Kvällens rekomenderade filmer: lördag 26/11

 • Big Momma’s House 2
 • Freaky Friday
 • Löftet
 • Känd från TV
 • In Bruges
 • Gangs of New York
 • Grinchen – julen är stulen
 • Death Sentence
 • Skamgrepp
 • Hopplös och hatad av alla
 • Spider-man
 • Mr Beans semester
 • För några få dollar mer
 • Utan fruktan
 • De tio budorden
 • Där floden flyter fram
 • The Amateurs
 • Festen är över

Big Momma’s House 2

18:05 – 20:00

Big Momma's House 2När FBI agenten Malcolm Turners kollega dödas i tjänsten bestämmer han sig för att hitta den skyldige. Genom att klä ut sig till Big Momma lyckas han få tjänst som nanny hos den huvudmisstänkte.

Freaky Friday

21:30 – 23:25

Freaky FridayTess Coleman kommer inte alltid överens med sin dotter Anna. De har inte samma inställning till kläder, hår, musik och män. Tess som just ska gifta om sig förstår inte varför hennes dotter inte kan acceptera den blivande maken. Allting förändras när två kinesiska ”fortune cookies” åstadkommer en mystisk förödelse. Det blir en galen fredag när Tess och Anna upptäcker att de bytt kropp med varandra. Amerikansk komedifilm från 2003.

Löftet

23:25 – 01:50

Samma dag som kriminalkommissarie Jerry Black ska gå i pension hittas en flicka brutalt mördad. Trots att Black officiellt bara har några timmar kvar i tjänst tar han sig an fallet.

Känd från TV

20:00 – 22:10

Svensk komedi från 2001. Alexander Engberg har en egen talkshow på tv och lever ett riktigt ungkarlsliv med mycket festande och ett trasligt kärleksliv. Han drömmer om att träffa den rätta och bilda familj. När hans gamla vän Ralf ber Alexander att utge sig för att vara författare till den bok han själv skrivit går han motvilligt med på det. Bokförlaget nappar direkt eftersom Alexander är tv-kändis det finns dock ett problem, Alexander har inte läst boken. Han träffar journalisten Åsa som han inleder en romans med men Alexanders bluff som författare avslöjas och allt raseras. Åldersgräns 7 år.

In Bruges

22:10 – 00:25

In BrugesAmerikansk action 2008. Efter att ett jobb gått snett blir de två torpederna Ray och Ken tvungna att åka till Bruges, en medeltidsstad i Belgien, för att invänta nästa jobb från sin chef Harry. I väntan på ett nytt uppdrag tar Ken tillfället i akt att se sig om i staden. Men Ray våndas över det som hände som ledde till att en oskyldig person dödades. Saker och ting förändras för Ray när han möter knarklangaren Chloe. När de två äntligen får instruktioner till nästa jobb av Harry blir Ken tveksam till om han kan utföra det, nu när han fått tid att tänka över sitt liv och börjat uppskatta att leva inom lagens ramar. Åldersgräns 15 år.

Gangs of New York

00:25 – 04:00

Gangs of New YorkAmerikanskt drama från 2002. På Manhattan under 1860-talet anses platsen ”Five points” vara den farligaste platsen i världen. Hit kommer Amsterdam Vallon med ett enda mål, att hämnas sin fars död. Sexton år tidigare såg han sin far mördas av William ”The Butcher” Cutting, ledaren för ett av stadens farligaste gäng. Hans plan är att infiltrera Cuttings gäng för att få hans respekt. Samtidigt träffar Amsterdam Jenny Everdeane, en karismatisk ficktjuv som fascinerar honom. Amsterdams kamp att återupprätta familjens heder och för den kvinna han älskar kolliderar med ett avgörande ögonblick i den amerikanska historien, inbördeskriget. Åldersgräns 15 år.

Grinchen – julen är stulen

19:00 – 21:00

Inuti en snöflinga finns ett magiskt land kallat Whoville. I Whoville bor Who:erna, ett småväxt folk som älskar julen. Precis utanför bor den sure och grinige Grinchen. Grinchen är en obehaglig varelse som hatar julen, och planerar att stjäla den från Who:erna, som han inte heller tycker om. Men när en liten flicka vid namn Cindy Lou bestämmer sig för att försöka bli vän med Grinchen, händer något inom det gamle surkartet.

Death Sentence

22:00 – 00:10

Death SentenceNick Hume är en helt vanlig man som lever ett stilla liv tillsammans med sin familj. Men hans fridfulla tillvaro vänds upp och ner när hans son blir mördad under fasansfulla omständigheter. Nick svär att hämnas sin sons död och tar således rättvisan i egna händer. Detta får dock förödande konsekvenser…

Skamgrepp

00:10 – 02:45

Hans karriär, hans äktenskap och hans framtid – allt står på spel för verkställande direktör Tom Sanders. Han avböjer en kärleksaffär med sin nya chef och nu anklagar hon honom för sexuella trakasserier. Plötsligt måste Tom kämpa för att få tillbaka sitt liv.

Hopplös och hatad av alla

21:30 – 22:00

Brittisk dramakomedi från 2008. Sidney Young driver en tidning som mer eller mindre hånar kändis- och modevärlden. När Clayton Harding, chefredaktör för det berömda kändismagasinet Sharp, erbjuder Sidney en tjänst hos dem i New York tackar han ja. Men Sidney, som avskyr kändisar, får svårt att anpassa sig. Och hans nya kollega, Alison Olsen, tvingas upprepade gånger att rädda honom ur genanta situationer. Frågan är om Sidney kommer att lyckas publicera en enda artikel.

Spider-man

00:00 – 02:40

Spider-ManAmerikanskt actiondrama från 2002. Peter Parker är en vanlig student, tillbakadragen och hemligt förälskad i grannflickan Mary Jane. Han blir av en olyckshändelse biten av en radioaktiv spindel och utvecklar därefter spindellika superkrafter. När hans farbror blivit mördad av en rånare svär han att viga sitt liv åt att bekämpa brottslighet och ondska. När en superskurk börjar härja i New York får Peter testa sina krafter på riktigt. Åldersgräns 11 år.

Mr Beans semester

21:00 – 22:45

Mr Bean vinner en resa till Frankrike och en videokamera på lotteri. Väl framme i Frankrike inser Bean språkbarriären, som ställer till det för honom då han ska ta tåget till södra Frankrike. Han beger sig i riktning mot Cannes, och helt befinner sig helt plötligt sig mitt i inspelningen av en reklamfilm.

För några få dollar mer

00:15 – 02:55

För några få dollar merDen snabbskjutande prisjägaren som oftast kallas ”Mannen utan namn” (Clint Eastwood) är tillbaka. Nu slår han sig ihop med den fördette sydstatsöversten Mortimer för att ringa in skurken El Indio och dennes gäng, samt ett kassaskåp fyllt med dollar. Text-TV s. 690.

Utan fruktan

02:35 – 04:45

Arkitekten Max Klein överlever oskadd en flygolycka och räddar livet på många medpassagerare. Han hyllas som en hjälte men avskärmar sig mer och mer från omvärlden och hans närmaste får svårt att nå honom. Han träffar Carla, vars son dog i kraschen.

De tio budorden

02:45 – 04:15

Seth Warner är en man som inte kan finna mycket glädje i livet. Hans fru dog för två år sedan och han tycks hela tiden råka ut för nya olyckor eller missöden. Slutligen vänder han sin vrede mot Gud, som så tydligt tagit sin hand från honom. Seth bestämmer sig för att bryta mot alla de tio budorden. Ganska snart finner han att vissa är betydligt lättare att bryta mot än andra… TV3 Text s. 690.

Där floden flyter fram

02:40 – 05:00

Amerikanskt äventyrsdrama från 1992. Bröderna Norman och Paul uppfostras av sin far, pastor Maclean och han lär dem att älska flugfiske. Under uppväxten glider bröderna alltmer ifrån varandra. Norman studerar på college medan Paul stannar kvar i staden och blir reporter på den lokala tidningen. När Norman återvänder efter sex år får han en chock. Paul har grava alkoholproblem och dras med stora spelskulder. Det enda de har gemensamt nu är kärleken till flugfiske och floden. Åldersgräns 11 år.

The Amateurs

03:40 – 05:15

The AmateursSex säljer i Amerika och det vet de här killarna. Amatörerna uppträder på ett sätt som typiska sympatiska förlorare gör. De kommer först på en idé som kan förverkliga deras drömmar och fantasier. De tror att de kan bli rika och berömda genom att spela in världens oskyldigaste porrfilm. Alla fantasier förvandlas till urkomiska missöden när de inser att de tagit sig vatten över huvudet.

Festen är över

03:00 – 05:00

Collegestudenter ställs inför Vietnam och andra kontroversiella ämnen i 1960-talets USA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *