Kvällens filmer: Pearl Jam 20 år, That’s My Boy, Elizabet…

Idag onsdag visas följande filmer på TV: Pearl Jam 20 år, That’s My Boy, Elizabeth: The Golden Age

Pearl Jam 20 år

Amerikansk dokumentär från 2011. En dokumentärfilm om rockbandet Pearl Jam som firade sitt 20-årsjubileum 2011. Regissören Cameron Crowe har gjort detta porträtt och intervjuat bandet om deras väg mot stjärnstatus. Det blir även klipp från konserter med Eddie Vedder och Pearl Jam. 2012.

Filmen visas på SVT1 klockan 23:35 – 01:30

That’s My Boy

Som tonåring fick Donny (Adam Sandler) en son, Todd (Andy Samberg), och uppfostrade honom på egen hans till dess att han fyllde 18 år. Efter det har de inte setts på flera år, och Todds tillvaro skakas om när Donny, som inte är inbjuden, plötsligt dyker upp den kväll då han ska gifta sig. Donny försöker återfå kontakt med sin son och ställs under processen inför de konsekvenser som dåligt föräldraskap kan leda till.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:20

Elizabeth: The Golden Age

I denna film av regissören till sjufaldigt Oscarsnominerade Elizabeth, återvänder Cate Blanchett i rollen som drottning Elizabeth I – berättelsen om en kvinnas korståg för att kontrollera kärleken, försvara sitt imperium och säkra sin ställning som älskad ikon i västvärlden. Hon får även denna gång sällskap av Geoffrey Rush och i rollen som sir Walter Raleigh ser vi Clive Owen, en stilig sjöfarare som Elizabeth förälskar sig i. Elizabeth: The Golden Age är kantad med spänning, passion, förräderi och äventyr, och är en fängslande episk berättelse – full av hisnande natur, praktfulla kostymer och fantastiska skådespelarprestationer.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:15