Svt profilen Peder Carlquist går till TV8

TV8 fortsätter sin storsatsning för att bli Sveriges ledande aktualitetskanal. För att förstärka laget inför hösten värvar TV8 nu den mångårige SVT-profilen Peder Carlquist. Från och med 1 september kommer Peder Carlquist att verka som krönikör i ekonomiprogrammet Finansnytt med E24 och göra personliga reportage i utrikesmagasinet Världen i Fokus.

Peder Carlquist har arbetat på SVT sedan 1986 och har bl. a. varit chef för A-ekonomi, korrespondent i Asien och Bryssel samt producent för en rad olika nyhets och samhällsprogram. Bland senare års produktioner märks dokumentären om ”Jakten på Anna Lindhs mördare” och ”De första 100 dagarna”, om den borgerliga alliansen första tid i regeringsställning.

– Vi tycker att det är jätteroligt att Peder Carlquist nu väljer att samarbeta med TV8. Med sin breda kompetens inom både ekonomiska och internationella frågor blir han en enorm tillgång för kanalen och en av våra stora profiler, säger TV8s programchef Thomas Hall.

– Den 1 september når TV8 80 procent av de svenska hushållen, det ser vi som ett stort ansvar och vi vill att varenda hushåll ska känna att vi är värda deras uppmärksamhet. Värvningen av Peder är ytterligare ett steg i den ambitionen men fler följer, säger Thomas Hall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *