TV4 Sport sänder UEFA Europa League exklusivt

UEFA Europa League blir namnet på det som i dag heter Uefacupen. Turneringen genomgår en stor förändring till hösten och TV4 Sport har köpt de exklusiva rättigheterna i Sverige för de kommande tre åren.

UEFA Europa League får i höst ett tydligare format med ett gruppspel bestående av tolv grupper med fyra lag i varje grupp. TV4 Sport har köpt de exklusiva rättigheterna i Sverige till turneringen. Avtalet sträcker sig över de kommande tre åren, 2009 – 2012.

Gruppspelet för säsongen 2009/2010 startar den 17 september och turneringen avslutas i Hamburg med finalmatch den 12 maj.

– UEFA Europa League är de svenska lagens stora möjlighet att nå hela vägen ut i Europa. Köpet av turneringen innebär att vi fortsätter vår satsning på att erbjuda internationell toppfotboll för en bred publik, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen och vd TV4 Sport.

Helsingborg, Elfsborg och IFK Göteborg är de svenska lag som kommer att spela kvalspel i hopp om att nå gruppspelet. Kalmar kan komma att spela UEFA Europa League beroende på hur det går i Champions League-kvalet.

Under 2000-talet är det meriterade klubbar som Liverpool, Feyenoord, Porto, Valencia, CSKA Moskva, Sevilla och nu senast överraskningen Zenit St. Petersburg som har vunnit Uefacupen.

UEFA Europa League blir den andra tunga internationella fotbollsrättigheten i TV4 Sport vid sidan av spanska La Liga. TV4 Sport har även ensamrätten att sända inhemsk toppfotboll från damallsvenskan och superettan de kommande två åren samt ett stort antal matcher från sommarens U21-EM och dam-EM.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *