Kvällens filmer: Harry Potter och de vises sten, The prop…

Idag lördag visas följande filmer på TV: Harry Potter och de vises sten, The proposal, Royal Tenenbaums, Bröderna Karlsson, Australia, I spy, The cable guy, Baby på vift, Something borrowed, forts, Waitress, Apornas planet, Rocky 5, Kontakt

Harry Potter och de vises sten

Harry Potter och de Vises StenAmerikanskt familjeäventyr från 2001. När Harry Potter får veta att han är son till två mäktiga trollkonstnärer och att han själv har magiska krafter är det början på ett spännande liv. Han lämnar styvföräldrarnas hem och beger sig till Hogwarts skola för trollkarlar. Där får han lära sig allt om magi. Han får även veta att hans föräldrar blev mördade, samma ondska är nu efter honom. Baserad på J.K. Rowlings succébok med samma namn.

Trailer för Harry Potter och de vises sten

Filmen visas på Kanal 5 klockan 16:55 – 20:00

The proposal

The ProposalAmerikansk komedi från 2009. Tuffe förlagschefen Margaret riskerar att bli utvisad från USA och låtsas därför vara kär i sin assistent Andrew. Det omaka paret åker till Alaska där de har fyra dagar på sig att övertyga en nitisk immigrationstjänsteman om att det är äkta kärlek. Nelson, Betty White, Sandra Bullock, Ryan Reynolds.

Trailer för The proposal

Filmen visas på Kanal 5 klockan 21:35 – 23:50

Royal Tenenbaums

Amerikansk dramakomedi från 2001. Den frånskilde och ständigt frånvarande familjefadern Royal Tenenbaum har blivit svårt sjuk och vill träffa sin familj en sista gång. Problemet är att hans familj inte vill träffa honom. Han har genom åren stulit barnens pengar, bedragit sin fru, levt på kredit och varit ett svin i största allmänhet. Men genom sin svåra sjukdom hoppas Royal på försoning och ett sista farväl. Frågan är bara hur sjuk han egentligen är. För inte har väl det faktum att han just blivit vräkt från sitt hotellrum något med saken att göra?.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 23:50 – 01:50

Bröderna Karlsson

Svensk komedi från 2010. Hans och Nicklas är två enäggstvillingar som båda är ovetande om varandras existens. En bror är en framgångsrik perfektionistisk advokat som bor i Stockholm. Den andra brodern bor i norra Sverige med fru och barn och är en notoriskt otrogen slashas. Bröderna träffas för första gången när de går igenom sin avlidna mors egendom. Mötet leder till en serie utmanande förväxlingar som vänder upp och ner på båda deras liv.

Filmen visas på Sjuan klockan 20:00 – 22:00

Australia

AustraliaAustraliskt äventyr från 2008. Strax före andra världskrigets utbrott kommer en brittisk adelsdam till Australien och ärver en boskapsranch. För att rädda egendomen slår hon sig ihop med en råbarkad boskapsfösare som ska hjälpa henne driva sin djurhjord genom landets vidsträckta ödemark.

Trailer för Australia

Filmen visas på Sjuan klockan 22:00 – 01:20

I spy

I SpyAmerikansk action från 2002. Alec Scott är en hemlig agent utsänd på ett mycket hemligt uppdrag. Ett speciellt viktigt vapen har stulits och hamnat hos en mäktig vapenhandlare. Efter en misslyckad operation vänder sig Scott till en boxare för att få hjälp. Vapenhandlaren är nämligen mycket svag för boxning.

Trailer för I spy

Filmen visas på TV3 klockan 22:35 – 00:30

The cable guy

The Cable GuyAmerikansk komedi från 1996. Steve flyttar in i en ny lägenhet och tror att hans kabel-tv-installatör ska ge honom filmkanalerna gratis, om han sticker till honom några dollar. Men Steves kabelkille vill inte ha pengar. Han vill ha en vän. Och han accepterar inte ett nej.

Trailer för The cable guy

Filmen visas på TV3 klockan 00:30 – 02:30

Baby på vift

Amerikansk komedi från 1994. Baby Bink lever ett lyckligt liv tillsammans med sina kärleksfulla och rika föräldrar. Några skurkar kidnappar honom och tror att det kommer att bli ett problemfritt upptåg. Men lille Bink är inte vilken baby som helst….

Filmen visas på TV3 klockan 02:30 – 04:00

Something borrowed, forts

Amerikansk komedi från 2011. Rachel har ett bra jobb om advokat i New York och en fantastisk kompis, men tycker ändå att det är något som fattas i hennes liv: kärlek. Efter en vild 30-årsfest vaknar Rachel upp vid sidan av Dex, som hon varit förtjust i sedan studietiden. Problemet är bara att han är förlovad med Rachels bästa väninna.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 00:05

Waitress

WaitressAmerikansk romantisk komedi från 2007. Jenna har en speciell talang: hon kan baka de mest utsökta pajer. I övrigt är det mesta i hennes liv eländigt. Hon har just fått veta att hon är gravid – inte det minsta glädjande eftersom hon är gift med en odräglig, kontrollerande man. Dessutom håller hon på att bli förälskad i en gift läkare.

Trailer för Waitress

Filmen visas på TV4 klockan 02:30 – 04:40

Apornas planet

Apornas PlanetAmerikansk science fiction från 2001. Om en värld där aporna har makten och människorna är jagade och förslavade av de tyrraniska primaterna. Det plötsliga uppdykandet av en man, främmande för den rådande ordningen och opåverkad av förtrycket, utmanar status quo och sporrar till uppror och revolution.

Trailer för Apornas planet

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:20

Rocky 5

Amerikansk action från 1990. Rocky har fått hjärnskador och kan inte boxas. Istället hittar han en kille, Tommy Gunn, som han börjar träna och som sedan blir en motståndare. Allt går bra tills en annan boxare får ögonen på Tommy Gunn och börjar träna honom. Tommy, som snart är världsmästare i tungvikt, börjar kallas för Tommy the Machine Gunn. Då förstår Rocky Balboa att han måste upp och boxas en gång till.(c)

Filmen visas på TV6 klockan 23:20 – 01:20

Kontakt

KontaktAmerikansk science fiction från 1997. Är vi ensamma i universum? Så länge Elle Arroway kan minnas har hon varit besatt av den stora frågan. Som chef för Argusobservatoriet tar hon emot ett meddelande från yttre rymden – instruktioner om hur man bygger en farkost vars like människosläktet aldrig skådat. Farkosten har bara plats för en passagerare. Vem blir den första människa som får kontakt med en främmande civilisation? Nu börjar nedräkningen inför mänsklighetens största resa.

Filmen visas på TV8 klockan 01:00 – 03:40

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *