Kvällens filmer: Nakna pistolen 33 1/3, Barnaskrik & jäke…

Nakna pistolen 33 1/3, Barnaskrik & jäkelskap, G.I. Jane, Die Hard – Hämningslöst, Bringing Down the House, Top Gear: Bond Special, The Bounty Hunter, The Incredible Hulk, Crocodile Dundee II, Den tunna röda linjen, Mumien – drakkejsarens grav, Nu eller aldrig, Polisorkestern som kom bort, The other man

Nakna pistolen 33 1/3

17:05 – 18:45

Amerikansk komedi från 1994. Frank Drebin får i uppdrag att arbeta under täckmantel på fängelset för att ta reda på vad terroristen Rocco har för planer när han blir frisläppt. Jakten på Rocco leder till Oscarsgalan och där finns det hur många tillfällen som helst för Drebin att skämma ut såväl sig själv som andra. J. Simpson, Fred Ward, Anna Nicole Smith (n)

Barnaskrik & jäkelskap

20:00 – 22:20

Svenskt folklustspel från 2003. Lennart och Rakel är nu gifta och bor på Lennarts föräldrars gård tillsammans med dem. Allt är lugnt och fridfullt då man till och med förbjudit brevbärare Dag-Otto att komma till gården. Men det visar sig bara vara lugnet på ytan. 11/4 (n)

G.I. Jane

22:20 – 00:55

G.I. JaneAmerikansk action från 1997. Löjtnant Jordan O’Neil får chansen att bli den första kvinnan att genomgå den tuffaste utbildningen inom den amerikanska marinen: Navy SEALS. Jordan har alla odds emot sig, men hon är fast besluten att göra allt för att bevisa att hon är lika tuff och stark som sina manliga kollegor (n)

Die Hard – Hämningslöst

22:00 – 00:25

I sin jakt på hämnd utsätter den galne brottslingen Simon den försupne snuten John McClane för en dödlig lek med tidsinställda bomber. En lek som lamslår hela New York.

Bringing Down the House

17:30 – 19:35

Bringing Down the HousePeter Sanderson är en småtråkig Los Angeles-advokat som inte kan glömma sin exfru. Han försöker gå vidare och på en chatt faller han för en ung, blond, kvinnlig advokat. När Peter bjuder hem henne får han sitt livs chock – hon är varken blond eller advokat. Hon heter Charlene och är stor, högljudd och har rymt från fängelset. Charlene påstår att hon är oskyldig och vill ha Peters hjälp att bli rentvådd.

Top Gear: Bond Special

19:35 – 21:00

Ingen actionhjälte är mer förknippad med bilar än James Bond. Richard Hammond firar Bonds 50 år bakom ratten. Bilarna som mest förknippas med Bond är Aston Martin, Lotus Esprit och den klassiska DB5. Hammond berättar hur Aston Martin fick jobbet som Bondbil och hur Lotus på 70-talet tog över äran. Vi träffar Roger Moore, Ola Rapace och två Bond-regissörer för att prata om skapandet av motorburen action.

The Bounty Hunter

20:00 – 22:20

The Bounty HunterMilo Boyd, en pank prisjägare, får sitt drömuppdrag: han ska leta reda på sin före detta fru, reportern Nicole Hurley, som inte infunnit sig till sin rättegång. Milo förväntar sig lättförtjänta pengar, men inget är någonsin enkelt mellan honom och Nicole. Det före detta paret övertrumfar ständigt varandra – ända tills de tvingas fly för sina liv.

The Incredible Hulk

22:20 – 00:30

The Incredible HulkForskaren Bruce Banner finkammar planeten efter ett botemedel, men krigsherrarna som drömmer om att utnyttja hans krafter lämnar honom inte ifred. Efter att ha återvänt hem efter sina resor blir Bruce förföljd av den hänsynslöse The Abomination, ett adrenalinstint monster med matchande superkrafter. Nu måste Banner fatta ett livsavgörande beslut om sitt öde: att leva ett stillsamt liv som forskaren Bruce Banner eller som varelsen Hulken.

Crocodile Dundee II

16:45 – 19:00

Crocodile Dundee IIAustraliensisk komedi från 1988. När krokodiljägaren Mikes flickvän Sue jagas av gansters tar Mike med henne till Australien. När de skumma typerna följer efter får Mike visa dem vem det är som bestämmer i vildmarken.

Den tunna röda linjen

23:30 – 03:00

Den tunna röda linjenAmerikanskt drama från 1997. En grupp soldater befinner sig vid Guadalcanal under andra världskriget för att försöka få kontroll över ett strategiskt flygfält. Filmen följer dem genom blodiga och utmattande slag som de utkämpar, fram till hemresan för de som överlevt.

Mumien – drakkejsarens grav

21:00 – 23:10

När en 2000 år gammal förbannelse bryts återupplivas en hänsynslös kejsare med en diabolisk plan som ska förslava världen. Mänsklighetens enda hopp att stoppa honom och hans odöda krigare ligger i familjen O’Donnells händer.

Nu eller aldrig

21:00 – 00:15

Nu Eller AldrigTvå rumskamrater på en canceravdelning, en hetlevrad miljardär (Jack Nicholson) och en lärd mekaniker (Morgan Freeman) sätter ihop en ”bucket list” – över saker att göra innan man ”kick the bucket” eller ”trillar av pinn” som det heter – och beger sig ut på sitt livs äventyr. Rob Reiner regisserar denna inspirerade hyllning till livet som bevisar att det bästa som hänt händer just nu.

Polisorkestern som kom bort

02:55 – 04:20

Polisorkestern från Alexandria anländer till Israel för invigningen av ett konstgalleri och upptäcker att ingen har kommit för att möta dem, och att inga arrangemang har gjorts för att ta dem till staden Petah Tiqva. De beslutar sig för att hitta rätt på egen hand, men hamnar istället i en avlägsen stad där de råkar ut för komplikationer…

The other man

03:00 – 04:45

The Other ManBrittiskt drama från 2008. Peter och hans fru Lisa, är båda framgångsrika i sina yrken. De har varit lyckligt gifta i 25 år och har en vuxen dotter. En dag råkar Peter av en slump få reda på att Lisa är otrogen med en man i Milano, och Peter beger sig dit för att ta reda på mer om sin frus affär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *