Kvällens rekomenderade filmer: söndag 20/11

  • Remember the Titans
  • Holiday
  • Vänner för livet
  • Beck – Enslingen
  • Othello
  • Lorenzos olja

Remember the Titans

16:45 – 19:00

Remember the TitansSamtidigt som landet skakas av raskravaller och upplopp beslutar skolmyndigheten i Alexandria, Virginia, att stadens två rasåtskilda fotbollslag ska slås ihop. Som huvudtränare utses det färgade lagets tränare Herman Boone, medan det vita lagets tränare Bill Yoast blir hans assistent.

Holiday

22:00 – 00:45

HolidayFilmtrailermakaren Amanda från Los Angeles och journalisten Iris från London bor 800 mil ifrån varandra och har aldrig träffats, men dras ändå med samma problem: män. Amanda har just dumpat sin otrogne pojkvän och Iris trånar fortfarande efter exet Jasper Bloom, som nu ska gifta sig med kvinnan han lämnade henne för. Båda bestämmer sig för att åka på semester, och efter att ha fått kontakt med varandra genom en webbsida byter de två främlingarna hus med varandra under två veckor för att glömma sina trassliga kärleksliv. Men kärleken slår till när man minst anar det, och snart knackar drömprinsen på deras dörrar.

Vänner för livet

00:45 – 03:00

Charlie Fineman förlorade hela sin familj i terroristattacken den 11 september och har sedan dess haft stora svårigheter med att hantera vardagen. Hans liv tar dock en positiv vändning då han springer på en gammal skolkamrat.

Beck – Enslingen

21:00 – 22:00

Svensk thriller från 2002. En kvinna med asiatiskt utseende, sannolikt prostituerad, hittas mördad i vattnet i Stockholms skärgård. Men frågan är vem hon är och varför hon har bragts om livet. Skärgårdsön Vansö har drabbats av en mängd inbrott den senaste tiden. När en pensionerad öbo hittas brutalt mördad får Beck och hans kollegor två mord att lösa. Kan det finnas ett samband? Arbetet med fallen fortsätter, samtidigt som bråket mellan Gunvald och nya kollegan Alice tilltar. Åldersgräns 15 år.

Othello

02:20 – 04:30

OthelloAdelsdottern Desdemona rymmer med den stolte moren Othello, en av Venedigs generaler.

Lorenzos olja

03:00 – 05:15

Den sanna historien om Augusto och Michaela Odones kamp för att rädda deras 5-årige son Lorenzo från döden. En kamp inte bara mot klockan utan också mot läkarkåren.Odones fick reda på att Lorenzo led av ALD (Adrenoleukodystrophy), en ovanlig sjukdom som slår ut både tal och hörsel och till slut förlamar den sjuke fullständigt. För Lorenzo gick sjukdomen så långt att han blev lam, men då hade Odones redan satt igång sin kamp för att hitta medicin. Kampen ledde till att det i dag finns ett botemedel, känt som Lorenzos olja. TV3 Text s. 690.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *