Kvällens filmer: She’s all that, Get Smart, Vacancy, Colo…

Idag lördag visas följande filmer på TV: She’s all that, Get Smart, Vacancy, Color of money – revanschen, The reader, Italian job, Tretton, Till Gillian på hennes 37-årsdag, 50 first dates, American gangster, Angel of Death, The back-up plan, forts, Under belägring, Star Trek: Insurrection, Rambo, Jarhead, House of wax, Across the universe

She’s all that

Amerikansk komedi från 1999. Laney är elev på en skola där det mesta kretsar kring pengar och utseende. Med sin lite speciella stil smälter hon inte riktigt in i skolans miljö. När skolans snygging Zach går med på ett vad om att vem som helst kan bli en vacker blir Laney hans vadslagningsobjekt. Men det går inte som han tänkt sig.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 18:05 – 20:00

Get Smart

Get SmartAmerikansk actionkomedi från 2008. När spionorganisationen Control utsätts för ett attentat, tvingas man ge en klumpig analytiker uppdraget att sätta stopp för ett brottssyndikat.

Trailer för Get Smart

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:30 – 23:50

Vacancy

VacancyAmerikansk skräckfilm från 2007. När David och Amy Fox får motorstopp mitt ute i ödemarken tvingas de ta in på ett isolerat motell. Där roar de sig med att titta på några gruvliga lågbudgetfilmer. Då de inser att alla filmerna spelats in i deras motellrum inser de dock att de själva kan vara nästa skräckfilmsoffer. Anderson, Kate Beckinsale, Luke Wilson.

Trailer för Vacancy

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:50 – 01:30

Color of money – revanschen

Amerikanskt drama från 1986. Stjärnbiljardspelaren Eddie Nelson har dragit sig tillbaka och sysslar istället med att satsa på lovande spelare. När han träffar den unge okände talangen Vincent ser han en chans att kamma hem en storvinst. Young, Steve Mizerak, Keith McCready, Paul Newman, Tom Cruise, Helen Shaver, Mary Elizabeth Mastrantonio.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:25

The reader

The ReaderAmerikansk-tysk-brittiskt drama från 2008. Som medelålders man erinras Mikael sitt livslånga förhållande med Hanna. Ett förhållande han aldrig avslöjat för någon. Hon var hans första kärlek. Han var 15 och hon 36 den sommaren då de älskade varandra. När och hur kärleksmöten skulle ske bestämdes alltid av Hanna: innan de älskade tvingade hon honom att läsa högt. Tillsammans med kursare och juridikprofessor gör Mikael studiebesök som åhörare till en krigsförbrytarrättegång tio år därefter. Till sin förskräckelse står Hanna åtalad som lägervakt.

Trailer för The reader

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:20

Italian job

Amerikansk action från 2003. Planen var perfekt, jobbet var exakt utfört och flykten gick som smort. Det enda mästertjuven Charlie Croker inte räknat med var hans egna män. Efter att ha stulit en makalös guldtacka från ett välbevakat palats i Venedig kan Charlie och hans gäng inte tro sina ögon när en av dem visar sig vara dubbelspelare och försvinner med bytet. Charlie gänget beger sig till Kalifornien där de planerar att återta guldtackan genom att skapa det största trafikkaoset i Los Angeles historia.

Filmen visas på Sjuan klockan 22:20 – 00:35

Tretton

TrettonAmerikanskt drama från 2003. Tracy lyckas bli vän med skolans populäraste tjej, Evie, och hennes liv tar en oväntad vändning. Evie och Tracy börjar snatta, stjäla och ta droger. Problemen hopar sig och ju mer vilsen Tracy blir i sökandet efter sig själv, desto mer skadar hon dem hon älskar mest.

Trailer för Tretton

Filmen visas på Sjuan klockan 03:00 – 05:15

Till Gillian på hennes 37-årsdag

Amerikanskt drama från 1996. David älskar sin fru Gillian. Dessvärre dog Gillian för två år sedan i en båtolycka. Men David vårdar hennes minne ömt och vägrar släppa tanken på sitt livs kärlek. Men medan David lever i det förgångna hopar sig problemen hos de andra familjemedlemmarna. Vem eller kanske vad kan väcka David ur hans världsfrånvända tillstånd?.(c)

Filmen visas på SVT1 klockan 23:15 – 00:45

50 first dates

50 First DatesAmerikansk komedi från 2004. Henry och Lucys kärlek är en aning udda. Hon har förlorat närminnet och måste förälska sig i honom på nytt – varje dag.

Trailer för 50 first dates

Filmen visas på TV3 klockan 20:00 – 22:00

American gangster

American GangsterAmerikansk thriller från 2007. Mot slutet av 1960-talet börjar Frank Lucas, en småtjuv från Harlem, klättra i gangsterhierarkin. Inom loppet av några år har han blivit en av USA:s ledande heroinleverantörer. Samtidigt engagerar sig en motarbetad narkotikapolis för att få hans brottsimperium på fall.

Trailer för American gangster

Filmen visas på TV3 klockan 23:00 – 02:10

Angel of Death

Amerikansk action från 2009. Eve är en kvinnlig lönnmördare som råkar döda en oskyldig tonåring. Hon får sedan ett knivhugg i huvudet av offrets livvakt. Eve överlever mot alla odds, men börjar plötsligt att se den döda överallt. Jobbet blir svårare eftersom hon inte längre kan mörda kallblodigt. Men när hennes offer börjar att visa henne vilka som ska mördas ändras allting. Nu hoppas den döda få revansch med hjälp Eve.

Filmen visas på TV3 klockan 02:10 – 03:25

The back-up plan, forts

Amerikansk romantisk komedi från 2010. Zoe har intimitetsproblem. Hon stöter bort alla som kommer för nära – ända tills hon möter Stan. Han är allt hon hoppats på och långsamt vågar hon släppa sitt försvar. Men hon bär på en stor hemlighet som kanske får Stan att tänka om. Zoe är nämligen gravid med tvillingar efter en insemination.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 23:55

Under belägring

Amerikansk action från 1992. Flottans största slagskepp kapas av en terroristgrupp som är ute efter skeppets kärnvapenrobotar. Men kocken ombord är en före detta elitsoldat och han bestämmer sig för göra pannkaka av terroristerna.(c)

Filmen visas på TV4 klockan 23:55 – 02:05

Star Trek: Insurrection

Amerikansk sci-fi från 1998. Följ med besättningen på Enterprise-E på en actionspäckad resa. Data observerar det fredliga ba’ku-folket när han plötsligt får en svår kortslutning. Stjärnflottan skickar efter kapten Jean-Luc Picard och hans besättning för att reparera honom. När Picard avslöjar att medlemmarna från Stjärnflottan planerar att ta över planeten från ba’ku och utplåna hela den ovanliga rasen, måste han trotsa Stjärnflottan för att rädda detta fredliga folk.

Filmen visas på TV6 klockan 16:50 – 19:00

Rambo

RamboAmerikansk action från 2008. Rambo rekryteras av en grupp kristna missionärer som jobbar med mänskliga rättigheter i krisdrabbade delar av världen. När de är på väg till det utsatta karenfolket i Burma kidnappas några av hjälparbetarna av sadistiska soldater. John Rambo bestämmer sig för att tillsammans med en specialutvald kommandogrupp sätta hårt mot hårt.

Trailer för Rambo

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:40

Jarhead

JarheadAmerikanskt drama från 2005. Ett porträtt av en grupp unga soldater under Gulfkriget. Vi får följa den unge Anthony ”Swoff” Swoffords från träningsläger till verklig strid som krypskytt i Mellanösterns öken. Swoff och de andra soldaterna kämpar för en sak som de inte helt förstår och söker sig genom öknen i jakt på en osynlig fiende.

Trailer för Jarhead

Filmen visas på TV6 klockan 22:40 – 01:00

House of wax

House of WaxAustralisk-amerikansk skräckfilm från 2005. Sex vänner är på väg till en fotbollsmatch. De bestämmer sig för att kampa ute en natt och fortsätta köra nästa dag. Nästa dag får de problem med bilen och två av vännerna måste följa med en främmande person till staden Ambrose för att hämta hjälp. Huvudattraktionen i Ambrose är ett fantastiskt vaxmuseum. Någonting verkar märkligt, vaxdockorna är lite för realistiska och hela staden är ödelagd. Det är bara två mordlystna bröder kvar. Vännerna måste slåss för att överleva och göra allt de kan för att själva slippa bli utställningsdockor.

Trailer för House of wax

Filmen visas på TV6 klockan 01:00 – 03:05

Across the universe

Across the UniverseAmerikanskt äventyr från 2007. Hamnarbetaren Jude reser till Amerika i början av 60-talet för att spåra upp sin far. Där blir han förälskad i den amerikanska tonåringen Lucy. När hennes bror blir värvad till Vietnamkriget blir de involverade som fredsaktivister.

Trailer för Across the universe

Filmen visas på TV8 klockan 00:05 – 02:50