Kvällens rekomenderade filmer: lördag 24/12

 • Sömnlös i Seattle
 • Absolut gisslan
 • Engelsmannen som gick upp för en kulle men kom ner från ett berg
 • Helt hysteriskt
 • Princess
 • Borta bäst
 • hemma värst
 • En fisk som heter Wanda
 • Harry Potter och fången från Azkaban
 • Ett päron till farsa firar jul
 • National Lampoon’s Christmas Vacation 2
 • Ella den förtrollade
 • Göta kanal 3 – Kanalkungens hemlighet
 • Gudfadern III
 • Supersugen
 • Bam Margera Presents: Where The #$&% Is Santa?
 • Miss Secret Agent
 • Otäcka odjur
 • Illusionisten
 • A Man Apart
 • State Property – Blood on the Streets
 • Man who cried
 • Flight of Fury
 • Walking Tall 2: The Payback
 • Sixty Six

Sömnlös i Seattle

21:30 – 23:40

Sam Baldwin är en änkeman som på grund av sin son motvilligt blir deltagare i en radioshow. Han talar sig rakt in i hjärtat på tusentals kvinnliga lyssnare, som får hans hem i Seattle att bli översvämmat av tröstande brev. Under tiden har författaren Annie Reed inspirerats av såväl Sams historia som av klassisk Hollywoodromantik, och blivit övertygad om att det är hennes öde att träffa Sam. Amerikansk romantiskt dramafilm från 1993.

Absolut gisslan

23:40 – 01:35

Han tvingas därför ta ett gift par som gisslan. Vad han inte räknat med är att paret inte direkt är de perfekta personerna att ta som gisslan, utan har fullt upp med sina egna problem. Amerikansk komedifilm från 1994.

Engelsmannen som gick upp för en kulle men kom ner från ett berg

18:00 – 20:00

Året är 1917 och två engelska kartritare kommer till en liten stad i Wales för att mäta det som påstås vara det första berget i Wales. Byborna är oerhört stolta över sitt berg och blir arga och besvikna när det visar sig att det är för lågt för att räknas som ett berg. Invånarna bestämmer sig för att ta saken i egna händer och göra ett berg av kullen.

Helt hysteriskt

22:10 – 23:20

Patsy arbetar som inköpare på en ny modekedja och ska åka till New York Fashion Week. När Edinas mor råkar berätta att hennes son Serge är bosatt i New York, bestämmer sig Edina för att följa med Patsy. Snart hamnar Edina ansikte mot ansikte med Serge, men är han den bögson hon alltid drömt om eller är han en besvikelse som sin syster Saffy? Edina och Patsy är två övervintrade och påtända hippiebrudar som aldrig vuxit upp.

Princess

18:00 – 20:00

PrincessAmerikanskt romantiskt drama från 2008. När den arbetslöse William Humphries följer med en vän på en välgörenhetsgala arrangerad av den excentriska prinsessan Ithaca blir han betagen av hennes skönhet. Han bjuder sina sista pengar för en privat middag med henne. De två inleder en romans och allt går som en dans tills William upptäcker att Ithaca är en magisk prinsessa. Dessvärre är hon en prinsessa med en förbannelse över sig och hennes tid som beskyddare av alla mytomspunna djur är över och nu börjar djuren bli farliga. Frågan är om Williams kärlek är tillräckligt stark för att kämpa mot de vilda bestarna.

Borta bäst, hemma värst

22:00 – 00:00

Amerikansk romantisk komedi från 2008. Brad och Kate har bestämt sig för att inte besöka sina familjer under julen och bokar en resa till Fiji. Men när deras flight blir inställd hamnar de i sin värsta mardröm. De tvingas till att fira fyra jular på en dag med sina frånskilda mammor, pappor, syskon och syskonbarn. Alla träffar slutar med katastrof och Brad och Kate börjar tvivla på om de har en framtid tillsammans och tvingas omvärdera sina liv totalt. Barntillåten.

En fisk som heter Wanda

00:00 – 02:10

Amerikansk komedi från 1988. Juveltjuven Wanda och hennes pojkvän Otto utför en kupp med sina kumpaner George och Ken. Men de vill inte dela med sig av bytet och anger George för polisen. Dessvärre upptäcker de att George gömt stenarna på en hemlig plats och nu måste de hitta ett sätta att få reda på var. Åldersgräns 15 år.

Harry Potter och fången från Azkaban

19:00 – 21:45

I denna bearbetning av den tredje boken i J.K. Rowlings bästsäljande serie, måste Harry Potter och hans bästa vänner Hermoine och Ron, ta sig an den farlige brottslingen Sirius Black, som har knytningar till deras fiende Lord Voldemort. Långsamt klarar Harry och hans vänner ut ledtrådarna och får veta hemligheter om Harrys föräldrar som han tidigare inte kände till. Under tiden engagerar skolan Hogwarts en grupp skrämmande svarta spöken för att attackera den sinnesrubbade Sirius, som utgör ett hot mot alla eleverna vid skolan. De svarta spökena heter Dementors …och de skrämmer livet ur Harry…

Ett päron till farsa firar jul

21:45 – 23:45

Det är jul och familjen Griswold förbereder sig för den stora högtiden, men saker och ting går sällan som planerat för Clark, hans fru Ellen och deras två barn. Clarks ständiga otur blir värre när odrägliga släktingar kommer på besök. Det enda som får honom att inte gå i taket är tanken på den väntande julbonusen…

National Lampoon’s Christmas Vacation 2

23:45 – 01:25

Eddie får sparken i juletider, men skickas ändå på solsemester av sin chef, som hoppas undvika att bli stämd, efter att Eddie blir biten av en försöksapa. Familjen Tuffle hamnar emellertid snart på en öde ö i tropikerna, och Eddie måste visa att han är en riktig karl som kan försörja sina nära och kära.

Ella den förtrollade

17:10 – 19:00

Amerikansk familjekomedi från 2004. Ella av Frell får när hon föds en egenskap hon skulle vilja vara utan. Av en sagofe blir hon förtrollad att lyda alla befallningar hon får oavsett vilka det är. Allt är frid och fröjd tills Ellas mamma dör och hennes pappa gifter sig med den elaka Olga som dessutom har två elaka döttrar, Olive och Hattie. När de upptäcker att Ella lyder minsta lilla befallning från dem ser de till att utnyttja det. Ella inser att hon måste försöka bryta förtrollningen och ger sig iväg för att söka reda på den fe som gav henne egenskapen. Åldersgräns 7 år.

Göta kanal 3 – Kanalkungens hemlighet

21:00 – 22:00

Göta kanal 3 - Kanalkungens hemlighetSvensk komedi från 2009. Anderssons båtvarv har haft ekonomiska bekymmer men nu ser allt ut att ordna upp sig. Så snart de sista båtmotorerna är levererade till Italien och betalningen är i hamn är varvet skuldfritt. Men det Andersson inte räknat med är den italienska maffian och inga pengar dyker upp. Nu har han kronofogden hack i häl och riskerar att förlora varvet. Andersson måste snabbt komma på en lösning, och en skatt som ska finnas någonstans i Göta kanal kan vara räddningen. Barntillåten.

Gudfadern III

23:10 – 02:30

Gudfadern IIIAmerikanskt drama från 1990. Den tredje och sista filmen om maffiafamiljen Corleone i New York. Michael Corleone är Gudfader och drömmer om att göra enbart lagliga affärer. Han letar efter sin efterträdare, och det kan bli brorsonen Vincent. Men det valet kan medföra att Michaels dröm om respekt och anseende förvandlas till ett blodigt inferno. Åldersgräns 15 år.

Supersugen

22:00 – 00:15

Två unga killar som varit bästa kompisar så länge de kan minnas måste gå skilda vägar för att studera på varsitt håll. Således bestämmer de sig för att slå runt tillsammans ordentligt en sista gång. Deras festliga kväll blir dock ett sorgligt misslyckande…

Bam Margera Presents: Where The #$&% Is Santa?

00:15 – 02:10

Stjärnskateboardaren och skojaren Bam Margera griper julen om nissarna och går helt över gränsen i detta vanvettiga juläventyr. Bam och hans vilda vänner tar en långväga tur till den nordliga polcirkeln för att hitta tomten och ta med honom hem som julklapp till sin fru Missy. På vägen besöker de sina hårdrockande favoritband, och får sällskap av ett par finska värstingar som skapar kaos var de än tar vägen. Filmen bjuder på galna upptåg och ett larmande soundtrack, samt den häftigaste jul-skateshow du någonsin har sett.

Miss Secret Agent

20:00 – 22:10

Fröken Amerika-tävlingen har mottagit hot från en av landets mest ökända brottslingar. FBI har bevakat psykopatens utsvävningar under en längre tid och detta verkar som deras bästa chans att fånga galningen. Planen är enkel, en av deras agenter måste infiltrera tävlingen som en av fröknarna. En sökning genom dataregistren ger fullträff i form utav Gracie Hart (Sandra Bullock), en naturlig om dock lite vildväxt skönhet. Gracie behöver fixas till rejält om hon ska kunna agera som fröken och Victor Melling (Michael Caine) får uppdraget att göra om henne, något som ska visa sig vara lättare sagt än gjort… Text-TV s. 690.

Otäcka odjur

00:10 – 02:00

Detta är den galna historien om en hysterisk djurparksägaren vars egendom hotas av den snikne mediemogulen Vince McCain. Ett besök av hans fumlige son, Rod McCain, föranleder drastiska förändringar på djurparken, som till exempel att göra djuren vildare. I ett försök att dra till sig fler besökare vill mogulen skapa en temapark med bara aggressiva djur. Till hjälp anlitar han det hårdhudade marknadsföringsgeniet Willa Weston. Hon tvingas dock se efter Rod som sprider förödelse omkring sig och hotar marknadsföringen med falska sponsorer och löjliga uniformer. När Willa spenderar mer tid med de förtryckt djurskötarna och deras orädde ledare inser hon att McCain måste stoppas. Hon smider en genialisk plan som ska kuva mediamogulerna och ge djurparken tillbaka till sin rätta ägare.

Illusionisten

02:10 – 04:30

Amerikanskt romantiskt drama från 2006. Edward Eisenheim blir förälskad i den adliga Sophie som har en högre ställning i samhället än han. Trots att deras föräldrar förbjudit dem att träffas så möts de i smyg. Men de blir påkomna och Edward skickas iväg. Han växer upp och reser runt världen som magiker. Sophie trolovar sig med kronprins Leopold. När de två möts igen efter 15 år finns de gamla känslorna kvar. Åldersgräns 7 år.

A Man Apart

01:25 – 03:35

A Man ApartSean Vetter är en före detta gängmedlem från Los Angeles. Hans erfarenheter från gatan gör honom perfekt för polisens narkotikarotel. Tillsammans med sin partner Demetrius Hicks lyckas Vetter krossa en mexikansk knarkkung, men den nye, hänsynslös knarksmugglaren Diablo är redo att ta över kokainimperiet. När Vetters fru blir mördad svär han på att utkräva hämnd.

State Property – Blood on the Streets

03:35 – 05:10

Tre notoriska gangsters utkämpar en blodig strid för ledarskap i staden Brotherly Love. Beans, den fängslade ledaren och drogkungen kämpar för att behålla sitt deserterade ABM brottssyndikat på kartan. Dame, den Harlem-födda fixaren är också boss i stan. Hans paraplynätverk är oöverträffat när det gäller penningflöde och arbetskraft. Loco, den vräkiga playboyen från Miami, släpps snart ut från fängelset. Hans rikedomar och topprykte visar sig vara värdefulla verktyg. Ligor bildas och splittras, och livslång vänskap sätts på prövning när olika gäng gör affärer och duellerar till döds…

Man who cried

02:30 – 04:15

Brittiskt romantiskt drama från 2000. Året är 1927. Fegele bor i en liten by i Ryssland med sin far och farmor och allt är frid och fröjd tills hennes far tvingas flytta till Amerika och lämna sin dotter. Till slut tvingas även hon fly ifrån byn och med hopp om att komma till sin far kliver hon ombord på en båt tillsammans med andra flyktingar. Men hon kommer inte till Amerika, utan till England och växer upp i en fosterfamilj. Där upptäcker hon sin röst, börjar sjunga, och flyttar till Paris för att kunna spara ihop pengar för att kunna åka till Amerika och hitta sin far. I Paris träffar hon den ryska dansösen Lola och zigenaren Cesar, med vilken hon inleder en trevande romans. Åldersgräns 15 år.

Flight of Fury

02:10 – 03:50

Flight of FuryDen hemlige agenten John Sands arbetar för det amerikanska flygvapnet och har således stor kännedom om landets militära hemligheter. Då han börjar veta lite för mycket försöker hans överordnade att bli av med honom genom att sätta honom i fängelse. Men när ett avancerat bombflygplan blir stulet kan man inte undvara hans expertis och han släpps fri för att återta det saknade planet innan det hamnar i fel händer.

Walking Tall 2: The Payback

03:50 – 05:25

När Nick återvänder till sin hemstad efter många år inom det militära finner han till sin stora fasa att det en gång så idylliska samhället förvandlats till ett kriminellt ghetto. Således bestämmer han sig för att ta lagen i egna händer och röja upp på stadens gator.

Sixty Six

02:55 – 04:25

Sixty SixDet är sommar 1966 och England är mitt inne i en fotbollsyra. För 12-årige Bernie väntar hans livs största dag: hans Bar Mitzvah, dagen då han blir man. Bernies föräldrar är dock distraherade av att deras företag håller på att gå i konkurs. Dessutom blir han ständigt påhoppad, både fysiskt och psykiskt, av sin äldre bror. En olycka och en husbrand ställer till med mer kaos för Bernies familj. I takt med att problemen staplas på hög krymper Bernies Bar Mitzvas storslagenhet, och när han börjar följa fotbolls-VM och inser han att finalmatchen kommer att krocka med hans efterlängtade Bar Mitzvah. Katastrofen är ett faktum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *