Wallander – Mastermind

En kvinna hittas död, hängandes upp och ner från taket i sin lägenhet. Hon är tappad på allt sitt blod. Av blodet finns det dock inget spår.

För Kurt Wallander (Krister Henriksson) och hans Ystadspoliser blir den otäcka händelsen starten på en obehaglig katt- och råttalek. En skrämmande lek där någon ständigt ligger minst ett steg före dem. Efter ett tag inser polisen att leken är en del av en ytterst genomtänkt och diabolisk plan. En plan som är en välplanerad attack mot dem själva och i synnerhet mot deras döttrar.

Kommissarierna Wallander och Martinsson (Douglas Johansson), som är kända för att vara rationella personer, blir som förbytta och visar nya sidor när de måste leva med den skrämmande känslan av att hela tiden vara iakttagna, och vetskapen om att det är de själva och deras familjemedlemmar som är måltavlorna för en hatisk plan.

Wallander – Mastermind bygger på en historia av Henning Mankell. För regin svarar Peter Flinth. I övriga roller ses bland andra Johanna Sällström, Ola Rapace, Stina Ekblad, Angela Kovacs, Mats Bergman, Fredrik Gunnarsson och Sally Carlsson.

Söndag den 9 mars 21:00 Wallander: Mastermind på TV4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *