Kvällens rekomenderade filmer: torsdag 10/11

  • Maffiabröder
  • Slumdog Millionaire
  • State of Play

Maffiabröder

21:00 – 23:50

Henry Hill växer upp på 50-talet och drömmer om att bli gangster. Han lierar sig med bossen Paul Cicero och blir vän med Tommy De Vito och Jimmy Conway. De tre tillbringar all tid tillsammans och med åren tar de sig högre upp i hierarkin. På 70-talet begår Jimmy och Tommy det största rånet i landets historia, men blir paranoida och börjar metodiskt ta livet av alla som hade något med det att göra.

Slumdog Millionaire

21:00 – 23:30

Slumdog MillionaireBrittiskt drama från 2009. Den föräldralöse Jamal är uppvuxen i Bombays slumområde. Han ser en chans till ett bättre liv när han medverkar i tv-programmet Vem vill bli miljonär. Men när han bara har en fråga kvar till storvinsten grips han misstänkt för fusk. Nu måste Jamal bevisa sin oskuld och det gör han genom att återigen svara på frågorna men denna gång svarar han med dramatiska händelser ur sitt liv. Åldersgräns 15 år.

State of Play

21:00 – 23:35

State of PlayKongressmedlemmen Stephen Collins är blivande stjärna i sitt parti – tills hans forskningsassistent och älskarinna mördas och gamla hemligheter kommer i dagen. Den undersökande journalisten Cal McCaffrey hamnar i ett dilemma: å ena sidan är han en gammal vän till Collins, och å andra sidan har en obarmhärtig redaktör – Cameron – som ger honom i uppdrag att rapportera om fallet. När Cal och hans partner Della avslöjar en mörkläggning som hotar att skaka hela landets maktstruktur, upptäcker de åtminstone en sanning: när miljarder dollar står på spel är allas integritet och liv hotade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *