Peppe Eng och Peter Jihde leder TV4Sportens söndagssändningar

TV4 sport Peter Jihde foto:tv4

Det blir två gånger Peter i TV4Sporten på söndagar när ett framgångsrikt 2007 följs av en fortsatt offensiv satsning under 2008. Från februari leds TV4Sportens söndagssändningar växelvis av två av TV4:s mest rutinerade sportprofiler – Peter ”Peppe” Eng och Peter Jihde.

TV4Sporten på söndagar har en framgångsrik höst bakom sig, och fortsätter att satsa hårt på de halvtimmeslånga sändningarna med den bästa dagsaktuella idrotten, fördjupande reportage och internationella utblickar.

Från och med söndagen den 3 februari leds TV4Sportens söndagssändningar växelvis av två av kanalens största, mest rutinerade och populära sportprofiler – Peter ”Peppe” Eng och Peter Jihde kommer då att ansvara för sändningarna varannan vecka.

– Det känns helt naturligt och helt rätt att Sveriges kontinuerligt största sportprogram leds av två av Sveriges största tv-sportprofiler, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4.

TV4Sporten har haft stora tittarframgångar under hösten 2007. Programmet är i dag Sveriges största kontinuerligt återkommande sportprogram på söndagar bland tittare mellan 12 och 59 år, och var under större delen av hösten dessutom det sportprogram som lockade störst totalpublik på söndagar. TV4Sporten når mellan 700 000 och 1 000 000 tittare varje söndag. En stor anledning till framgångarna är kontinuiteten – TV4Sporten har sänt på söndagar klockan 20.00 ända sedan 1997.

– Jag tycker sporten på söndagar är fantastiskt roligt att jobba med, men det ska bli skönt med lite avlastning, säger Peppe Eng.

– Jag är mycket glad över att vara tillbaka i redaktionellt nyhetsarbete, och speciellt glad att få jobba med det största magasinet i sportväg, säger Peter Jihde.

Peter ”Peppe” Eng har arbetat på TV4 sedan 1990 och en av kanalens starkaste profiler. Peppe har varit programledare för TV4Sporten sedan kanalen startade sina dagliga nyhetssändningar 1994, och har även medverkat i många andra stora programsatsningar, exempelvis Talang 2007 och Let’s dance. Han har lett TV4Sportens söndagssändningar sedan starten 1997.

Peter Jihde arbetade på TV4Sporten 1994 till 2001 och återvände till TV4 i fjol efter sex år på Sveriges Television. Peter har sedan dess varit programledare för Idol 2007 i TV4 och debattprogrammet Sportklubben – med Peter Jihde i TV4 Sport. Peter kommer närmast att även vara programledare och studioankare för nästa stora sportsatsning i TV4 och TV4 Sport – handbolls-EM i Norge den 17-27 januari, som sänds exklusivt i de båda kanalerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *