Kvällens filmer: Mystic River, An education, Natt på Muse…

Idag torsdag visas följande filmer på TV: Mystic River, An education, Natt på Museet, Nära & kära

Mystic River

Mystic RiverJimmy, Dave och Sean växer upp tillsammans i Bostons arbetarkvarter men glider isär efter att Dave utsatts för ett hemskt brott. Många år senare återförenas de när Jimmys dotter blir mördad. Sean är polis, Jimmy äger en mataffär och Dave är arbetslös. Jakten på mördaren startar. Men de fyra dygn som Dave hölls fången i barndomen har påverkat dem alla och förblindad av sorg tar Jimmy lagen i egna händer.

Trailer för Mystic River

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:50

An education

An EducationBrittisk-amerikanskt drama från 2009. Jenny är en begåvad ung kvinna i 1960-talets London som inför sin sjuttonårsdag dras in i en stormande förälskelse med den äldre David. Hon förtrollas av en fartfylld och förbjuden livsstil som är oförenlig med de seriösa universitetsplaner hennes familj har bäddat för. När den dekadenta fasaden spricker står hon inför svikna löften och spruckna drömmar och tvingas snabbt in i den vuxna världen. Skådespelare: Alfred Molina, Rosamund Pike, Dominic Cooper, Carey Mulligan, Peter Sarsgaard.

Trailer för An education

Filmen visas på SVT2 klockan 22:15 – 23:50

Natt på Museet

Har du undrat vad som sker på museer när alla gått hem, portarna låsts och lamporna släckts? En sak är säker – det är roligare än vad du tror. Det upptäcker dagdrömmaren Larry Daley (Ben Stiller) när han tar jobbet som nattvakt på naturhistoriska museet. Han trodde det skulle innebära lugna ensamma nätter – men han kunde inte haft mer fel. Varje natt kommer museieföremålen till liv och Larry står ansikte mot ansikte med några av historiens stora ”kändisar”, en T-Rex som vill leka kurragömma, cowboys och indianer som fortsätter slåss, romerska gladiatorer redo för strid. Varje natt blir ett historiskt kaos av sällan skådat slag som Larry förväntas kontrollera innan gryningen, någonting som är klart lättare sagt än gjort. NATT PÅ MUSEET är en storslagen komedi och i rollerna ser vi bl.a. Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson, Ricky Gervais, Dick van Dyke och Mickey Rooney. Filmen är regisserad av Shawn Levy.

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15

Nära & kära

Den trettiosjuåriga Raphael ”Rafi” Gardet har genomgått en besvärlig skilsmässa. Hon stöter på den tjugotreårige juden David Bloomberg och de börjar gå ut med varandra. Rafi berättar i detalj om sin relation till David för sin psykoanalytiker Lisa Metzger, som uppmuntrar Rafi att gå vidare och glömma bort åldersskillnaden. När Lisa kommer på att David i själva verket är hennes son, ställs hon inför ett etiskt och personligt dilemma.

Filmen visas på TV8 klockan 21:00 – 23:10