Kvällens rekomenderade filmer: onsdag 19/10

  • Miraklet med Henry Poole
  • Se7en
  • Cadillac Records

Miraklet med Henry Poole

16:50 – 18:25

Amerikansk drama komedi från 2008. Henry Poole bestämmer sig för att isolera sig och köper ett hus i det område han växte upp. Han tillbringar sin tid med att dricka och äta pizza men han får inte vara i fred. Hans granne, Esparanza, är säker på att hon kan se jesus ansikte i en märklig fläck på hans fasad. Henrys tillflyktsort förvandlas plötsligt till en helgedom och hans bakgård fylls med människor som diskuterar tro och öde.

Se7en

21:00 – 23:35

Under en rutinutryckning hittas en man som har blivit mördag medan han ätit middag. Någon har skrivit ordet ”Frosseri” bakom kylskåpet i lägenheten. När ytterligare ett brutalt mord uppdagas hittar man ordet ”Girighet” skrivet på brottsplatsen med blod. Poliserna Somerset och Mills lägger nu snabbt ihop ett och ett – och får sju. Man har att göra med en psykopatisk seriemördare som systematiskt dödar sina offer efter De sju dödssynderna.

Cadillac Records

21:00 – 23:10

Cadillac RecordsI denna verklighetsbaserade film om sex, våld, etniska motsättningar och rock and roll får vi följa de turbulenta livsödena som var knutna till Chess Records. Vi träffar, bland andra, Chuck Berry som spelas av Mos Def, Etta James iscensatt av Beyoncé Knowles, och den vita killen Leonard Chess, här i form av Adrien Brody, som var bland de första att förstå den kommersiella potentialen som fanns i svart musik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *