Kvällens filmer: Eight Below, Ocean’s Twelve, The Color o…

Idag fredag visas följande filmer på TV: Eight Below, Ocean’s Twelve, The Color of Money, Terror på Elm Street, Iris, Mr & Mrs Smith, Miss Brodies bästa år, Freak out!, Rio, Die hard, Wild things, Van Helsing, Limitless

Eight Below

Eight BelowNär en forskare skadas under en expedition och en isande polarstorm samtidigt drar in över Antarktis måste polarguiden Jerry Shepherd och hans kollegor snabbt evakuera sin forskningsstation. Jerrys trogna slädhundar blir kvar i det iskalla obarmhärtiga klimatet. Men Jerry älskar sina hundar och gör sig redo för att återvända och rädda sina vänner. Ett uppdrag som visar sig bli det svåraste han någonsin gett sig ut på.

Trailer för Eight Below

Filmen visas på Kanal 5 klockan 16:40 – 19:00

Ocean’s Twelve

Danny Ocean och hans polare fixade 160 miljoner dollar. Men man kommer inte lika långt på 160 miljoner som man brukade. Och den brutale Vegas-pampen Terry Benedict vill ha tillbaka sina slantar. Och en mystisk person förföljer Danny och hans team. Det är dags att sätta ytterligare en stöt i verket – eller stötar. I städer som Amsterdam, Paris och Rom.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:00 – 23:30

The Color of Money

The Color of MoneyDen professionelle biljardspelaren ”Fast Eddie” imponeras av den unge Vincents färdigheter i biljard och övertalar honom att följa med till Atlantic City för att spela om de stora pengarna.

Trailer för The Color of Money

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:30 – 01:50

Terror på Elm Street

En ondskefull monsterliknande man terroriserar fem tonårsvänner i deras drömmar när de sover. När en av dem dör inser de andra snart att det som händer i drömmarna även händer i verkligheten. Jackie Earle Haley spelar den legendariska barnamördaren Freddy Krueger i nyversionen av skräckfilmsklassikern.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:50 – 03:35

Iris

IrisFinsk-svenskt drama från 2011. Det är 1890 och Iris skickas av sin mamma över sommaren till sin farbror på Åland. Där lär hon sig leka med andra barn och hittar nya vänner. Om det sårbara förhållandet med barn och förälder. Skådespelare: Erik Lönngren, Maria Salomaa, Oskar Pöysti, Magnus Krepper, Tobias Zilliacus.

Trailer för Iris

Filmen visas på SVT1 klockan 16:35 – 17:55

Mr & Mrs Smith

Amerikansk action från 2005. Det gifta paret Smith lever ett vanligt liv i förorten, med det undantaget att de båda har en hemlighet de undanhåller den andre. De är yrkesmördare och arbetar för konkurrerande organisationer. Vardagslivet och det sömniga äktenskapet hettar till ordentligt när det visar sig att båda fått i uppdrag att döda den andra. Skådespelare: Greg Ellis, Elijah Alexander, Theresa Barrera, Brad Pitt, Angelina Jolie.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:00 – 23:55

Miss Brodies bästa år

Brittiskt drama från 1969. När nationerna står mellan två världskrig lär fröken Brodie ut världens under till sina skolflickor med sprudlande entusiasm. Men till skillnad från det starka inflytande hon har på eleverna smittas inte den strikta skolledningen lika mycket av hennes fritänkande läroplan. Skådespelare: Robert Stephens, Pamela Franklin, Celia Johnson, Maggie Smith, Gordon Jackson.

Filmen visas på SVT1 klockan 00:00 – 01:55

Freak out!

K special. Svensk dokumentär från 2014. År 1900 köpte fem medelklassungdomar en kulle i Schweiz som de döpte till Monte Verità. Här grundade de ett eget samhälle där de tog avstånd från konsumtionssamhället, åt vegetariskt och skapade egna normer. Många av det tidiga 1900-talets kulturpersoner tillbringade tid på Monte Verità, bland andra Herman Hesse, Carl Jung, Erich Maria Remarque och Paul Klee. En film om hur alternativrörelsen föddes i början 1900-talet och vad den betyder för oss än i dag.

Filmen visas på SVT2 klockan 20:00 – 21:00

Rio

RioAmerikansk familjefilm från 2011. Den sällsynta papegojan Blu lever ett tryggt och ombonat liv med bokhandlaren Linda i en liten stad i Minnesota. När de får reda på att Blu är den sista hanfågeln av hans art beger de sig på en äventyrsfylld resa till det färgsprakande Rio de Janeiro för att träffa Jewel, en honfågel av samma art.

Trailer för Rio

Filmen visas på TV3 klockan 17:10 – 19:00

Die hard

Die HardAmerikansk action från 1988. Polisen John McClaine kämpar för att sätta dit en tysk terroristgrupp som leds av Hans Gruber. De har tagit över storföretaget Nakamotis skyskrapa och hotar döda gisslan i vilken hans fru ingår. Skådespelare: Alan Rickman, Bonnie Bedelia, Bruce Willis.

Trailer för Die hard

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:50

Wild things

Wild ThingsAmerikansk thriller från 1998. Läraren Sam Lombardo får sitt liv raserat när eleverna Kelly van Ryan och Suzie Toller anklagar honom för våldtäkt. Under rättegången kommer det dock fram att flickorna ljugit och de tar tillbaka sina anklagelser. Men när polisen Ray börjar gräva djupare i fallet inser han att allt inte är som det ser ut att vara och frågan är vem som lurar vem. Skådespelare: Neve Campbell, Denise Richards, Theresa Russell, Kevin Bacon, Matt Dillon.

Trailer för Wild things

Filmen visas på TV3 klockan 23:50 – 02:05

Van Helsing

Van HelsingUnder 1900-talets senare del beger sig monsterjägaren Dr. Gabriel Van Helsing till Transsylvanien för att slåss mot greve Dracula, Wolf Man och Frankensteins monster. Till sin hjälp får han Anna Valerious, som sett hela sin släkt dödas av monstret och vigt sitt liv åt att jaga mörkrets makter. I rollerna ser vi Hugh Jackman, Kate Beckinsale och Richard Roxburgh.

Trailer för Van Helsing

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:40

Limitless

LimitlessAspirerande författaren Eddie Morra lider av kronisk skrivkramp, men hans liv förändras i ett slag när en gammal vän introducerar honom till NZT, en revolutionerande ny substans som ger honom tillgång till sin fulla potential. Snart tar Eddie Wall Street med storm och omvandlar en liten summa pengar till miljoner. Hans bedrifter drar till sig megamogulen Carl Van Loons uppmärksamhet, och han bjuder in Eddie att hjälpa till att mäkla vid den största företagsfusionen i historien. Men de får också Eddie att inse att vissa är villiga att göra vad som helst för att komma över hans förråd av NZT. Med sitt liv på spel och nedsliten av drogens brutala biverkningar fintar Eddie mystiska förföljare, en ond gangster och en intensiv polisutredning medan han försöker få sitt krympande lager att räcka tillräckligt länge för att han ska kunna överlista sina fiender.

Trailer för Limitless

Filmen visas på TV6 klockan 23:40 – 01:50