Kvällens rekomenderade filmer: lördag 22/10

 • Ocean’s Twelve
 • Jurassic park III
 • Driving lessons
 • The House Bunny
 • John Q
 • A Perfect World
 • Allt för min syster
 • Schindlers list
 • Polisskolan 3: Begåvningsreserven
 • 8 Mile
 • Always
 • Grendel
 • Generalen

Ocean’s Twelve

21:30 – 23:55

Ocean's TwelveDanny Ocean och hans polare fixade 160 miljoner dollar. Men man kommer inte lika långt på 160 miljoner som man brukade. Och Vegas-pampen Terry Benedict är ute efter att få tillbaka sina slantar. Och en mystisk person förföljer Danny och hans team. Det är dags att sätta ytterligare en stöt i verket – eller stötar. Amerikansk thrillerfilm från 2004.

Jurassic park III

20:00 – 21:55

Jurassic Park IIIAmerikansk action från 2001. När Paul och Amanda Kirbys son Eric blir strandsatt på dinosaurieön Isla Sorna efter en paraglidning-olycka tar de hjälp av paleontologen Alan Grant. Nu börjar en kamp för att hitta sonen samtidigt som de själva måste göra allt för att inte bli uppätna av bestarna som härskar på ön.

Driving lessons

00:00 – 02:00

Driving LessonsAmerikanskt drama från 2006. Sjuttonårige Ben Marshall lever i ett strängt religiöst hem och vill inget hellre än att bryta sig loss från sina föräldrar. Men när Ben lyckas få jobb hos den pensionerade skådespelaren Evie förändras hans värld. Hon får Ben att öppna sitt hjärta och känna glädje i livet.

The House Bunny

19:00 – 21:00

The House BunnyShelley Darlington är Playboy modell. Hon lever ett glammigt liv i Playboy Mansion. Men morgonen efter sin 27-årsdag upptäcker hon en lapp på sängen från Hugh Hefner. Han ber henne att ta sitt pick och pack och dra. Hon har blivit för gammal – vad ska hon ta sig till? Strax därpå stöter hon på ett gäng tjejer från en sorority. Hon känner igen sig själv i dem. Eller kanske snarare: hon vill vara som dem. Plötsligt så vet hon vad hon ska ta sig till – hon ska nästla sig in i en sorority. Men eftersom hon knappast pluggar, hur sjutton ska det gå till?

John Q

22:00 – 00:25

John QJohn Quincy Archibalds son Michael kollapsar på grund av hjärtfel under en fotbollsmatch. John kör Michael till akuten, där han får veta ett Michaels enda hopp är en hjärttransplantation. Johns försäkring täcker dock inte kostnaderna för operationen, och John Q. tar därför sjukhuspersonalen och patienterna som gisslan tills läkarna går med på att genomföra den.

A Perfect World

00:25 – 03:05

A Perfect WorldÅret är 1963. Butch Haynes rymmer från fängelset. Som en säkerhetsåtgärd tar han åttaårige Philip som gisslan, som mer än gärna gör honom sällskap. På rymmen från polisen sätter de tillsammans kurs mot motorvägen i Texas.

Allt för min syster

21:30 – 22:00

Allt för min systerAmerikanskt drama från 2009. När Kate var två år fick hon diagnosen leukemi och sedan den dagen har hennes föräldrar, Brian och Sara gjort allt för sin dotter. Tack vare sin syster, Anna, som är en perfekt medicinsk donator, har Kate lyckats leva och mot alla odds får hon uppleva sin 16-årsdag. Men nu när Anna blivit tonåring fattar hon ett beslut som vänder upp och ner på familjen. Hon vill inte längre vara donator till sin syster och framförallt vill hon ha rätt att själv välja. För att få kontroll över sitt eget liv stämmer hon sina föräldrar medveten om att hennes beslut kan leda till att Kate dör. Åldersgräns 11 år.

Schindlers list

00:10 – 03:50

Amerikanskt drama från 1993. Karriäristen Oskar Schindler var företagare i Tyskland och Polen under 2:a världskriget. Till att börja med är det vinsthunger som styr hans utnyttjande av billig judisk arbetskraft, men när han ser hur nazisterna behandlar människor drivs han till att göra en osjälvisk insats för att rädda liv. Åldersgräns 15 år.

Polisskolan 3: Begåvningsreserven

21:00 – 22:40

Polisskolan 3: BegåvningsreservenDe otränade, odugliga och korkade civilpersonerna som utexaminerades till otränade, odugliga och korkade poliser fortsätter på sitt tredje dråpliga äventyr i Polisskolan 3: Begåvningsreserven. Efter en budgetkris har det bestämts att bara en av delstatens polisskolor får finnas kvar, och loppet har börjat för att se vilken skola som kan undvika nedläggning genom att producera den mest överlägsna kåren. Detta blir ett tufft uppdrag för Mahoney, Jones, Tackleberry och deres virrige rektor Lassard.

8 Mile

00:50 – 02:55

8 MileRapstjärnar Eminem spelar Jimmy Smith, eller B Rabbit som han också kallas, en kille som inte får tummen ur och tar tag i sitt liv, eller karriär. Han är arg på sin alkoholiserade mamma och oroad för sin lillasyster och får utlopp för sina känslor genom att rappa. Hans vänner försöker uppmuntra honom att delta i en raptävling, men Rabbit vägrar. Tills han träffar en tjej som ger honom hopp om att livet faktiskt kan bli bättre.

Always

02:00 – 04:30

AlwaysAmerikanskt romantiskt drama från 1989. När den legendariske piloten Pete dör i en olycka så lämnar han kvar sin älskade Dorinda. Han kan inte avstå från henne så han kommer tillbaka som osynligt spöke och får se hur Dorinda till slut tar sig igenom sorgen. Från 11 år.

Grendel

03:05 – 04:30

En ny version av historien om Beowulf. Grendel är ett monster som terroriserar ett kungadöme, och endast den orädde Beowulf kan stoppa det.

Generalen

03:00 – 05:10

Detta är historien om gangstern Martin Cahills uppgång och fall. Han var en brottsling i världsklass, och en hjälte hos den irländska arbetarklassen. Baserad på en bok av Paul Williams och regisserad av John Boorman, som själv utsatts för Cahills kriminalitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *