Kvällens filmer: The eagle, 8 Mile, Gisslan

Idag tisdag visas följande filmer på TV: The eagle, 8 Mile, Gisslan

The eagle

The EagleAmerikansk äventyrsdramafilm från 2011. År 140, tjugo år efter att Nionde legionen försvann i skottska bergen, beger sig den unge officeraren Marcus Aquila till Skottland. Fadern var chef för Nionde legionen och Marcus Aquila vill återupprätta hans anseende och försöka förstå vad som hände.

Trailer för The eagle

Filmen visas på Kanal 9 klockan 21:00 – 23:25

8 Mile

8 MileAmerikanskt drama från 2002. Jimmy Smith, eller B Rabbit som han också kallas, är en kille som inte får tummen ur och tar tag i sitt liv, eller karriär. Han är arg på sin alkoholiserade mamma och oroad för sin lillasyster och får utlopp för sina känslor genom att rappa. Hans vänner försöker uppmuntra honom att delta i en raptävling, men Rabbit vägrar. Tills han träffar en tjej som ger honom hopp om att livet faktiskt kan bli bättre. ).

Trailer för 8 Mile

Filmen visas på SVT1 klockan 23:35 – 01:20

Gisslan

GisslanAmerikansk-tysk thriller från 2005. Jeff Telly är en före detta gisslanförhandlare från Los Angeles. Han har gett upp sitt jobb och sin familj efter flera misslyckanden i arbetslivet. När ett rån mot en affär går fel i hans nya område och en familj blir tillfångatagen känner han sig manad att hjälpa till. Pappan i familjen visar sig ha en hemlighet som kan utsätta de andra för fara. En av rånarna är dessutom nära att gå över gränsen.

Trailer för Gisslan

Filmen visas på TV6 klockan 21:00 – 23:15