TV4 och Svensk Filmindustri i samarbete om filmatiseringen av Arn

TV4 ingår samarbete med Svensk Filmindustri kring filmatiseringen av Jan Guillous framgångsrika böcker om den svenska korsriddaren Arn Magnusson. -Arn är ett prestigeprojekt av högsta kvalitet som också visar vad Sverige kan åstadkomma inom film och tv. Filmerna kommer med säkerhet nå en stor svensk och internationell marknad och passar mycket bra in i vårt utbud av mångfald och kvalitet, säger TV4:s vd Jan Scherman.

TV4 kommer att sända de två Arn-filmerna samt den internationella versionen av Arn. Dessutom visar TV4 dramaserien baserad på böckerna under sex tv-timmar.

– Att TV4 får bjuda tv-tittarna på Arn känns mäktigt och det är ett stort steg vidare i vår offensiva satsning på drama. Det här är Sveriges största filmprojekt och vi är självklart glada över att vi nu får chansen att vara en del av det. Det är dessutom extra roligt att kunna bygga vidare på vårt goda samarbete med Jan Guillou, säger Åsa Sjöberg, programdirektör TV4.

Arn-trilogin är uppdelad i två långfilmer samt en tv-serie och inspelningarna startade i januari 2007. Filmerna bjuder på ett rikt galleri av tappra riddare, starka drottningar och svekfulla kungar. Det är en episk hjältesaga om krig och intriger, vänskap och förräderi och det som är störst av allt: kärleken. Berättelsen blandar fiktion med historiska fakta och refererar till både riktiga händelser och personer under denna tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *