Human Trafficking – Miniserie i två delar

I kriminaldramat Human Trafficking i två delar, följer vi fyra parallella historier om några unga flickor som fallit offer för den internationella sexhandeln.

Sextonåriga Nadia från Ukraina, en före detta balettdansös med drömmar om ett bättre liv i Väst, förförs av löften om en modellkarriär och rymmer hemifrån. Tolvåriga Annie från USA kidnappas under en familjesemester i Asien och hamnar på en bordell. Ensamma mamman Helena förblindas av falska löften från en rik affärsman, men inser alldeles för sent att hon lurats in i en fälla. Sjuttonåriga Katerina från Rumänien försvinner efter att ha träffat mannen hon fått kontakt med genom en äktenskapsförmedling.

Oscarsvinnande skådespelerskan Mira Sorvino tackade omedelbart ja till huvudrollen i Human Trafficking. Mira, som är Amnestyambassadör och ofta propagerar för att stoppa våldet mot kvinnor, såg serien som ett utmärkt tillfälle att kombinera sitt sociala arbete med skådespeleriet. Miras roll i Human Trafficking är New Yorkpolisen Kate Morozov, som efter en flickas tragiska självmord kämpar för att komma åt de män som lurar unga kvinnor och barn in i sexhandel.

I rollerna märks, förutom Mira Sorvino, Donald Sutherland. Serien har rosats av kritiker och hyllats för sin förmåga att leverera ett tungt och viktigt budskap i ett spännande format. Human Trafficking nominerades till två priser vid 2006 års Golden Globegala.

Visas på Viasat Crime Onsdag den 7/11 21.00 och onsdag den 14/11 kl. 21.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *