Kvällens filmer: Cowboys & aliens, The Alamo, Nionde komp…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Cowboys & aliens, The Alamo, Nionde kompaniet, Jurassic Park, Arizona Junior, The American, Hellboy 2: The golden army, Soul survivors

Cowboys & aliens

Amerikansk science fiction från 2011. Året är 1873 och en cowboy anländer till staden Absolution utan minne om var han kommer ifrån eller vem han är. Han upptäcker snart att invånarna inte precis välkomnar främlingar med öppna armar. Men när en fara sveper ner från skyn tvingas stadsborna ta hjälp av den man de stötte bort för att bekämpa den utomjordiska faran.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 22:00 – 00:20

The Alamo

The AlamoAmerikanskt äventyr från 2004. Våren 1836 slåss en handfull tappra män för Texas frihet med sina liv som insats. Mot alla odds, håller de fortet Alamo i San Antonio mot tusentals anfallande mexikanska soldater, ledda av den fruktade diktatorn Santa Anna. Försvaret leds av den unge, modige översten William Travis. Vid sin sida har han två lovande legender – knivkämpen Jim Bowie och den mytomspunne Davy Crockett. Männen på Alamo har svurit att slåss för ett fritt Texas – till sista blodsdroppen. Tack vare deras kamp kunde general Sam Houston kort därefter utropa ett fritt Texas. Slaget vid Alamo ledde till Texas frigörelse från Mexico – och är en av de viktigaste händelserna i USAs historia.

Trailer för The Alamo

Filmen visas på Kanal 9 klockan 00:00 – 02:35

Nionde kompaniet

Nionde kompanietSvensk komedi från 1987. Om några unga grabbar som under sin kämpiga tid i lumpen kommer på en lysande affärsidé om hur man bäst utnyttjar militärens resurser. De startar ett företag som gör den ena lysande affären efter den andra och verksamheten växer mycket snabbt. Eftersom regementet har åtta kompanier så döper de det nya företaget till Nionde kompaniet. 2002.

Filmen visas på Sjuan klockan 19:45 – 22:00

Jurassic Park

Jurassic ParkAmerikansk action från 1993. Genom genteknik har vetenskapsmän framställt dinosaurier och en miljardär står i begrepp att öppna en park där besökarna ska kunna beskåda jätteödlor. Att försöka tygla naturen visar sig emellertid vara betydligt mer riskabelt än han förutsett.

Trailer för Jurassic Park

Filmen visas på TV3 klockan 22:00 – 00:35

Arizona Junior

Arizona JuniorAmerikansk komedi från 1987. En före detta förbrytare gifter sig med en polis. Snart upptäcker de att de inte kan få barn. Desperata bestämmer sig paret för att kidnappa en av möbelmagnaten Nathan Arizonas femlingar.

Trailer för Arizona Junior

Filmen visas på TV3 klockan 02:30 – 04:05

The American

The AmericanAmerikansk thriller från 2010. Jack är en lönnmördare på flykt. I en liten italiensk by ska han utföra ett sista uppdrag för att sedan starta ett nytt liv. Han inleder en romans med en kvinna och njuter av livet. Men frågan är om han verkligen kan undkomma sitt förflutna.

Trailer för The American

Filmen visas på TV4 klockan 22:45 – 00:50

Hellboy 2: The golden army

Amerikansk-tysk action från 2008. Mänsklighetens öde hänger på en skör tråd när en hänsynslös alvprins väcker en armé av mytiska varelser och förklarar krig mot människorna. Det är nu upp till Hellboy och hans udda vänner att ta upp striden mot mörkrets krafter i den ultimata kampen mellan gott och ont.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:20

Soul survivors

Soul SurvivorsAmerikansk thriller från 2001. Cassie försöker komma över pojkvännen Seans död i en bilolycka. Ända sen bilcrashen är det dock som att Cassie befinner sig i ett ingenmansland mellan de levande och döda, där hon får kusliga och känslosamma besök av Sean.

Filmen visas på TV6 klockan 23:20 – 01:05