imponera på de kvinnliga gästerna. Ska de tre vännerna lyckas i sina föresatser?

The Believer

02:45 – 04:25

The BelieverEtt verklighetsbaserat drama om Danny Balints liv, från en religiös student till en blivande stjärna i en neofascistisk politisk miljö, vars värderingar helt skiljer sig från de han vuxit upp med. Danny är en energisk omvänd man och vi följer honom genom ett fascinerande händelseförlopp, med de mest märkliga skeenden.

Conspiracy Of Silence

02:55 – 04:30

Rabalder bryter ut inom den katolska kyrkan efter två kontroversiella incidenter: pastor Frank Sweeneys självmord och utvisningen av Daniel McLaughlin, en ung prästkandidat som anklagas för att ha uppmuntrat en sexuell relation med en manlig kollega. En lokal journalist, David Foley, är övertygad om att Sweeneys död och Daniels utvisning har ett samband. Daniel försöker desperat rentvå sitt namn, och går med på att prata med Foley. När historien vinner uppmärksamhet samlar kyrkan sina trupper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *