Kvällens filmer: Big, Fyra år till, Robin Hood, Ett päron…

Big, Fyra år till, Robin Hood, Ett päron till farsa firar jul, The Aviator, A Man Apart, The Invasion, The Astronaut’s Wife

Big

19:55 – 22:00

BigAmerikansk komedi från 1988. Josh vill bli vuxen och önskar sig det av en spåmaskin på ett nöjesfält. Morgonen därpå vaknar han upp med en 35-årings kropp. Men han är fortfarande samma 12-årige pojke innanför den åldrade utsidan och nu måste han lära sig att leva i de vuxnas värld (n)

Fyra år till

22:00 – 23:30

Svensk långfilm från 2010. När folkpartiledaren David Holst blir förälskad sätter han allt på spel – sin familj, sitt parti och sin karriär. Smart, vågad romantisk komedi som handlar om att bryta tabun, på mer en ett plan. Textat sid. 199. 5.1-ljud.

Robin Hood

20:00 – 22:50

Robin HoodRobin Longstride, som tidigare bara varit intresserad av självbevarelse, tjänar i kung Richards armé mot fransmännen. När Richard dör reser Robin till Nottingham, en stad som lider av korruption orsakad av en despotisk sheriff och förlamande beskattning. Där träffar han Lady Marion och Sir Walter Loxley och går med på att hjälpa dem genom att utge sig för att vara Sir Robert Loxley i hopp om att detta ska stoppa kungahuset från att göra anspråk på landområden. Men andra krafter är i rörelse, krafter som både kan leda landet in i krig och öppna upp för främmande invasion.

Ett päron till farsa firar jul

22:50 – 00:50

Det är jul och familjen Griswold förbereder sig för den stora högtiden, men saker och ting går sällan som planerat för Clark, hans fru Ellen och deras två barn. Clarks ständiga otur blir värre när odrägliga släktingar kommer på besök. Det enda som får honom att inte gå i taket är tanken på den väntande julbonusen…

The Aviator

00:25 – 04:00

The AviatorAmerikanskt drama från 2004. Howard Hughes kommer till Hollywood 1927, och trots att han bara är 21 år är han redan en förmögen man. Han bestämmer sig för att satsa på filmindustrin och investerar pengar i en film som han även regisserar. Hughes lyckas bygga upp ett helt imperium och charma dåtidens stora kvinnliga filmstjärnor.

A Man Apart

23:00 – 01:10

A Man ApartSean Vetter är en före detta gängmedlem från Los Angeles. Hans erfarenheter från gatan gör honom perfekt för polisens narkotikarotel. Tillsammans med sin partner Demetrius Hicks lyckas Vetter krossa en mexikansk knarkkung, men den nye, hänsynslös knarksmugglaren Diablo är redo att ta över kokainimperiet. När Vetters fru blir mördad svär han på att utkräva hämnd.

The Invasion

01:25 – 03:05

The InvasionEn mystisk epedemi som förändrar människors beteende visar sig vara av utomjordisk härkomst. När en psykiater i Washington DC utreder epidemin och upptäcker att hennes egen son kan vara nyckeln till att stoppa spridningen, hänger plötsligt hela mänsklighetens framtid på att hon lyckas rädda sin son.

The Astronaut’s Wife

01:50 – 03:50

The Astronaut's WifeSpencer (Johnny Depp) är på ett rutinuppdrag i rymden när hans farkost tappar kontakten med jorden och han tycks vara dödsdömd. Men situationen reder ut sig och han återvänder hem och hyllas som en hjälte. Hans fru Jillian (Charlize Theron) visar sig inom kort vara gravid, men hon märker snart att någonting har förändrat hennes make. Jillian misstänker att han inte längre är samme man.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *