Kvällens filmer: We’ll Take Manhattan, Suspect zero, The …

We’ll Take Manhattan, Suspect zero, The blind side, The Blind Side, Sunshine, The Manchurian Candidate, Prinsessa, The Dark Knight, The Stranger Inside, Wild at Heart, Hollywoodland, De ostämda

We’ll Take Manhattan

21:00 – 22:30

We'll Take ManhattanVintern 1962 skickas den brittiske fotografen David Bailey till New York på en prestigefylld fotosession för Vogue. Med sig på uppdraget har han sin musa Jean Shrimpton, en nybliven och okänd modell. En vild vecka följer, med en kärleksaffär och dramatiska gräl mellan moderedaktören och den banbrytande fotografen. Det hela mynnar ut i att Bailey och Shrimpton, helt utan avsikt, lyckas förändra modevärlden för alltid.

Suspect zero

00:05 – 01:45

Suspect ZeroFBI-agenten Thomas Mackelway har kommit en seriemördare på spåren. Emellertid verkar denne förövare följa ett eget mönster – samtliga hans offer är själva seriemördare. I en skrämmande jakt över hela USA synes denne seriemördare ha kopplingar till en organisation inom FBI som Mackelway inte ens visste existerade. Elias Merhige.

The blind side

21:00 – 22:00

The Blind SideAmerikanskt drama från 2009. Michael Oher lever på gatan men hans liv tar en ny vändning när en tränare i amerikansk fotboll lyckas få honom antagen på den privatskola han arbetar. På skolan går Leigh Ann Topbys barn och när hon upptäcker att Michael är hemlös tar hon sig an honom.

The Blind Side

22:15 – 23:50

The Blind SideAmerikanskt drama från 2009. Michael Oher lever på gatan men hans liv tar en ny vändning när en tränare i amerikansk fotboll lyckas få honom antagen på den privatskola han arbetar. På skolan går Leigh Ann Topbys barn och när hon upptäcker att Michael är hemlös tar hon sig an honom.

Sunshine

23:50 – 01:55

SunshineBrittisk science fiction från 2007. Solen håller på att slockna och en rymdexpedition skickas iväg för att försöka förhindra katastrofen. Men på färden drabbas de av flera olyckor och förutsättningarna att lyckas minskar. De upptäcker också lämningar från en tidigare expedition som misslyckats och får en mystisk fripassagerare.

The Manchurian Candidate

01:55 – 04:30

The Manchurian CandidateAmerikansk thriller från 2004. Sedan major Bennett Marcos förband hamnade i ett bakhåll under Gulfkriget har han lidit av mardrömmar. Men han drömmer om helt andra händelser än det han minns. Marco börjar misstänka att de alla blivit hjärntvättade och hans spår leder till det mäktiga företaget Manchurian Global.

Prinsessa

18:05 – 20:00

PrinsessaI en bonnig småstad i Sverige bor Maja, 18 år. Hennes dröm är att bli skådespelare och stå i centrum. Men Maja är kraftigt överviktig och socialt missanpassad. Erika Sohlman är dokumentärfilmare från Stockholm. När hon träffar Maja ser hon ett utmärkt tillfälle att skapa tragikomisk underhållning på Majas bekostnad. Med tiden inser Maja att Erika utnyttjar henne, och hon frågar sig om uppmärksamheten är värd priset.

The Dark Knight

21:30 – 00:35

The Dark KnightDen mörke riddaren ska en gång för alla få ett slut på den organiserade brottsligheten i Gotham City. Till sin hjälp har han polischef Jim Gordon och åklagare Harvey Dent – och de visar sig vara en sällsynt bra brottsbekämpartrio. Men snart stöter de på patrull, då den genialiske mästerskurken Jokern träder in på spelplanen. Amerikansk actiondramafilm från 2008.

The Stranger Inside

00:35 – 03:05

Erica Bain är en känd radiopratare som förlorar sin fästman i ett våldsamt överfall i Central Park på Manhattan, på kuppen blir hon själv svårt misshandlad. När hon försöker ta sig tillbaka till livet upptäcker hon en främling inom sig själv – en beväpnad, rasande hämnare som irrar omkring och letar efter förövarna. Amerikansk thrillerfilm från 2007.

Wild at Heart

00:10 – 02:35

Wild at HeartSailor är Elvis och Lula är Marilyn. De är vansinnigt kära och på flykt genom den amerikanska södern i hennes cabriolet, men Lulas galna mamma gör allt för att stoppa kärleksparet.

Hollywoodland

00:15 – 02:40

HollywoodlandDen 16 juni 1959 är ett datum som alla amerikaner som då var barn minns exakt vad de gjorde. Det var då ”Superman” hittades död, eller rättare sagt George Reeves, skådespelaren som gestaltade superhjälten på tv. Amerikansk dramathrillerfilm från 2006.

De ostämda

04:50 – 05:50

En mäklare får i uppdrag att sälja ett gammalt anrikt slott. Till sin hjälp har han en antikexpert och tillsammans med ett filmteam föresätter de sig att spela in en försäljningsfilm för att locka presumtiva, kanske ljusskygga, spekulanter. Vad som inledningsvis är ett mer eller mindre seriöst uppdrag kantrar snabbt när teamet påverkas markant av vad som tycks pågå i slottet. Vill verkligen säljaren sälja?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *