Life aquatic på TV4

Life aquatic. Bill Murray som Steve Zissou. Foto: Philippe Antonello Touchstone Pict./TV4

Life aquatic är en stjärnspäckad amerikansk äventyrskomedi från 2004, i regi av Wes Anderson och med Bill Murray i huvudrollen som djuphavsforskaren Steve Zissou.

Steve Zissou (Bill Murray) är en excentrisk oceanforskare och dokumentärfilmare som drabbats av flera olyckor på sistone.

Hans bäste vän Esteban (Seymour Cassel) har blivit uppäten av en haj, hans fru Eleanor (Anjelica Huston) verkar vara på väg tillbaka till sin exman Alistair (Jeff Goldblum), hans senaste film – om Estebans död – har floppat och en ung pilot, Ned (Owen Wilson), dyker upp och hävdar att Steve är hans far, vilket irriterar Steve som hatar allt som har med fäder att göra.

Steves nästa filmprojekt går ut på att hitta den mystiska jaguarhaj som han tror dödade Esteban, och hämnas på den. Ombord på hans fartyg Belafonte under expeditionen finns, förutom Steve och hans påstådde son Ned, bland andra Pelé (Seu Jorge), en David Bowie-fan och säkerhetsexpert från Brasilien, tysken Klaus (Willem Dafoe), styrmannen som ser Steve som en fadersfigur och Ned som ett hot, och den kvinnliga journalisten Jane (Cate Blanchett) som är gravid och en av Steves största beundrare.

Både far och son blir förälskade i Jane, som själv söker efter en far till sitt barn. Det blir ingen lätt resa och besättningen råkar ut för både sjörövare och kidnappare.

För manus och regi svarar Wes Anderson, som gjort film tidigare med både Bill Murray, Anjelica Huston och Owen Wilson, i Royal Tenenbaums från 2001.

Life aquatic är dedikerad till havsforskningslegenden Jacques-Yves Cousteau, och anses både vara en hyllning till och parodi på hans liv.

Life aquatic visas på TV4 22.15 på lördagen den januari (tillåten från 11 år på bio.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *