Tv program under julen

Julen i tv-rutan – klassiker och nya film-pärlor

När vi nu närmar oss december och julens magi, står SVT redo att svepa in oss i en värld av underhållning. År 2023 markerar en särskild tid för SVT, som kombinerar älskade julklassiker med spännande nya inslag.

Tradition möter förnyelse i SVT:s Julkalender

Årets julkalender, ”Trolltider: Legenden om Bergatrollet”, som har premiär den 1 december, är en nostalgisk resa tillbaka till 1979. Denna moderna uppföljare, med stjärnor som Henrik Dorsin, Nour el Refai och Kjell Bergqvist, lovar att återuppliva den gamla magin med en fristående fortsättning.

En Uppesittarkväll med en twist

Den 23 december tar Cristopher Garplind, känd från ”Cyklopernas land” och ”På spåret”, över rutan med ”Cyklopernas Uppesittarkväll”. Ett smörgåsbord av kända ansikten som Jonatan Unge och Lena Endre kommer att delta i kvällens festligheter, som inkluderar allt från quiz till liveframträdanden.

Ture Sventon: En julsaga för alla åldrar

På självaste julafton, den 24 december, lanseras den tredje säsongen av ”Ture Sventon och den Magiska Lampan”. Denna spännande berättelse följer världens bästa detektiv i hans kamp mot den sluga Ville Vessla, och utforskar de oändliga möjligheterna med en magisk lampa.

Familjemys på julaftonsmorgonen

SVT bjuder även på ”Julmyset” med Malin Olsson och hennes familj, där tittarna får följa med på en mysig julaftonsmorgon fylld med filmer, pyssel och frukostförberedelser.

Jul med Astrid Lindgren

Ett nytt inslag i SVT:s julsändningar är ”Jul med Astrid Lindgren”, som introducerar en värld där Lindgrens älskade karaktärer från Nils Karlsson Pyssling till Pippi Långstrump får liv.

Stjärnspäckat avslut på året

Säsong 18 av ”Stjärnorna på Slottet” avslutar året den 30 december, där profiler som Sanna Nielsen, Marcus Samuelsson, Mark Levengood, Pernilla Wiberg och Caroline af Ugglas ger en inblick i sina liv och karriärer.

Julen 2023 är inte bara en tid för tradition utan också för förnyelse och överraskningar. Med ett rikt utbud som sträcker sig från hjärtliga familjestunder till spännande berättelser, finns det något för varje smak i detta julfirande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *