Kvällens filmer: Tango & Cash, Spelar du ikväll?, Trolösa…

Idag onsdag visas följande filmer på TV: Tango & Cash, Spelar du ikväll?, Trolösa, Long kiss goodnight, Batman begins

Tango & Cash

Amerikansk action från 1989. Ray Tango och Gabriel Cash är två rivaliserande narkotikadetektiver. De är mycket framgångsrika men tål inte varandra. Gangsterkungen Yves Perret ogillar skadorna Tango och Cash orsakar honom och gillrar därför en fälla och får dem fällda för mord. Bakom galler inser de båda fienderna att de måste samarbeta för att bli rentvådda. Artist: Andrei Konchalovsky.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:00

Spelar du ikväll?

Svensk dokumentär från 2005. En essäfilm om konsten och livet, med utgångspunkt i svensk teaters maestro, den 83-årige Erland Josephson. Han har arbetat med Ingmar Bergman, Andrej Tarkovskij och Peter Brook. En film om humor och nyfikenhet, bluff och äkthet, liv och död. Filmen skildrar i både dokumentära avsnitt och spelscener en levande legend och dennes livsenergi. Medverkande: Erland Josephson.

Filmen visas på SVT1 klockan 16:40 – 17:55

Trolösa

Svenskt drama från 2000. Vi följer de tre vuxnas älskogsdans – och upplever barnet, som sitter i mitten utan att förstå sin egen roll. Vi upplever också den gamle Bergman, som en gång var huvudpersonen i ’älskogsdansen’, men nu i sitt arbetsrum, med samvetskval över vad han gjorde mot kvinnan han älskat den gången.

Filmen visas på SVT1 klockan 21:00 – 23:30

Long kiss goodnight

Amerikansk action från 1996. Efter en hjärnskada med minnesförlust får Samantha veta att hon jobbat som yrkesmördare åt regeringen. Nu tänker de stoppa henne från att minnas. Privatdetektiven Mitch Hennessey luskar i hennes förflutna. Mitch får veta att Samanthas riktiga namn är Charley och att hennes förgångna nu sätter henne i livsfara.

Filmen visas på TV4 klockan 23:00 – 01:15

Batman begins

Batman BeginsAmerikanskt actionäventyr från 2005. Bruce Wayne bestämmer sig för att viga sitt liv åt att bekämpa brott och ondska efter att ha blivit vittne till sina föräldrars brutala avrättning. Således föds hans hemliga och respektingivande alter ego Batman och han börjar sakta men säkert att röja upp på Gotham Citys gator.

Trailer för Batman begins

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:40