Kvällens filmer: Hjältekoden, Varg, Die hard – hämningslö…

Idag tisdag visas följande filmer på TV: Hjältekoden, Varg, Die hard – hämningslöst

Hjältekoden

Israelisk dokumentär från 2013. Vad utmärker en hjälte? Tio procent av mänskligheten tycks ha större chans att utföra hjältedåd än andra, Vad har de gemensamt?. Filmaren Yoav Shamir ger sig ut på jakt efter hjältekoden.

Filmen visas på SVT1 klockan 22:00 – 23:30

Varg

VargSvensk-norsk-finskt drama från 2008. Klemens är en enstöring som mest sköter sig själv. Hans systerson Nejla ser upp till honom och vill till varje pris leva samma liv. Men vare sig hans mamma eller samhället vill låta detta ske. Allting ställs på sin spets när deras sätt att leva blir attackerat från ett oväntat håll, och de ser sig tvingade att handla utanför lag och rätt. Ett välriktat yxhugg ställer deras liv och relation på svåra prov. Vem kommer att ta på sig skulden för det som har hänt?.

Trailer för Varg

Filmen visas på SVT1 klockan 23:35 – 01:10

Die hard – hämningslöst

Amerikansk action från 1995. Den hårdföre polisen John McClane är tillbaka, denna gång i New York där han blir indragen i en katt-och-råttalek. En man som kallar sig Simon sätter igång en terrorvåg på New Yorks gator. Han hotar med att bomba staden om McClane inte går med på att leka leken ”Simon says”. Men McClane har baksmälla och är på dåligt humör och är absolut inte upplagd för lekar, speciellt inte den här leken. Jackson, Graham Greene, Colleen Camp, Bruce Willis, Jeremy Irons.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:35