Kvällens filmer: X-Men 2, Rush hour, Intolerable cruelty, Mr Woodcock, Gudar…

X-Men 2

Idag tisdag den 22 december sänds följande filmer på TV: X-Men 2, Rush hour, Intolerable cruelty, Mr Woodcock, Gudar och människor

X-Men 2

X-Men 2Amerikansk action från 2003. USA:s president angrips av en akrobatisk mutant, Nightcrawler, som är omöjlig att fånga. Professor Charles Xavier som driver en skola för mutanter måste nu sammankalla sin grupp, de så kallade X-Men, för att bekämpa fienden. Det är ett farligt uppdrag och gruppen blir tvungna att samarbeta med sin ärkefiende Magneto. Skådespelare: Famke Janssen, Halle Berry, Alan Cumming, James Marsden, Patrick Stewart, Ian McKellen, Hugh Jackman.

Trailer:

Filmen visas på TV6 med start klockan 21:00

Rush hour

Rush hourAmerikansk actionkomedi från 1998. Poliskommissarie Lee sänds från Hong Kong till USA för att utreda kidnappningen av en kinesisk diplomats dotter. FBI vill inte att en utomstående som Lee lägger sig i deras utredning vilket gör att de parar ihop honom med Los Angeles-kriminalaren James Carter – en arrogant polis med talets gåva. De två männen kommer inte alls överens men när de upptäcker att de utnyttjas försöker de lösa fallet tillsammans. Skådespelare: Chris Tucker, Jackie Chan.

Trailer:

Filmen visas på Kanal 9 med start klockan 21:00

Intolerable cruelty

Intolerable crueltyAmerikansk komedi från 2003. Miles Massey är en framgångsrik skilsmässoadvokat som har allt. Men allt förändras när han träffar Marilyn, blivande ex-fru till hans klient Rex. Han är en förmögen fastighetsmogul och notorisk vänsterprasslare. Med hjälp av privatdetektiven Gus Petch avslöjas hans affärer och Marilyn kan se fram emot ett saftigt avgångsvederlag. Tack vare Miles utomordentlighet får hon dock inte ett öre. Men Marilyn låter sig inte bli snuvad på pengarna, och planerar att hämnas. Skådespelare: Geoffrey Rush, Billy Bob Thornton, Cedric the Entertainer, George Clooney, Catherine Zeta-Jones.

Trailer:

Filmen visas på TV3 med start klockan 22:00

Mr Woodcock

Mr WoodcockAmerikansk komedi från 2007. När John återvänder till sin gamla hemstad upptäcker han till sin fasa att hans mamma är tillsammans med hans gamla gymnastiklärare, mr Woodcock. Han är en riktig sadist som gjorde hans liv till ett helvete i high school. Hur ska han få sin mamma att inse vilket kräk det är hon delar säng med?. Skådespelare: Sean William Scott, Susan Sarandon, Billy Bob Thornton.

Trailer:

Filmen visas på TV4 med start klockan 12:10

Gudar och människor

Gudar och människorFranskt drama från 2010. Åtta kristna munkar i Algeriet står inför ett svårt val när deras säkerhet hotas av det hårdnande klimatet i ett land på gränsen till inbördeskrig. Frågan är om de ska stanna i solidaritet med den muslimska lokalbefolkningen med sin integritet i behåll, eller fly för att rädda sina egna liv. Skådespelare: Olivier Rabourdin, Philippe Laudenbach, Jacques Herlin, Lambert Wilson, Michael Lonsdale.

Trailer:

Filmen visas på SVT1 med start klockan 23:35

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *