Kvällens filmer: Monsters vs Aliens, Starsky & Hutch, Now…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Monsters vs Aliens, Starsky & Hutch, Nowhere Boy, En gång i Phuket, Die another day, Saturday Night Fever, Nine, I nöd och lust, Ett rop på frihet, Hit and Run, Mumien – återkomsten, D.E.B.S, Sherlock Holmes, Catch me if you can, Flyboys, Blue Streak, Conan the Barbarian

Monsters vs Aliens

Monsters vs AliensPå sin bröllopsdag mosas den unga Susan Murphy oväntat av en meteor full av geggamoja från yttre rymden. Märkligt nog växer hon nog till en längd av hela 15 meter. Militären rycker in och hon fångas och förs till en hemlig statlig anläggning. Där döps hon om till Megarella och spärras in tillsammans med andra märkliga monster.
Regi: Rob Letterman, Conrad Vernon.

Trailer för Monsters vs Aliens

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:10 – 20:00

Starsky & Hutch

David Starsky är Bay Citys mest nitiske snut. En paragrafryttare som går alla på nerverna. Kollegan Ken ”Hutch” Hutchison är hans raka motsats – en charmig slarver, som tar det mesta med en klackspark. I hopp om att få ordning på de båda gör deras chef dem till partners. Den omaka duons första uppdrag blir att utreda ett mord. Med hjälp av den coole tjallaren Huggy Bear är de snart en av stans storfräsare på spåren. Han har sitt livs kokainaffär på gång och tänker inte låta två snutar stå i vägen.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:30

Nowhere Boy

Nowhere BoyJohn Lennon växer upp i den slitna staden Liverpool. Två systrar slåss om hans kärlek; Mimi, den fantastiska mostern som har uppfostrat honom sedan han var fem år, och Julia, den spirituella mamman som lämnade honom i Mimis vård. Längtan efter en normal familj lockar John ut i den nya konst- och musikvärlden. Han hittar sin själsfrände i den unga Paul McCartney. Men sanningen om Johns förflutna leder till en tragedi han aldrig skulle komma undan.

Trailer för Nowhere Boy

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:30 – 01:25

En gång i Phuket

Svensk komedi från 2011. Sven trampar på i sitt inrutade vardagsliv och avundas sin vän äventyraren Johan. När Johan dör i en olycka bestämmer sig Sven för att förverkliga sina drömmar och drar till Thailand. Men väl där börjar frågorna om vad han egentligen vill göra med sitt liv hopa sig igen.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:05

Die another day

Brittisk actionfilm från 2002 med Pierce Brosnan. När agent James Bond är ute på ett uppdrag hamnar han i fängelse. Efter att han blivit frisläppt återkallar hans chef Bonds licens att döda eftersom hon misstänker att Bond avslöjat hemligheter under fångenskapen. Bond bestämmer sig för att bevisa att han är värdig sin titel och licens.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:05 – 00:55

Saturday Night Fever

Amerikanskt drama från 1977 med John Travolta. Tony Manero är 19 år och utled på sitt vardagsliv och arbetet i en färgaffär. Han lever upp endast på lördagskvällarna när han får gå på det lokala diskoteket, umgås med sina vänner och dansa. När han dansar är han kvarterets kung.

Filmen visas på Sjuan klockan 00:55 – 03:15

Nine

Musikal från 2009 med Daniel Day-Lewis. Den berömde regissören Guido Contini är mitt inne i en personlig och kreativ medelålderskris. Han försöker att balansera relationerna med alla kvinnor i sitt liv, frun, älskarinnan, musan, den pålitliga kostymdesignern, en amerikansk modejournalist, en nattfjäril från hans ungdom och hans mor.

Filmen visas på Sjuan klockan 03:15 – 05:35

I nöd och lust

En uppsluppen och bitterljuv betraktelse över kärlekens och äktenskapets villkor i vår tid. Rachel, en mat-kolumnist i en New York tidning möter journalisten Mark vid ett bröllop och de blir kära. De gifter sig, köper hus, får en dotter och Rachel tror de skall leva lyckliga livet ut tills hon upptäcker att Mark är otrogen medan hon väntar deras andra barn.Bygger på Nora Ephrons självbiografiska bok om sin stormiga tid med Watergate-avslöjaren Carl Bernstein.Regi. Mike Nichols. (Heartburn)

Filmen visas på SVT1 klockan 22:25 – 00:10

Ett rop på frihet

Handlingen bygger på verkliga händelser i Sydafrika under apartheidtiden och skildrar vänskapen mellan svarte aktivisten Stephen Biko och journalisten Donald Woods. För att skildra Bikos historia och Sydafrikas missförhållanden tvingas Woods gå i landsflykt. (Cry Freedom)

Filmen visas på SVT1 klockan 00:15 – 02:50

Hit and Run

Spänn fast säkerhetsbältet för nu blir det full gas. Charlie Bronson lever i en småstad med flickvännen Annie och har inget att klaga på. Vad ingen vet är att han egentligen heter Yul Perkins och bytte namn efter att ha vittnat mot bästa polaren Alex. Nu lever han under vittnesskydd. När Annie får ett jobb i Los Angeles kastar de sig båda i bilen för att starta ett nytt liv. Men Annies sliskiga ex har letat upp Alex på Facebook och båda är nu ute efter gruvlig hämnd. En hejdlös actionkomedi fylld av vilda biljakter, romantik och galen humor. I rollerna ser vi Bradley Cooper (Limitless, Baksmällan), Kristen Bell (Dumpad, Burlesque) och Dax Shepard (Zathura – Ett rymdäventyr, Employee of the Month).

Filmen visas på TV3 klockan 21:00 – 23:05

Mumien – återkomsten

Tio år efter det första mötet med den mumifierade egyptiske prästen Imhotep är Rick och Evelyn gifta med en åttaårig son. Från sin far har han ärvt sin äventyrslytnad och från sin mor fascinationen för gamla civilisationer. Tusentals mil från Sahara, befinner de sig i sitt trygga Londonhem. Men idyllen hotas av en 6000 år gammal förbannelse som ska återuppväcka guden Anubis armé från de döda och förinta jordens civilisation.

Filmen visas på TV3 klockan 23:05 – 01:40

D.E.B.S

Fyra sexiga skolflickor handplockas för att arbeta inom en exklusiv spionakademi. De har valts ut på grund av sina högskoleprovsresultat-resultat och överlägsna förmåga att ljuga, bedra, stjäla och döda. Gruppen består av Max, Janet, Dominique och Amy. Utsmyckade i minikjolar med skotskrutigt tyg förbereder sig D.E.B.S. (som är en förkortning för disciplin, energi, skönhet och styrka) för sitt hittills viktigaste uppdrag, att fånga in den dödsbringande baksluga Lucy Sky …och nu tar plötsligt händelserna en helt annan vändning!

Filmen visas på TV3 klockan 02:35 – 04:00

Sherlock Holmes

Brittiskt äventyrsdrama från 2009. Holmes och hans ständige följeslagare Watson har lyckats fånga en man som är skyldig till flera ritualmord. Mannen blir dömd till döden. Men plötsligt verkar det som om han återuppstått från de döda och Holmes och Watson blir återigen indragna i fallet.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:20

Catch me if you can

Amerikanskt actiondrama från 2002. Frank Abagnale är den yngste att stå på FBI:s lista över efterlysta. Före sin nittonde födelsedag lyckas han lura till sig miljontals dollar och låsas vara pilot, läkare och advokat. Agenten Carl Hanratty inleder en katt-och-råtta-lek med den unge brottslingen för att fånga honom.

Filmen visas på TV4 klockan 00:20 – 03:20

Flyboys

Några altruistiska amerikaner anmälde sig frivilliga till den franska militärtjänsten innan USA blev inblandat i andra världskriget. En handfull av dem ville lära sig att flyga och de första – en skvadron på bara 38 personer, blev kända som Escadrille Lafayette. De visste inte så att de var på väg ut på ett romantiskt äventyr som några av världens första stridspiloter.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:50

Blue Streak

För två år sedan lyckades den snabbtänkte juveltjuven Miles Logan (Martin Lawrence) med nöd och näppe att undkomma med livet i behåll, efter att ha blivit lurad av sin kumpan vid en stor diamantkupp. Men han hann gömma undan bytet från kuppen, en diamant värd tjugo miljoner dollar, på en byggarbetsplats. Efter att ha suttit av sitt straff i fängelset är Miles åter på fri fot och på jakt efter sitt byte. Byggnaden är nu färdigbyggd och det är en ny polisstation! Miles inser att den enda vägen att ta sig in dit är som polis eller i handbojor…

Filmen visas på TV6 klockan 23:50 – 01:45

Conan the Barbarian

En strävan som börjar som en personlig vendetta för den vilda kimmeriska krigaren blir snart till en episk strid mot lunsiga rivaler, fruktansvärda monster och omöjliga odds när Conan inser att han utgör det enda hoppet för att rädda Hyborias ärorika nationer från ett inkräktande styre av övernaturlig ondska.

Filmen visas på TV6 klockan 01:45 – 04:00