Kvällens filmer: Wes Craven’s new nightmare, Ett päron ti…

Idag onsdag visas följande filmer på TV: Wes Craven’s new nightmare, Ett päron till farsa på semester i Europa, Karaokekungen, Sagan om konungens återkomst, Sagan om konungens återkomst, forts, Gullivers resor

Wes Craven’s new nightmare

Amerikansk skräckfilm från 1994. Är Freddy Krueger verkligen bara en rollfigur? Tänk om Freddy är verklig och bara väntar på ett tillfälle att komma fram ur skuggorna. Om inte – vem är i så fall mannen bakom alla de hotfulla telefonsamtalen som påstår sig vara Freddy?. Och varför är Heather, skådespelarskan från Elm Street och hennes lille son fullständigt skräckslagna av terror?.

Filmen visas på Kanal 5 klockan 01:20 – 03:30

Ett päron till farsa på semester i Europa

Amerikansk komedi från 1985. Clark Griswold åker på semester med sin fru Ellen och deras barn Rusty och Audrey. Denna gång går resan till Europa, och familjen besöker bland annat London, Paris, Italien och Tyskland. Således är det upplagt för nya äventyr och överraskningar under resans gång, eftersom familjen Griswold har problem med språket. Frågan är vad som kommer att hända denna gång.

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 22:55

Karaokekungen

KaraokekungenSvensk komedi från 2009. Pirko törstar efter kärlek, men ingen bryr sig om honom oavsett hur mycket han försöker. Efter ytterligare en misslyckad kväll på krogen bestämmer han sig för att åka norröver för att leta efter sina rötter. Under resan gång upptäcker han att det är omtyckt när han härmar andra.

Filmen visas på SVT2 klockan 22:15 – 23:40

Sagan om konungens återkomst

Sagan om konungens återkomstAmerikanskt actionäventyr från 2003. Gondor har invaderats av orcer från Mordor, och Gandalf rider till Minas Tirath för att hjälpa människorna i det stundande kriget. Aragorn tvingas inse sin verkliga identitet och agera kung åt människorna, samt resa med Gimli och Legolas för att samla de dödas armé för att kunna vinna slaget mot ondskan. Under tiden spirar paranoian och misstänksamheten mellan Frodo, Sam och Gollum på deras farliga resa mot Mount Dooms mörker – den enda plats där ringen en gång för alla kan förstöras.

Trailer för Sagan om konungens återkomst

Filmen visas på TV4 klockan 21:00 – 22:00

Sagan om konungens återkomst, forts

Amerikanskt actionäventyr från 2003. Gondor har invaderats av orcer från Mordor, och Gandalf rider till Minas Tirath för att hjälpa människorna i det stundande kriget. Aragorn tvingas inse sin verkliga identitet och agera kung åt människorna, samt resa med Gimli och Legolas för att samla de dödas armé för att kunna vinna slaget mot ondskan. Under tiden spirar paranoian och misstänksamheten mellan Frodo, Sam och Gollum på deras farliga resa mot Mount Dooms mörker – den enda plats där ringen en gång för alla kan förstöras.

Filmen visas på TV4 klockan 22:15 – 01:10

Gullivers resor

Gullivers ResorAmerikanskt äventyr från 2010. Lemuel Gulliver är trött på sitt tråkiga jobb i postrummet på en stor tidning. Men så lurar han till sig ett reporteruppdrag i Bermudatriangeln vilket blir början på ett fantastiskt äventyr. Efter en storm hamnar i Lilleputtarnas land där han är en jätte bland småfolk. Men han får lära sig att det är hur stor man är på insidan som verkligen räknas.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 22:40