Kvällens rekomenderade filmer: torsdag 27/10

  • Derailed
  • Little miss Sunshine
  • Inglourious Basterds
  • In Dreams

Derailed

21:00 – 23:10

DerailedAmerikansk-Brittisk thriller från 2005. Affärsmannen Charles Schine har ett stressigt och kravfyllt arbete. Samtidigt kämpar han och hans fru för att ta hand om deras diabetessjuka dotter. På tåget på väg till arbetet träffar Charles Lucinda Harris och en omedelbar attraktion uppstår. De inleder ett förhållande men råkar ut för en våldsam rånare som börjar pressa dem på pengar. Charles bestämmer sig för att inte gå till polisen utan försöker lösa problemet på egen hand. Åldersgräns 15 år.

Little miss Sunshine

16:55 – 19:00

Little Miss SunshineAmerikansk dramakomedi från 2002. Sjuåriga Olive lever tillsammans med sin familj och drömmer om att vinna en skönhetstävling. Hennes familj vill inget hellre än att uppfylla Olives önskan men de har så fullt upp med sina egna problem och neuroser att de knappt klarar sig en dag utan att någon katastrof uppstår. Plötsligt får Olive en chans att ställa upp i miss Sunshine-tävlingen. Hon och hennes galna familj beger sig ut på en bilresa tvärs genom USA för att ta sig till tävlingen. Det blir en händelserik resa med både mot- och medgångar som för familjen närmare varandra. Åldersgräns 7 år.

Inglourious Basterds

21:00 – 00:10

Inglourious BasterdsUnder det första året av den tyska ockupationen av Frankrike bevittnar Shosanna Dreyfus nazistöversten Hans Landas avrättning av hennes familj. Shosanna undkommer nätt och jämnt med livet i behåll och flyr till Paris där hon skapar sig en ny identitet som biografägare. På en annan plats i Europa samlar löjtnant Aldo Raine en grupp judisk-amerikanska soldater för att utföra en rad snabba och skoningslösa hämndaktioner. Raines grupp, som senare blir kända som ”The Basterds” av sina fiender, slår sig samman med den tyska skådespelerskan och infiltratören Bridget von Hammersmark i ett försök att störta Tredje rikets ledare. Allas öden sammanstrålar under en biopremiär där Shosanna har förberett att iscensätta sin alldeles egna hämnd.

In Dreams

03:25 – 05:00

In DreamsClaire Cooper drömmer en natt att en liten flicka kidnappas av en främling som bor i närheten av henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *