Kvällens filmer: Bobby Jones: Stroke of genius, Submarino…

Bobby Jones: Stroke of genius, Submarino, Blood diamond, Gränsen, Step Up 3D, Spider-Man 3, Starship Troopers, Sjöfartsnytt, Scream

Bobby Jones: Stroke of genius

00:05 – 02:10

Bobby Jones: Stroke of GeniusRobert Tyre Jones Jr., mer känd som ”Bobby Jones”, kom från ingenstans och blev en golflegend. Ett och samma år vann han US Open, British Open och Amateur Open, en bedrift som aldrig upprepats. Men när hans passion för golfen kom i konflikt med hans egna ideal och med hans privatliv fattade han ett beslut som chockade en hel golfvärld.

Submarino

22:10 – 00:05

SubmarinoNick och hans bror växer upp med en alkoholiserad mor. Hon dricker sig redlös medan de två bröderna tar hand om sin lillebror. En dag dör lillebror och bröderna drabbas av förtärande skuldkänslor. Åtskilliga år senare möts de igen. Nu för de kamp mot egna missbruk; Nick mot alkoholen och brodern mot drogerna, samtidigt som han försöker ta hand om sin lille son… Filmen presenteras av Fredrik Sahlin.

Blood diamond

23:00 – 01:50

Blood DiamondAmerikanskt från drama från 2006. Den sydafrikanske legosoldaten Danny Archer får höra om en sällsynt rosa diamant och den enda som vet var diamanten finns gömd är Solomon. Tillsammans med journalisten Maddy och Solomon ger han sig iväg för att hämta diamanten i en ogästvänlig terräng.

Gränsen

01:50 – 04:25

GränsenSvenskt krigsdrama från 2011. I december 1942 lämnar två soldater sin post i norra Värmland och beger sig mot det nazistockuperade Norges gräns. De vill se fienden alla pratar om men deras äventyr slutar i katastrof.

Step Up 3D

17:55 – 20:00

Step Up 3DMoose och Camille har börjat på college i New York, men det dröjer inte länge förrän storstadens pulserande undervärld frestar. De träffar dansaren Luke som har samlat stans vildaste dance-crew i en nedlagd fabriksbyggnad och plötsligt är de mitt uppe i en showdown där bara vinnaren räknas.

Spider-Man 3

21:30 – 00:20

Spider-Man 3Peter Parker har äntligen lyckats att få balans i livet mellan sin kärlek Mary Jane och sitt uppdrag som superhjälte. Men Peters självförtroende har blivit lite väl stort och han börjar ignorera de människor som står honom närmast.

Starship Troopers

00:20 – 02:45

Starship TroopersFrämmande meteoriter med utomjordingar slår ner på jorden. Hotet från grannarna i universum blir påtagligt och mänskligheten mobiliserar all sin kraft mot utmanaren. Med stolta propagandafilmer värvar armén unga rekryter. Amerikansk sci-fifilm från 1997.

Sjöfartsnytt

00:15 – 02:55

SjöfartsnyttNär Quoyle, som arbetar som sättare på ett tryckeri, förlorar sin ständigt otrogna hustru Petal i en bilolycka, förändras hans liv för alltid. Tillsammans med sin lilla dotter Bunny och den viljestarka fastern Agnis, beger sig Quoyle till sina förfäders hemvist Newfoundland. Efter en tid får Quoyle anställning som reporter på öns lokala tidning ’The Gammy Bird’ och sakta men säkert börjar han känna sig alltmer hemma i denna säregna miljö och en dag lär han känna en gåtfull kvinna vid namn Wavey Prowse…

Scream

00:00 – 02:10

ScreamSidney Prescott är highschool-student i den lilla staden Woodsboro. Amerikansk skräckfilm från 1996.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *