Kvällens rekomenderade filmer: lördag 19/11

 • Ace Ventura – Den galopperande detektiven rider igen
 • Knowing
 • Passagerare 57
 • Love guru
 • I spindelns nät
 • Parfymen
 • Are We Done Yet?
 • The Prestige
 • Cellular
 • Fantastic four
 • Out of time
 • Polisskolan – uppdrag i Moskva
 • Transporter 2
 • Web of Desire
 • En fisk som heter Wanda
 • One True Thing
 • Ripley’s Game
 • Sista natten med gänget

Knowing

21:30 – 23:55

KnowingEn hemlighet har legat begravd under jorden i 50 år. En kryptisk lista som med kirurgisk precision har förutspått de största globala katastroferna under de senaste fem årtiondena. Hur skyddar man sig själv och sina nära och kära från nästa olycka på listan?

Passagerare 57

23:55 – 01:35

John Cutter är en av världens främsta terroristbekämpare. Charles Rane är en av världens mest fruktade flygkapare. De möts 10.000 meter ovanför marken.

Love guru

20:00 – 22:00

Amerikansk komedi från 2008. Maurice föddes i Amerika men växte upp i en liten by i Indien. Nu har han flyttat tillbaka till USA och försöker försörja sig som guru i självhjälpsbranschen under namnet Pitka. Han lyckas till slut få ett uppdrag, att lösa hockeystjärnan Darrens kärleksproblem. Hans fru har lämnat honom för en spelare i ett annat lag och Pitkas uppdrag är att återförena paret så att Darren återigen kan leda sitt lag till seger i Stanley Cup. Åldersgräns 7 år.

I spindelns nät

22:00 – 00:05

Amerikanskt drama från 2001. När en senators dotter blir kidnappad kontaktar förövaren polisen Alex Cross. Det underliga med fallet är att gärningsmannen inte kommer med några krav på lösensumma. Cross börjar sätta samman en psykologisk profil på gärningsmannen och tillsammans med agenten Jezzie Flannigan börjar han undersöka fallet. Åldersgräns 15 år.

Parfymen

00:05 – 03:00

Fransk thriller från 2006. Jean-Baptiste Grenuoille föds i mitten av 1700-talet på en fiskmarknad i Paris. Han växer upp på ett barnhem och utvecklar en unik förmåga att känna dofter. Av en tillfällighet hamnar han hos parfymmästaren Baldini som lär honom allt om den ädla konsten att framställa parfym. Jean-Baptiste blir besatt av att bevara dofter, framförallt från unga oskuldsfulla kvinnor, och han blir fast besluten att framställa den bästa parfymen någonsin även om det innebär att han måste begå mord för att lyckas. Åldersgräns 15 år.

Are We Done Yet?

19:00 – 20:50

Are We Done Yet?Nick och Suzanne bestämmer sig för att lämna sin trånga citylägenhet för ett hus lite utanför staden i hopp om att deras barn ska få ett bättre liv. Livet i förorten blir dock inte riktigt som de tänkt sig…

The Prestige

22:00 – 00:40

The PrestigeFinns det hemligheter som är värda att gå över lik för att avslöja? Den mystiska berättelsen, som utspelar sig i London i slutet av 1800-talet, handlar om två magiker vars intensiva rivalitet blir en livslång kamp fylld av besatthet, svek och svartsjuka – med dödliga konsekvenser. I rollen som magiassistent ser vi Scarlett Johansson, som inte kan undgå att dras in det livsfarliga spelet. Den imponerande rollistan inkluderar även Michael Caine och David Bowie.

Cellular

00:40 – 02:40

En felringning på Ryans mobiltelefon gör att han hamnar i en riskfylld situation och kamp mot tiden för att rädda livet på kidnappade Jessica Martin (Kim Basinger). Det enda Ryan vet om Jessica är det han hört på andra sidan tråden under det dramatiska telefonsamtalet. Han ger sig nu in i en värld full av hot och besvikelse i hopp om att rädda kvinnan vars liv ligger helt i hans händer. Frågan är vad det kommer att kosta honom och vad som egentligen ligger bakom det mystiska samtalet.

Fantastic four

21:30 – 22:00

Fantastic FourAmerikanskt actiondrama från 2005. När de fyra astronauterna Reed, Susan, Johnny och Ben drabbas av en olycka på en rymdfarkost kommer de i kontakt med en mystisk strålning. Det förändrar livet för alltid för de fyra som plötsligt fått superkrafter. Nu måste de lära sig hantera sina nya krafter och skydda staden New Yorks invånare mot ondskefulla krafter. Åldersgräns 11 år.

Out of time

23:50 – 02:00

Out of TimeAmerikansk thriller från 2003. Matt Lee Whitlock, respekterad polischef i lilla Banyan Key, Florida, måste lösa ett hemskt dubbelmord annars riskerar han att själv bli misstänkt. Han måste hålla sig ett steg före sin egen polisstyrka och alla han litat på för att finna sanningen. Åldersgräns 11 år.

Polisskolan – uppdrag i Moskva

21:00 – 22:45

En specialstyrka från Amerikas värsta poliskår reser till Moskva för att hjälpa rysk polis att sätta fast maffialedaren Konali. Denne har med hjälp av en hacker fått fram ett mycket avancerat datorspel, ”The New Game”, med vilket han kan ta sig in i datorer i hela världen.

Transporter 2

00:10 – 01:50

Transporter 2Frank Martin är den bästa i branschen. Han åtar sig speciella transporter, utan att ställa onödiga och obekväma frågor. Frank har lite oväntat blivit god vän med den sexårige Jack och brukar ge honom skjuts till och från skolan. Men när Jack plötsligt kidnappas och kidnapparna hotar att släppa lös ett livsfarligt virus tvingas Frank ingripa.

Web of Desire

02:30 – 04:05

En ambitiös akutläkare mitt uppe i karriären sätter allt på spel för en tillfällig romans på internet.

En fisk som heter Wanda

03:00 – 05:10

Amerikansk komedi från 1988. Juveltjuven Wanda och hennes pojkvän Otto utför en kupp med sina kumpaner George och Ken. Men de vill inte dela med sig av bytet och anger George för polisen. Dessvärre upptäcker de att George gömt stenarna på en hemlig plats och nu måste de hitta ett sätta att få reda på var. Åldersgräns 15 år.

One True Thing

02:40 – 04:55

One True ThingEllen Gulden har vigt sitt liv åt sin framgångsrika journalistkarriär, men när hon får veta att henne mamma, Kate, är döende i cancer ändras hennes liv för alltid. Ellens pappa pressar henne att flytta hem och offra sitt eget liv för mammans skull. Kommunkationen med mamman går dock inte smärtfritt. Väl hemma förändras Ellens attityd när hon inser att detta förmodligen är deras sista Thanksgiving och jul tillsammans. Men spänningar uppstår när en djupt begraven familjehemlighet ser dagens ljus.

Ripley’s Game

02:45 – 04:30

Ripley's GameTom Ripley är inte bara en cool och rik citykille. Han är mördare också. Ripley bor med sin flickvän, den harpspelande Luisa, i en villa i italienska Veneto. En före detta affärskompanjon från Berlins unde värld besöker honom och ber om hjälp att mörda en rival. Ripley tar initiativ till att förvandla en lokal tavelramsmakare till yrkesmördare. Mannen, Jonathan Trevanny, som är döende i cancer, har en fru och en liten son, men inget att lämna efter sig. Kommer Ripley att lyckas behålla kontrollen om han lyckas dra in Jonathan? Kommer det att sluta vid ett mord? Och vad händer om Ripley helt plötsligt utvecklar ett samvete?

Sista natten med gänget

03:00 – 05:00

Det är en sommarnatt 1962 och fyra tonåringar från en småstad i Kalifornien – Steve, Curt, John och Terry – står inför ett vägskäl i livet då de måste börja tänka på framtiden. Under kvällen korsas och skiljer sig deras individuella historier. Nästa morgon kommer deras liv att förändras, några tillfälligt och några för all framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *