Kvällens filmer: Black Hawk Down, A Man Apart, Driven to …

Black Hawk Down, A Man Apart, Driven to Kill

Black Hawk Down

22:00 – 00:50

Black Hawk DownDetta är den sanna historien om slaget i Mogadishu – ett kapitel amerikansk militärhistoria man helst av allt vill glömma. Det är den 3 oktober 1993 och en elitstyrka bestående av 120 amerikanska soldater släpps ned i Mogadishu. Meningen är att de ska tillfångata och föra bort två av den somaliske krigsherren Farrah Aidids löjtnanter. Men istället skjuts två UH-60 Black Hawk-helikoptrar ned och en operation som från början skulle ta en timme att genomföra, varar istället i 15 timmar. Resultatet blir att hundratals somalier och 18 amerikanska soldater dödas och 73 skadas. Text-TV s. 690.

A Man Apart

01:50 – 03:40

Sean Vetter är en före detta gängmedlem från Los Angeles. Hans erfarenheter från gatan gör honom perfekt för polisens narkotikarotel. Tillsammans med sin partner Demetrius Hicks lyckas Vetter krossa en mexikansk knarkkung, men den nye, hänsynslös knarksmugglaren Diablo är redo att ta över kokainimperiet. När Vetters fru blir mördad svär han på att utkräva hämnd.

Driven to Kill

01:05 – 03:05

Driven To KillRuslan är en före detta maffiamedlem som dragit sig tillbaka för att bli författare. Han återvänder till sina gamla kvarter för att gå på sin dotters bröllop. Men det visar sig att brudgummen är son till Ruslans livslånge fiende, Mikhail Arban. Sedan Ruslan drog sig tillbaka har Arban varit ledare för hela den ryska östkustmaffian. På bröllopsdagen mördas Ruslans ex-fru och hans dotter skadas svårt. Nu tvingas Ruslan möta sitt förflutna och han gör allt för att försvara sin familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *