Kvällens rekomenderade filmer: torsdag 15/12

  • Knowing
  • Tomten är far till alla barnen
  • Uptown Girls
  • The dark is rising – en ring av järn
  • Beowulf

Knowing

21:00 – 23:25

KnowingEn hemlighet har legat begravd under jorden i 50 år. En kryptisk lista som med kirurgisk precision har förutspått de största globala katastroferna under de senaste fem årtiondena. Hur skyddar man sig själv och sina nära och kära från nästa olycka på listan?

Tomten är far till alla barnen

21:00 – 23:00

Tomten är far till alla barnenSvensk dramakomedi från 1999. Sara lever tillsammans med Jan men har varit gift tre gånger tidigare och fyra av hennes barn bor hemma hos dem. När det är dags att fira jul bjuder Sara in alla sina före detta män med sina respektive och deras nya barn så att barnen ska få fira jul med alla sina föräldrar. Det blir ett julfirande utöver det vanliga där känslor kommer upp till ytan och hemligheter avslöjas. Det hela kulminerar när Sara avslöjar att hon är gravid. Frågan är vem fadern är. Åldersgräns 11 år .

Uptown Girls

21:00 – 22:55

Uptown GirlsMolly Gunn är dotter till en död rockstjärna som lever på sitt arv och aldrig jobbat en dag i sitt liv. När hon luras på sin förmögenhet tvingas Molly ge upp sitt lyxliv och skaffa ett jobb. Hon anställs som barnsköterska hos Ray Schliene. Det blir en stor omställning för den odrägliga och bortskämda Molly.

The dark is rising – en ring av järn

16:00 – 18:00

Amerikanskt actiondrama från 2007. När Will fyller fjorton år upptäcker han att han inte är en vanlig kille. Will blir plötsligt indragen i kampen mellan ljus och mörker på jorden. Hans uppdrag är att hitta de sex tecknen som kan släppa ljuset fritt och stoppa mörkrets makter att breda ut sig. Det blir en resa genom tid och rum för att hitta alla tecknen i hans kamp att skydda världen. Åldersgräns 11 år.

Beowulf

21:00 – 23:10

BeowulfI en tid av hjältemod måste den mäktige krigaren Beowulf dräpa monstret Grendel, som är till hälften människa och till hälften demon. I sin kamp mot odjuret möter han den fagra drottningen Wealthow, en sorgsen men vis kvinna som är olyckligt gift med Hrothgar, en suput till kung. Snart visar det sig att det vindpinade landskapet, de grå skogarna och det dimhöljda berget i fjärran döljer en fasansfull hemlighet. Frågan är om ens Beowulfs styrka och hjältemod kan råda bot på ondskan som sprider sig i vikingarnas land. Baserad på den välkända fornengelska hjältedikten med samma namn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *