På minuten sänds i P1

Nu börjar På minuten, den klassiska berättarstafetten som inte liknar någon annan ordlek, sändas i P1. Med en klocka och en snabbsnackande panel – Fredrik Lindström, Hans Rosenfeldt, Kajsa Ingemarsson och Pia Johansson – befolkar det omtyckta humorprogrammet ny kanal, ny dag och tid med avspark lördagen den 17 januari kl. 15.03.

Programledare för tionde året i rad är Ingvar Storm. Att det är populärt är det ingen tvekan om, för både lyssnare och paneldeltagare. Hans Rosenfeldt ställde som krav när han tillträdde som nöjeschef i SVT att få ha kvar uppdraget i På minuten i SR.

Baserat på en engelsk förlaga gjorde programledaren Lennart Swahn med start 1969 och 20 år framåt programmet legendariskt genom sin pratglada panel – Catrin Westerlund, Moltas Eriksson, Stig Järrel, Olle Pahlin och senare även Margareta Krook och Hasse Alfredsson.

1995 gav programledaren Ingvar Storm med ny kvartett luft åt programmet. Några av de verbala profiler som fått röst i etern – förutom de nuvarande – är Babben Larsson, Adde Malmberg, My Holmsten, Carina Lidbom, Uffe Larsson och Katarina Ewerlöf.

Uppgiften är att under en minut på ett bestämt tema prata utan att tveka, upprepa sig eller lämna ämnet eller lokalen. Omgiven av en rad pratkvarnar och störande moment är inte detta det enklaste ens för den mest erfarne.

Ingvar Storm är idag en välkänd radio- och tv-profil som är aktuell som programledare för dra-på-munnen-programmen Spanarna och På minuten, två sändningar som båda sänds i P1 i vår. Spanarna var från början en del av Metropol i P3, som Ingvar gjorde tillsammans med Niklas Levy mellan 1982-92.

Ursprungligen ville Ingvar ägna sig åt konst, antikviteter, arkitektur eller natur (och då framför allt fåglar). Men hamnade efter Dramatiska Institutet (DI) på radion. Därefter har han jobbat på flera redaktioner på SR och även utvandrat en hel till tv-huset. Han har gjort kulturprogram som exempelvis ”Arena” i P3 och ”Kobra” på SVT, och ett reportageprogram som hette ”Svenska utflykter” 1993. Därutöver har han jobbat med drama- och nöjesproduktioner, exempelvis varit redaktör för Söndagsöppet och konferencier för ett antal Grammisgalor på tv. På sin repertoar finns även författarskap och han har bla skrivit böcker om lusthus och om konstnären Harald Wiberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *