Kvällens filmer: Råttatouille, Starsky & Hutch, Ett perfe…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Råttatouille, Starsky & Hutch, Ett perfekt mord, Down with love, Forrest Gump, Captain America: The first avenger, Wind chill, Utopia, Grinchen – julen är stulen, Harry Potter och den flammande bägaren, Välkommen till familjen, National lampoon’s Christmas vacation 2, American pie presents: The book of love, Hämnden är ljuv, All about Steve, forts, Belägringen, De misstänkta, Röd drake, The virginity hit, The long weekend, Bam Margera presents: Where the #$&% is Santa?, Den vilda jakten på stenen

Råttatouille

Amerikansk animerad komedi från 2007. Råttan Remy har alltid haft ett brinnande intresse för matlagning och drömmer om att en dag bli matkonstnär. Således packar han resväskan och överger den franska landsbygden i hopp om att förverkliga sina drömmar i Paris. Men kan en råtta verkligen bli en hyllad mästerkock?.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 17:50 – 20:00

Starsky & Hutch

Amerikansk komedi från 2004. Polisen David Starsky är mycket laglydig och tar polisarbetet på stort allvar. Ken Hutchinson å andra sidan är lite mer avslappnad. När de två poliserna paras ihop, bildar de en minst sagt dynamisk brottsbekämparduo.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:30

Ett perfekt mord

Amerikansk thriller från 1998. Den framgångsrike affärsmannen Steven Taylor och hans vackra unga hustru Emily är det till synes perfekta paret. Emily är dock djupt olycklig i äktenskapet och håller sig med en älskare, den bohemiske konstnären David Shaw. Vad Emily inte vet är att Steven känner till hennes förbindelse och planerar att mörda henne.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:30 – 01:40

Down with love

Down with LoveAmerikansk romantisk komedi från 2003. Barbara Novak skriver sin bok ”Down with love”, ett förfeministiskt manifest som belyser att kvinnan ska satsa på karriären och ha sex utan kärlek. Hon blir måltavla för New York-journalisten och playboyen Catcher Block som bestämmer sig för att plocka ner henne på jorden och bevisa att även Barbara kan bli kär. De två ryker ihop så gnistorna yr.

Trailer för Down with love

Filmen visas på Kanal 9 klockan 20:00 – 22:00

Forrest Gump

Forrest GumpAmerikansk dramakomedi från 1994. På en busshållplats sitter Forrest Gump och berättar sin livshistoria. Trots att Forrest bara har 75 i IQ har han levt ett fascinerande liv. Han har varit firad idrottsman, hjälte i Vietnamkriget och miljonär. Han har träffat både president Nixon och Kennedy. Trots hans innehållsrika liv finns det en sak han aldrig släppt, kärleken till sin barndomsvän Jenny. Williamson, Sally Field, Tom Hanks, Robin Wright.

Trailer för Forrest Gump

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:55

Captain America: The first avenger

Amerikansk action från 2011. Året är 1942 och Steve Rogers, en spinkig astmatiker från Brooklyn, vill göra sitt i kampen mot nazisterna, men har nekats inträde i armén. När han till slut värvas av en hemlig enhet förvandlas han från vekling till supersoldaten Captain America. Som Captain America tar han upp kampen mot Hitlers onda vapenspecialist Red Skull.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:55 – 01:15

Wind chill

Wind ChillAmerikansk skräckfilm från 2007. I ett desperat försök att ta sig till Delaware över jullovet liftar en college-student med en klasskamrat hon inte känner. Så fort hon börjar förstå att han vet lite för mycket om henne bestämmer han sig för att ta en genväg via en ödslig landsväg. När de fastnar i en häftig snöstorm tvingar plötsligt en mystisk bil ungdomarna av vägen. Strandade inser de snart att kylan inte är deras största bekymmer.

Trailer för Wind chill

Filmen visas på SVT1 klockan 01:10 – 02:40

Utopia

Veckans föreställning. Föreställning från Backa teater, Göteborg. Vilken är den skönaste upplevelse du haft på droger? Röster från unga missbrukare, brukare, icke-brukare och världsförbättrare i Göteborg 2012. Hur ser det framtida drömsamhället ut? Intervjuer med unga göteborgare krockar med 1500-talsklassikern ”Utopia”, boken om ön där det alltid råder rättvisa, lycka, fred och harmoni. Regi: Mattias Andersson. Även 22/12 i SVT24.

Filmen visas på SVT2 klockan 20:00 – 21:30

Grinchen – julen är stulen

Grinchen - Julen är stulenAmerikanskt familjedrama från 2000. Inuti en snöflinga finns ett magiskt land kallat Whoville. I Whoville bor Who:erna, ett småväxt folk som älskar julen. Precis utanför bor den sure och grinige Grinchen. Grinchen är en obehaglig varelse som hatar julen, och planerar att stjäla den från Who:erna, som han inte heller tycker om. Men när en liten flicka vid namn Cindy Lou bestämmer sig för att försöka bli vän med Grinchen, händer något inom det gamle surkartet.

Trailer för Grinchen – julen är stulen

Filmen visas på TV3 klockan 16:20 – 18:25

Harry Potter och den flammande bägaren

Brittisk äventyrsaction från 2005. Voldemort hemsöker Harrys drömmar medan elever från tre magikerskolor gör sig redo inför den stora Triwizard-turneringen. Harry är egentligen för ung för att delta men tvingas in i tävlingen när den flammande bägaren kastar ur sig hans namn.

Filmen visas på TV3 klockan 18:25 – 21:30

Välkommen till familjen

Amerikansk komedi från 2005. Familjen Stone samlas när deras favoritson tar med sig sin stela flickvän hem under julledigheten, med planer på att fria. Överväldigad av det fientliga välkomnandet ber hon sin syster att komma dit som stöd – något som utlöser ytterligare komplikationer. Nelson, Claire Danes, Diane Keaton.

Filmen visas på TV3 klockan 21:30 – 23:40

National lampoon’s Christmas vacation 2

Amerikansk komedi från 2003. Eddie får sparken men skickas ändå på solsemester av sin chef, som hoppas undvika att bli stämd, efter att Eddie blir biten av en försöksapa. Familjen Tuffle hamnar emellertid snart på en öde ö i tropikerna, och Eddie måste visa att han är en riktig karl som kan försörja sina nära och kära.

Filmen visas på TV3 klockan 23:40 – 01:25

American pie presents: The book of love

Amerikansk komedi från 2009. Tonåringarna Rob, Nathan och Lube är fast beslutna att få sina drömtjejer i säng. De kommer över en mytomspunnen handbok i hur man ”får till det”. Den är skriven av ett gäng före detta elever. Men det visar sig att boken saknar vissa sidor med viktig information. Grabbarna ger iväg för att få tag på de som har skrivit boken, vilket visar sig vara lättare sagt än gjort. Horton, John Patrick Jordan, Melanie Papalia, Eugene Levy, Bug Hall.

Filmen visas på TV3 klockan 01:25 – 03:10

Hämnden är ljuv

Amerikansk komedi från 1997. Sam överges av Linda, när hon träffar en fransman, och hans värld rasar samman. Den svartsjuke Sam hyr en lägenhet mittemot fransmannen för att kunna följa deras minsta steg. En kväll får han besök av Maggie, fransmannens förra flickvän. Fox, Matthew Broderick, Kelly Preston, Meg Ryan.

Filmen visas på TV3 klockan 03:10 – 04:50

All about Steve, forts

Amerikansk romantisk komedi från 2009. Mary Horowitz är en smått udda tjej som arbetar som korsordskonstruktör. När hon går på blind date med kameramannen Steve blir hon upp över öronen förälskad. Övertygad om att de är ämnade för varandra börjar hon förfölja honom över hela landet. Dessvärre är han inte lika förtjust i henne.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:40

Belägringen

Amerikansk action från 1998. En bomb sprängs i New York och gruppen som utfört dådet kräver att shejk Ahmed Ben Talal ska friges. FBI-agenten Anthony Hubbard får hand om fallet och får hjälp av CIA-agenten Elise Kraft. De lyckas lokalisera terroristgruppen som slås ut. Men så detonerar ytterligare två bomber och man inför undantagstillstånd i New York och militären kallas in. Nu måste Anthony och Elise tillsammans med befälet Devereaux försöka hitta de som ligger bakom hoten mot staden. Originaltitle: The Siege.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 23:40 – 02:00

De misstänkta

Amerikansk thriller från 1995. En enorm explosion på ett skepp i San Pedros hamn dödar 27 människor och i samma stund går kokain värt 91 miljoner dollar upp i rök. Nyckeln till mysteriet ligger nu med det enda vittnet och fallets huvudmisstänkte, Roger ”Verbal” Klint, vars historia, som börjar med fem yrkestjuvar i en New York häkte, blir mer och mer invecklad.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 02:00 – 04:15

Röd drake

Amerikanskt kriminaldrama från 2002. Will Graham hade en lovande karriär som FBI-agent framför sig. Sedan träffade han och anhöll doktor Hannibal Lecter, en upplevelse som nästan kostade honom livet. En ny seriemördare är lös, och bara en person kan hjälpa FBI att spåra upp honom: Graham. Men det finns bara en person som Graham kan vända sig till för att få hjälp.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:35

The virginity hit

The Virginity HitAmerikansk komedi från 2010. Matt är den ende av sina kompisar som fortfarande är oskuld. Hans styvbror filmar dessutom varenda förödmjukande steg och publicerar på nätet. Men Matt får hämnd på sin otrogna flickvän, bryter mot lagen, får ett skamlöst ”cyberförslag”, möter sina drömmars porrstjärna och blir en riktig internetfluga på kuppen.

Trailer för The virginity hit

Filmen visas på TV6 klockan 23:35 – 01:25

The long weekend

The Long WeekendAmerikansk komedi från 2005. Möt broder nummer ett: Ed Waxman – en hemmavideofanatiker, som har ett misslyckat reklamjobb. Hans uppdrag: att hitta på en förstklassig reklamkampanj till på måndag, eller få sparken. Möt broder nummer två: Cooper Waxman – en urusel skådespelare, men en skicklig kvinnojägare som kan prata kläderna av vem som helst. Hans uppdrag: att se till att brorsan får ett engångsligg före måndag. Kan en anständig kille rädda sitt jobb och skaffa ett liv?.

Trailer för The long weekend

Filmen visas på TV6 klockan 01:25 – 03:05

Bam Margera presents: Where the #$&% is Santa?

Amerikansk komedi från 2008. Var finns egentligen den verklige jultomten?. Bam Margera och hans vänner ska ta reda på det och ger sig ut på en galen resa till Finland i denna kaotiskt respektlösa komedi, som definitivt inte liknar någon julfilm du sett tidigare.

Filmen visas på TV6 klockan 03:05 – 04:45

Den vilda jakten på stenen

Amerikanskt äventyr från 1984. Författarinnan Joan Wilder skriver spännande böcker, men lever ett tråkigt liv. En dag får hon ett mystiskt paket. Paketet visar sig innehålla den summa pengar som hon behöver för att köpa loss sin syster som har blivit kidnappad i Colombia. Helt på egen hand reser hon för att rädda sin syster från kidnapparnas onda klor. Men hon hamnar på fel buss, och hamnar i djungeln – tills det att hon träffar Jack Colton. Han påminner om flera av karaktärerna i hennes böcker.

Filmen visas på TV8 klockan 23:05 – 01:15