Kvällens rekomenderade filmer: söndag 13/11

  • Walk The Line
  • Dragonfly
  • Beck – Kartellen
  • Firefox
  • Psycho II
  • Who the #$&% Is Jackson Pollock

Walk The Line

22:00 – 00:50

Walk the LineÅr 1955 vandrade en gänglig gitarrist som kallade sig själv J.R. Cash in i Sun Studios i Menphis. Med sitt starka godstågssound, stålögda intensitet och en röst lika djup som natten är mörk, sjöng Cash brännande sånger fulla av realism, olika något man hört tidigare. Han skulle komma att utvecklas från självdestruktiv pop-stjärna som slogs mot sina inre demoner, slåss för kärleken som hjälpte honom upp, och att lära sig följa den rakbladstunna linjen mellan destruktivitet och räddning.

Dragonfly

00:50 – 02:40

DragonflyEn historia om att konfronteras med döden och möjligheten att det finns ett liv efter detta. Läkaren Joe Darrows fru Emily dör i en tragisk bussolycka och hennes kropp hittas aldrig. Joe lovade henna att om någon någonsin hände, så skulle han besöka hennes patienter på onkologen. Barnen där verkar känna igen honom, och säger att de sett Emily i sina nära döden-upplevelser. Joe blir övertygad om att hans fru försöker ta kontakt med honom för att berätta något viktigt.

Beck – Kartellen

21:00 – 22:00

Svensk thriller från 2002. En restaurangägare mördas och Beck och hans arbetsgrupp tar sig an fallet. Mordet visar sig vara en del i en omfattande organiserad brottslighet med smuggelsprit, svartarbetare och grovt våld. Eftersom Gunvald går på kryckor efter en fotskada får han husera på kontoret medan den nya kvinnan i Becks gäng, Alice Levander, tar en aktiv roll i fallet. Frågan är vad Gunvald helst vill bli av med – Alice eller kryckorna. Åldersgräns 15 år.

Firefox

02:35 – 04:55

FirefoxUSAs underrättelsetjänst får reda på att ryssarna har konstruerat ett nytt överljudsplan med revolutionerande tekniska finesser och inser man att man måste få tag på det.

Psycho II

02:40 – 04:35

Psycho IIDet har nu gått 22 år sedan motellägaren Norman Bates, fälldes för morden på Marion Crane, polismannen Arbogast och sin mamma och han får äntligen lämna mentalsjukhuset där han vårdats och återvända till friheten och till sitt gamla hus på kullen…

Who the #$&% Is Jackson Pollock

04:35 – 05:59

Lastbilschauffören Teri Horton köpte en stor tavla åt en vän för fem dollar, men tvingades sälja den på loppmarknad eftersom vännen sade att hon inte hade plats för den. Så småningom kommenterade någon målningen och sade att den kunde vara en äkta Jackson Pollock. Dokumentären följer Teri, hennes son och några forensiska vetenskapsmän när de försöker bevisa för världen – i synnerhet för konstvärlden – att hennes målning verkligen är en äkta Jackson Pollock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *